Отговори
# 90
  • София
Готвите ли, учите ли, лаптопите ли не достигат или чак толкова сте се стресирали, че няма кой два реда да напише😀

Точно сега е моментът да си изберем училище, което се справя онлайн с разум и мярка, с ефективност и лекота. Точно сега им трябва и обратна връзка. Та похвалете, моля, или недоволствайте, кой както му идва отвътре.

Е, нали вече писахме по този въпрос. Няма промяна при нас. Единственото различно е, че сега правят снежен човек на двора, а до вчера караха скейтборд. Simple Smile

# 91
Ако едно нещо извадих за себе си като извод, четейки тази тема (~2 години с прекъсвания) е, че не трябва да се избира училище само от написаното тук Simple Smile То и преди си беше субективно, а сега и толкова натоварено с допълнителни емоции, че няма накъде Simple Smile
Ако чета съседната първокласна тема при нас ги сгърчват и се пренатягат, аз лично намирам време и за допълнителни задачи. Плътно си имат задачи за "учебния" ден, но не остават домашни за събота и неделя. Спрямо миналата седмица промяната е, че имат двойно повече видео уроци. Реагираха бързо, адекватно и пълноценно. Много онлайн материали, но и достатъчно листове за разпечатване, което разбирам е минус (за мен си е ОК).
Това, което ме тормози е, че бидейки първи клас лесно се разсейва и трябва често да го вкарвам "в час" - буквално Simple Smile
Тук училището не е сред предпочитаните Simple Smile
P.S. Много ако-та Grinning

# 92
A кое е то?
Искрено завиждам на тези, които си имат двор. Ние затворени в апартамента, аз лично почвам да откачам, учудващо на детето май не му пречи. Днес дори и домашните си написа онлайн с един негов съученик, свързаха се и заедно писаха, решаваха , играха на телефоните и дори диктовка направиха с майката на другото дете.

# 93
Ние трябваше от днес да сме на дистанционна форма....станахме, физзарядка,  в 9 часа пред компютъра и греда...от другата седмица ще е. Миналата седмица получихме материали по пощата и сега работим по тях. Има химични опити да прави и да пише за европейска държава.

# 94
  • София
Да познаем коя? Simple Smile

# 95
Давай, приемаме залагания.

# 96
  • София
Бе, знам ли? Конкуренцията се засилва напоследък.

# 97
  • София
Иззи- децата са разделени на по-малки групи, за да може да е ефективно. Часовете са по 20 мин и 20 мин почивка. Приключват към 1 часа. Домашни няма, а и аз време за тях няма да имам. Нямам време да слушам какво се случва, часовете се чакат с нетърпение. Тук-таме проблеми, но не заради училището, а заради платформата. На мен ми е добре, че държат децата ангажирани и можем да свършим работата.
Разликата за скейтборда и снежните човеци е и при нас хахахах

# 98
Иззи печели бонус точка. Не товари безсмислено децата и родителите.

# 99
  • Отвъд алеята зад шкафа
Разбрах, че Св.Георги са провели онлайн изпит за прием след 7 клас. Бил е "труден", по всички предмети и изцяло на английски, според коментар на дете, което го е правило.

# 100
Иззи печели бонус точка. Не товари безсмислено децата и родителите.
Сложи точка и на пчмг.
Вече писах, че организацията е на ниво. Едно от ценните неща на училището е че материалът по разказвателните предмети се научава в клас. Поне синът ми не отделя много време вкъщи за да учи по тях, следователно си е научил в час. Това сега липсва, няма го прекия контакт с преподавателя и децата, няма я класната стая, няма как и да е същото. Радвам се обаче, че учителите не прекаляават и не товарят излишно децата с домашни, самоподготовка и презентации. Бавно и постепенно ще се минава към нови знания, без да се бърза.
В момента държа единствено да не изостава с материала по математика и английски. По другите предмети ще се наваксва по нататък, ако се налага.
Иначе вкъщи е много весело, както предполагам и при повечето семейства. Комични ситуации колкото щеш. Вчера, около 11.00ч му викам:
-Какво се мотаеш в хола? Защо не си в стаята си? Не си ли на училище???
-Мамо, в междучасие съм.
😂

# 101
Ох,Фран, това ме подсети за първия ден училище от дома. Тотално съм изключила,че има клас и влизам в стаята на дъщеря ми по сутиен и започвам директно да нареждам нещо...как ми настръхнаха косите като я видях да ми прави “шшшш” с пръстче...
При нас(Азбуки) овациите събра класната. Не знам как успява от разстояние да ги строява така и да им го прави интересно,но успява. Даже бях свидетел на изгонено дете от онлайн училище, шапка и свалям. Мисля,че го ban-на от разговора.

Едит:имат онлайн уроци даже по рисуване.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 09:29 от Goldeva

# 102
  • София
Сега поне като не слушат лесно могат да се отстранят от час - просто ги изключват и им пишат отсъствие.

# 103
Ти пък отсъствие!

# 104
  • в страната на чудесата
Нот, пишат отсъствия, проверяват.
Понякога това е единствен начин да се справят с невъзпитани дребосъци, които се правят на хитри и пречат. Например с нарочна микрофония, видео-щуротии и пр.
Между другото сега мнооого си личи възпитанието, чак съм изумена.

Общи условия

Активация на акаунт