Дубай - тема 15

• 76 693
  • 898
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте,
Разбирам, че във ОАЕ вече не се изискват ковид документи, но приятел ми каза, че на скоро от летище София са му искали ПСР/ваксинация.
Някой може ли да даде информация как стоят нещата към момента, някъде по трасето SOF - AUH - DXB  нужни ли са тестове или ваксини? Предварителна регистрация / QR код необходимо ли е?
Благодаря предварително!

Погледнете 3 поста по-нагоре.

# 736
[quote author]

Погледнете 3 поста по-нагоре.
[/quote]
Благодаря 🤗, видях вашия пост, но ме озадачи, това което ми каза моя приятел, не знам точно преди колко седмици е пътувал последно.
Предварителна регистрация също не е необходима, нали? Тоест, пътува се само с паспорт и бордна карта, както преди ковид?

# 737
Актуалните изисквания на ОАЕ са в линка. Как ги интерпретира тук отделният служител на летището, не знам.
Копирайте си линка и им го покажете на летище София, ако ви искат каквото и да е във връзка с Ковид. Ако се заядат, викайте мениджъра.

ЕЖК или един приятел каза е много относително. Ограниченията бяха вдигнати някъде в началото на ноември. Вероятно е пътувал преди това. Аз се старая да черпя каквато и да е информация от първоизточника - в случая - горния линк.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 12:36 от :::

# 738
Нищо не е изисквано на летище София преди 15 дни.

# 739
  • Най-накрая на безкрая
Здравейте, предстои ми седмица в Дубай през януари. Установих, че цените на мобилния интернет и телефонните разговори са много скъпи. Кажете, има ли wi fi в хотелите и дали е безплатен или срещу такса?

# 740
Не се притеснявайте. Има wi fi  в хотелите, на плажа (но трябва да се логнеш с е-мейл адрес и име), в заведенията, в някой от забележителностите (като Колелото например. Там направих грешката да се логна с моя е-мейл, за да си извикаме такси от приложението, и до сега получавам реклами).

# 741
Герда, има не се притеснявай...в хотелите и на обществените места също.

# 742
Здравейте, предстои ми седмица в Дубай през януари. Установих, че цените на мобилния интернет и телефонните разговори са много скъпи. Кажете, има ли wi fi в хотелите и дали е безплатен или срещу такса?

От един друг форум научих наскоро за приложения от рода на Flexiroam X, от които си купуваш пакети с данни за различните държави по света на съвсем прилични цени.

# 743
Освен предложените варианти има и сим карти за туристи, които се предлагат от местните мобилни оператори и са на приемливи цени.

# 744
За по 24 ч в Дубай и Абу Даби транзит, кои места /забележителности бихте посетили, без молове и пазари за злато? Последно съм била там 2011.

# 745
как най лесно и изгодно можем да се придвижем от Абу Даби до международното летище в Дубай *DXB, защото Уиз ер на отиване ще ни оставят в летището на Абу Даби пък на връщане полета го даде от Дубай, кофти малко, но пък беше адски евтино и го закупих

# 746
Видях че има автобус Е102 от летището на Абу Даби до спирка на метро в Дубай от 6.50 сутринта на всеки час, 90 мин, около 70 дирхама. Нощта не пътува. На сайта на rta гледах.

# 747
  • Варна
Моето мнение е да търсите хотел в близост до метрото, ако това ще ви е основния метод на придвижване. Има вариант и за такси, но това зависи от местата , които възнамерявате да посетите. Много информация има в темата и ще можете да почерпите опит от другите момичета.Аз лично посетих Дубай с тур. агенция и въпреки това изчетох цялата тема и така успяхме да посетим самостоятелно местата, кото бяха извън програмата на агенцията.Успех с избора и приятно пътуване

За кои места ви остана време да посетите допълнително и там на място ли купувахте билетите?

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 19:06 от rosiel

# 748
как най лесно и изгодно можем да се придвижем от Абу Даби до международното летище в Дубай *DXB, защото Уиз ер на отиване ще ни оставят в летището на Абу Даби пък на връщане полета го даде от Дубай, кофти малко, но пък беше адски евтино и го закупих

Колко евтино и за кой период е полета?

# 749
  • Варна
От хотел Flora Al Barsha Hotel At The Mall до Рамката някой може ли да ми каже колко километра са и колко ще струва таксито?

Общи условия

Активация на акаунт