Отговори
# 105
E, сега го виждаме ние. Simple Smile Учителите си го виждаха всеки ден.
И при нас не е натоварено ученето. По математика е най-лесно, защото много отдавна са минали целия материал за годината и сега само преговарят и решават задачи.
Имаха първи контролни миналата седмица. По английски мина най-лесно, защото тази година КЕТ ще е он-лайн (май) и вече имаха опит с едно електронно контролно.  
По рисуване им пращат презентации и ги карат да връщат работите си.
Но изолацията си казва думата. Снощи детето беше с главоболие. А и така и се иска да излезе и да се пусне някъде с шейната.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 10:43 от Fancy

# 106
Ами излезте с шейната, няма да свърши света.

# 107
"Кучето е добър учител за момчето"
Английска мъдрост
Simple Smile

Освен това, "Дистанционното обучение е временна мярка. Не го правете норма!" :
https://offnews.bg/analizi-i-komentari/distantcionnoto-obuchenie … norma-724741.html

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 10:27 от Ezhko

# 108
  • София

Но изолацията си казва думата. Снощи детето беше с главоболие. А и така и се иска да излезе и да се пусне някъде с шейната.
Никой не е казал да не се излиза. Просто не бива да се събират много хора, дори в парка няма да ви глобят, а ще ви помолят да си ходите. Не е безотговорно човек да подиша въздух, децата трябва да се пораздвижат, според мен, дори да е с разходка по кварталните улици, когато няма много хора. Мисля, че в последните дни няма хора никъде. Живея в центъра на София и тук също няма жива душа.

# 109
Аз излизам всеки ден с децата. Колко време го чакаме този сняг,за мен това е здраве. И куче имаме,няма как.
Но не ги срещам с никой,не влизам и в асансьора ако има други хора.

# 110
  • София
Излизаме отговорно и се "къпем" в снега, иначе ще полудее. То не може само пред монитора да виси, наистина ще ги заболят главичките. Имаме двор и малко спасява положението.

# 111
Днес баща и ще я изведе около блока малко. Тази ситуация сериозно ни стимулира да забързаме плана за къща. Да сме живи и здрави! Имаме площадка на комплекса ни, но не е същото. Аз щях да се сдухам повече, ако беше продължило пролетното време. Но децата истински се радват на снега. Мрънка много за ските, защото тази година си намери точния и любим ски учител и напредна много. И само говори как щяла да се пуска по черните писти на Боровец. Обещах и догодина в чужбина да кара.
А аз си мечтая за Гърция и морето.

# 112
  • в страната на чудесата

# 113
  • София
Ох, беее! Ужасно е това! Joy

# 114
  • София
Ние имаме къща близо до София, но не можахме да отидем заради локдауна (не че там няма интернет и всичко необходимо, ама нещо страхът ни държи в София). Но и в София започнахме да излизаме, без да се мешаме с други хора. Днес няма да излезем заради виелицата (и за да не си преохладим горните дихателни пътища).

Цялостното ми впечатление от дистанционното обучение дотук е, че учителите и децата се справят. Някои деца отказват да следват инструкциите за започване на часа и да не безпокоят работата на останалите по време на час, което наистина сега се вижда много добре.

Като цяло мнението ми обаче е, че ученето в сградата на училището е с пъти по-добър вариант. Само бих предпочела домашните да продължат да ни ги дават в платформата, когато някога все пак се върнем в училището.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 11:40 от Аш

# 115
За мен лично е доста информативна тази ситуация. Придобих много повече впечатления за учителите на детето. И за някои мнението ми се преобърна сериозно.

# 116
  • София
За мен лично е доста информативна тази ситуация. Придобих много повече впечатления за учителите на детето. И за някои мнението ми се преобърна сериозно.
Напълно подкрепям!
В нашият случай се получи Всяко зло, за добро!
Влизам в час, слушам и виждам кой какво и колко може- съученици, учители, родители, ръководство.
След малко приключва онлайн обучението и излизаме на снега!

# 117
Ще има всяко зло за добро в много сфери, няма как. Политика, икономика, образование.

Ще научат децата много неща, ние също.

Такива уроци има на поколение по веднъж.

Аз пък не се боя особено от вируса.

# 118
  • в страната на чудесата
Няма как да не се съглася с всяка дума, Нот.

# 119
Ами като дете на две системи ще кажа, че за нас е втори такъв урок.
Вчера си мислех, че когато участвахме като ученици на митингите след 10-ти ноември изобщо нямахме уникалното усещане, че преминаваме през урок. Даже смятам, че целият ни живот след това всъщност е урока. Някои от нашите родители дори не успяха да се аклиматизират и да си научат уроците.
В личностен план преди 10-тина година преминах през изпитание случващо се на много малко хора. Та тогава единствената ми мисъл беше: "Събуди се. Жива си. Значи можеш." Събираш се и продължаваш. Сега просто трябва се направи същото. Подреждаш си ежедневието и следваш графика.

Сега също е изпитание, но е изпитание на обществото. На междуличностните връзки, зрелостта и емпатията му. Което всъщност за мен е много полезно. Преоценяваш заобикалящата те среда, хора, приоритети и т.н.
Да сме живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт