Отговори
# 120
  • Пловдив/София
Аз пък не виждам нищо хубаво в ситуацията. Обикновено съм супер позитивна, но тук ми се струва, че се провежда, умишлено или не, ужасяващ социален експеримент. Ако продължи твърде дълго, малко хора ще излязат със запазена психика. Дори много стабилни психически хора (аз не съм от тях) в момента са черногледи, притеснени за работата си и икономиката като цяло.
Да, успяхме да направим чудеса за броени дни с онлайн обучението и онлайн работата на хиляди, но това не е нещо положително. Хората не са създадени да живеят в кутийки и да общуват по екран, без да могат да се видят, докоснат, усетят...
Да, хората ще оцелеят известно време, много даже ще се адаптират,но вероятно по-емоционалните няма да успеят. Ако целта е да се отсеят едните от другите- успешна ще е.

# 121
  • София
О, Пипи, къде си!

# 122
  • София
Нямам намерение след края на кризата да си оставям офиса да работи изцяло дистанционно. Но може да въведем нещо от сорта на Leisure Monday (един ден от седмицата да се работи дистанционно) - или leisure week (една седмциа от месеца).  Да си домиляват.

Работата от къщи утроява натоварването върху жените (платената работа + децата+домакинството).

# 123
  • София
Ами като дете на две системи ще кажа, че за нас е втори такъв урок.

Точно това щях да кажа и аз - за нашето поколение това не е първият урок.

# 124
Шарки, ако ги оставиш изцяло дистанционно, жените ще избягат😀

# 125
  • Пловдив/София
Home office е страхотен като опция, ако си сам вкъщи и не е всеки ден. Години наред си карам по график- два дни вкъщи, три в офиса, освен при необходимост да е повече. Живеех си царски.
Нооо това няма нищо общо с висене заключен с две деца, избирам офиса хиляда пъти Simple Smile)
Детските градини започнаха също някаква форма на дистанционно обучение. При нас- пуснаха книжките на пдф и учителката започна да прави видеа и да ги пуска, вероятно и децата ше имат задача да се запишат по някое време. Някакво разнообразие е, но несравнимо с режима, спорта и езика в реалната ДГ.

# 126
  • в страната на чудесата
Пипи, знаем ти терзанията, и предполагам, че сега съвсем си се обострила. Но това са твоите деца!!! Заключена с твоите деца. И засега без друга драма. А ако имаше...

# 127
Много ви се кефя на всички постове, споделям всичко, казано от всички, което досега не ми се е случвало 😄. Намирам много резон и логика във всички мнения и за пръв път няма нито едно, по което да имам възражения. Даже Голдева, дето толкоз не ме харесва, е написала мнение, което вземам присърце, защото и на мен се случи подобно нещо, сутиени не нося де, ама 😄😄😄
Обаче от този "затвор" лично аз откачам, а не излизаме изобщо, страх ме е, и нямаме двор. Добре, че поне холът ни е колкото салона за физическо на Изи😄😄 общия хол на мен и жена ми, да уточня, че Рейни се беше избъзика да каже, че заради хола щяла "дъ мъ земе"😄😄. Играем с детето футбол и баскетбол в него, ама нямаме двор и не живеем близо до пътеки по Витоша.
Онлайн обучението върви с пълна сила, адмирации за учителите, но отдавна ми е писнало да стоя заедно с детето в часовете и наистина, макар и много ползотворни, си имат и недостатъците. Споделям каквото Фенси каза, за мен беше откровение нивото на някои деца. А на учителите само в положителен смисъл, защото се оказаха много по-добри, отколкото съм си представял.

Снегът и зимата снощи изиграха положителна роля, защото в 21 часа нямаше никакви хора пред магазина долу и слязох за пиене, че то без винце живее ли се. Че и на промоция уцелих, взех си три бутилки, а да видим докога ще стигнат. Исках да взема 5, ама ме досрамя. Сега ме яд, що не взех.

# 128
Днес ще ни е първата конферентна връзка, без урок, само да се видят децата.

# 129
Еми, тук сме много по-напред от САЩ, очевидно, учителите и децата се справиха по страхотен начин с новите реалности, онлайн обучението тръгна със страхотна сила, включително и в ДУ. И трябва да отбележа, МОН свърши страхотна работа, току-що писах същото в темата за АК, където Ежко не пропусна да ги омаловажи за сметка на АК и изразих несъгласието си. МОН създаде акаунти в Тиймс на всички деца, всички!, а това е колосална работа! Акаунтите работят, лично изпробвано, всеки учител има виртуална стая. Прочетох една статия, сега я търся, че и в ДУ също, всички учители и огромната част от учениците, и в ДУ, работят в приложението онлайн, уикендът е минал в уебинари, справят се на високо ниво, включително и в малки населени места. МОН е свършило голяма работа, също както и учителите и учениците, и това далеч не важи само за ЧУ.
Лично аз съм на път все повече да си преосмисля позицията относно ЧУ, защото в една такава екстрена ситуация ДУ не само, че са на ниво, а се оказа, че са на по-високо ниво от доста ЧУ.
Специално АК май хич не е на висотата на положението, както и въобще американците, ако видим какво казва Титина.

# 130
  • София
Мецане, при нас госпожата категорично помоли родителите да напуснат часа. От платформата за видео-връзка единственото, което разбирам е, че някои ученици правят напук на госпожата, като се свързват с група от други деца, които в момента имат час, или пък не спазват уговорката за начин на свързване. Вас наистина ли ви оставят в часа? Може би защото твоето дете е по-малко и за да помагаш с технологиите, ако се наложи нещо.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 16:27 от Аш

# 131
Не, аз не стоя в часовете, оставям детето само, справя се перфектно с техниката, в първи клас е. Ние сме в ЧУ и имаме акаунти в Тиймс, създадени от МОН, работят перфектно, МОН е направило акаунти и за децата от ЧУ. Адмирации! И напълно безплатно, а иначе това приложение Офис 365 е яко платено. България се справя отлично според мен, също и с епидемията, аз мисля, че мерките са адекватни, дават резултат, и съм доволен от реакцията на държавата. Особено в образованието показваме голяма висота, аз чета международни сайтове и гледам международни новини на английски, ами много сме на висота ние, българите, въпреки многото мрънкащи по всевъзможните форуми.

Аш, разбрах защо питаш, откъде са ми впечатленията за нивото, ами първите два дни само стоях с детето, за всички беше ново, а и тогава още нямахме акаунтите на МОН и обучението беше по скайп. Вече отдавна не стоя в часовете, защото се убедих, че работят перфектно. За една седмица, тайно и полека, образованието порасте на няколко века. Ако цитираме Вазов.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 16:42 от Татко Мецан

# 132
# 133
  • София
Аш, разбрах защо питаш, откъде са ми впечатленията за нивото, ами първите два дни само стоях с детето, за всички беше ново, а и тогава още нямахме акаунтите на МОН и обучението беше по скайп. Вече отдавна не стоя в часовете, защото се убедих, че работят перфектно. За една седмица, тайно и полека, образованието порасте на няколко века. Ако цитираме Вазов.
Анджък, ама не ми се цитираше. Както и да е - и от веднъж може да си състави мнение човек, както си направил ти. Нас категорично ни изгониха още първия път Joy

Обаче ако надникнеш във второкласната тема, ще видиш, че не навсякъде е цветя и рози. Много родители са недоволни от начина, по който се провежда дистанционното обучение. Някои по принцип са си недоволни от това, че е дистанционно, но това е друга тема.

# 134
  • София
Мецане, в кое училище е детето в първи клас? Радвам се че при вас нещата вървят добре.

Общи условия

Активация на акаунт