Дубай - тема 15

• 76 667
  • 898
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Моето мнение е да търсите хотел в близост до метрото, ако това ще ви е основния метод на придвижване. Има вариант и за такси, но това зависи от местата , които възнамерявате да посетите. Много информация има в темата и ще можете да почерпите опит от другите момичета.Аз лично посетих Дубай с тур. агенция и въпреки това изчетох цялата тема и така успяхме да посетим самостоятелно местата, кото бяха извън програмата на агенцията.Успех с избора и приятно пътуване

За кои места ви остана време да посетите допълнително и там на място ли купувахте билетите?

Привет, беше преди почти година, в началото на януари, по спомен ходихме до Глобъл Вилидж с такси, но бяхме 4  човека и си разделихме разходите и  до Експо с метрото. Бурж Халифа също  посетихме самостоятелно и ни излезе доста по- изгодно от организираната екскурзия, както и стария Дубай.За дните , който бяхме там  на повечето места ходихме с агенцията, а на другите самостоятелно.Писала съм в темата подробно  като се  върнахме , може да се върнете  и прочетете постовете ми. Приятно пътуване, за тази година вярвам, че в Дубай ще посетите още нови места, защото там промените се случват с невероятна скорост.

# 751
  • Anywhere
От хотел Flora Al Barsha Hotel At The Mall до Рамката някой може ли да ми каже колко километра са и колко ще струва таксито?
Разстоянието е около 20км, нещо от сорта на 40-50 Дирхама трябва да е таксито в едната посока...

# 752
Следя темата, но ми е трудно ми е да проследя всички коментари, имам въпрос конкретно за предварителното закупуване на билети.

За къде е силно препоръчително да се купят предварително. Началото на февруари, 5 човека сме /без Миракъл Гардън и Бурж Халифа, там половината сме ходили и вероятно ще прескочим/

# 753
Може би ще е удачно да се вземат билети предварително за Музеят на бъдещето (все още е нова атракция) и Дубай Сафари Парк (зоо парка, ако решите да ходите), шоуто laperle, за Рамката може би, не съм сигурна как е напоследък. Също и плуване с делфини, аквапарка в Атлантис, пустинно сафари.

# 754
Кой превозвач препоръчвате, Fly Dubai или Wizz или друг?
Интересува ме възможно най- кратко времетраене на полета, гледам има и по 4 и по 5 и почти 6 часа.
Също и като цени и комфорт на пътуване.

# 755
Fly Dubai

# 756
Интересува ме възможно най- кратко времетраене на полета, гледам има и по 4 и по 5 и почти 6 часа.
Също и като цени и комфорт на пътуване.

От Fly Dubai нямам никакви забележки. Не съм летяла с Wizz до Дубай.

# 757

Летяла съм и с двете авиолинии, ако цената не ви е определящ фактор, по-добре с Fly Dubai

# 758
Здравейте! Предстои ми пътуване до Дубай с Wizzair. Има ли ограничения за пренасяне на храни в чекиран багаж? И как стоят нещата с мобилния интернет? Доколкото разбирам на място се купуват предплатени карти. Има ли офлайн приложение за транспорт? Благодаря предварително!

# 759
Интернетът се обсъждаше на предната или по-предната страница.

# 760
Здравейте, споделям малко инфо за моето приключение до Дубай Smirk. Пътувахме с Fly Dubai (17.12.-23.12.2022), като билетите ни излязоха около 2100лв. за 2ма с включен чекиран багаж по 20кг. На летището ни дадоха 2 безплатни карти с по 5гб интернет. Хотелът, в който отседнахме беше ROVE CITY WALK около 1550лв. за 6 нощувки - страхотно местоположение, гледка, басейн, градина, всичко беше супер. Почти навсякъде в Дубай имаше wifi, дори в такситата.
Следват малко активности:

- Дубай Сафари парк - по 90дирхама на човек - страхотно изживяване, обиколка на различните "селца" + хранене на жирафи с продължителност почти цял ден. Горещо препоръчвам!

- Дубай мол и фонтаните - препоръчвам! Хотела ни беше на близко разстояние, но имахме и безплатен трансфер и почти всяка вечер ходихме. Фонтаните и като цяло района са просто.... мед за очите и сетивата.

- Бурж Халифа - билетите за 2ма ни излязоха около 250лв. , защото запазих за 17:30 (за да хванем залеза). Е, залез не можахме да хванем, защото отидохме в 16:50 и се наложи да чакаме до 18:00 по опашки. След доста пререкания с хора от персонала и малко скандали, най-накрая се качихме, но вече беше тъмно... Хареса ни, но според мен не си заслужава парите.

- Дубай Миракъл Гардънс - по 75дирхама на човек - честно казано останах разочарована. Нищо толкова интересно и впечатляващо. Не бих повторила.

- плаж White beach (the Palm - Atlantis) - вход по 200дирхама на човек, като 100 са за вход и 100 за консумация. Страхотен плаж, гледка, обслужване, Дж и т.н. Малко високички цени на напитки (алкохол) и храна, но все пак сме в Дубай Wink Препоръчвам!

- Сафари в пустинята - взех ваучери от cobone и ни излезе около 160лв. за 2ма, с включени АТВ за 30мин., dunebashing, яздене на камила (не се възползвахме - твърдо против съм!), вечеря в камп и live shows. Миии, честно да си призная не ми допадна. В колата бяхме с 2 дечица и както се подразбира dunebashing нямахме, защото шофьора се съобразяваше с тях (беше много скучно возене). АТВ-тата бяха супер готини и май единственото готино нещо в цялата оферта. Вечерята беше ужасна - порции като за "клошари" С ИЗВИНЕНИЕ.
Препоръка - снимките, които ви правят на място - пазарете се за цената, защото на нас първата (с АТВ-то) ни я продадоха за 50дирхама, но на 2рата (от пустинята пред кампа) мъжа ми реши да се пазари и я взехме за 30дирхама.

- вечерна разходка по Марината и Eye in Dubai - уникална красота!! Силно препоръчвам.

- вечерна разходка City Walk - нито интересно и впечатляващо.

Едно голямо разочарование за мен - исках да отпразнувам РД-то си на плажа Summer Salt (плажа до Бурж ал Араб). Миналата година входа за 2ма е бил 350дирхама, НО тази година входа през седмицата беше 1800дирхама за 2ма?? Половината са за консумация, другата половина за вход. Останах потресена... През уикенда бил 2000дирхама за 2ма. Няколко пъти питах момичето на входа, защото си мислех, че аз нещо имам грешка в телевизора и не разбирам какво ми говори Sweat Smile За съжаление ми каза, че са правили някакви подобрения и това са цените ...
Та, 2 пъти се опитахме да отидем до Бурж Ал Араб, но така и не ни огря. Първият път ни върнаха да си купим билети, за да влезем само да разгледаме, които бяха около 260дирхама (по спомен) на човек за 2часа.

Храненето по ресторантите (не сме сядали в известните им) ни излезе ДОСТА скъпо, дори и ресторанта в хотела. Бързите храни според мен също си бяха на високи цени.

Магнитите, които купихме от мола бяха на цена 20дирхама/бр. и запалките около 40дирхама. Същите тези магнити ги имаше и на летището на безмитната (където се очаква да са по-евтини), но бяха на същата цена като в Мола.

Като цяло ми хареса изключително много, не ми се тръгваше Disappointed Relieved Нямам търпение да се върна пак Yellow Heart

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 16:01 от Desche

# 761
  • Варна
Кой е най-близкият ,безплатен плаж до Бужр Ал Араб за да си направим хубави снимки от близо.На таксито кой плаж да кажа?

# 762
Здравейте,
Бих искала да се обърна към ходилите вече в Дубай как е времето в началото на февруари около 05 - 12.02? Ясно е, че една година може да е било горещо, друга не чак толкова, но все пак бихте ли ме ориентирали дали би ставало да плаж или не?
Имам закупени билети и резервиран хотел за периода, но ме стреснаха, че няма да е достатъчно топло...а желанието ми е да отделим 2 дни за плаж.
Благодаря предварително.

# 763
Миналата година бяхме началото на февруари в Дубай и ставаше за плаж.

# 764
  • София
Бяхме миналия януари в Дубай, времето беше прекрасно,през деня 24-25 градуса, вечер малко по - ниски.На плаж не сме ходили,но за разходка беше добре.Зависи дали ще духа вятър, тогава усещането е различно.Прогноза за Дубай - https://www.gismeteo.ru/weather-dubai-5529/month/.

Общи условия

Активация на акаунт