🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 6, тема 2

• 46 720
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
Нали целта на Мастъркласа е да научат участниците нещо, да покажат какво могата и колко са адаптивни? Кога, ако не тогава, Роу трябваше да приготви нещо "майсторско"?

# 421
  • тук и там
Едни и същи хора и действият им,се възпримета по различен начин от различни хора.Не е нищо необичайно.
Също смятам например,че Токев и най-взискателният от журито , и със най-големи изисквания ,личи му  че е перфекционист.Най-готин  за мен е Михалчев,личи си обаче  че симпатизира на Добромир ,азиатката  и на още някои.Общо взето всеки си има любимци,нормално.Силвена харесва Вили и Линда, Токев-неговата си златна престилка и т.н..

# 422
  • София
Под клетва ли се пази в тайна победителя?

# 423
  • София
Какво майсторско да научат на мастъркласа? Ми явно крем-карамел да бяха показали, че то се видя на елиминацията, че си е майсторлък... Пък за други може да е много просто. Това понятие и то е субективно.

# 424
В предни сезони си спомням, че някои участници се научиха да правят еспума точно в класовете на Токев. При Михалчев пък ползват разни интересни продукти и т.н. Това имам предвид като казвам да научат нещо "майсторско".
В този смисъл за мен тортата бледнее. Разбира се, това е мое мнение, но определено не е породено от това дали харесвам или не Силвена.

# 425
Миналата година пица от карфиол ли правиха в нейния Мастър Клас?
И пак каза на куркумата "КуркуРма" вчера Simple Smile)) Да не би на някой друг език да се казва така, че тя нали е доста повлияна.
Добре, че беше майка й да й припомни думата "равномерно", че иначе все така щеше да си разстила всеки блат от тортата "равностойно".

# 426
  • Sunshine state
Миналата година пица от карфиол ли правиха в нейния Мастър Клас?
И пак каза на куркумата "КуркуРма" вчера Simple Smile)) Да не би на някой друг език да се казва така, че тя нали е доста повлияна.
Добре, че беше майка й да й припомни думата "равномерно", че иначе все така щеше да си разстила всеки блат от тортата "равностойно".
А, точно пица показа, да. Не помня подробности, само, че всичко бе заместено с цел безмплечна и безглутенова пица. Когато е готина Роу, готина е, не може наистина да се търси постоянно негативното. Противоречива личност е определено. На мен веганската торта ми хареса, но пък беше доста лесна за направа, нямаше особено много техники.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 13:45 от Pupitka

# 427
Не знам защо имам някакви задръжки спрямо този кленов сироп, който постоянно използва Роу. Хич не ми се струва чак толкова healthy. Трябва да разуча какво го прави толкова предпочитан. И защо например кленов сироп, а не мед? Или медът се води животински продукт?

# 428
Тук ли писа някой, че в скорошен американски мастър правили пиле с картофено пюре?

Та така, ако на шеф Роу ѝ скрият блендера, отиде ѝ Мастър класа...Smiley Тортата изглеждаше хубава.
Докато обикаляше сред участниците Силвена попита Добата дали си опитва ястията, той призна, че малко горчяла киноата в патладжана Smiley И тя го предупреди да коригира, защото нямало да го опита, само да ядяла и да плюела... И си мисля, дали пък този сезон вкусовите наистина не са зле?
Може да преиграва, може и сценарий да е, но явно Силвена осъзнава, че не е приятна гледка и някак изрази точно нашето възмущение.

От Линда в епизода нищо не видяхме, нито чухме.

Виолина толкова се старае да се изразява  правилно, че звучи префърцунено старателна, плюс присвитите устни и молещия поглед.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 15:26 от Cafelate

# 429
Хахах, да, малко като кокер-шпаньолче е Вили.
Никак не се съмнявам в това, че на някои ястия вкусът им е лош.

# 430
Обаче след приключване на извънредното положение и особено на живото излъчване на финала предугаждам ще са екипирани, най-малко с шапки и ръкавици, ако не и маски...

Няма да има излъчване на живо. Финалът е заснет още в началото на Март.

Тогава защо протакат излъчванията...и как така още не сме чули кой е победителят Simple Smile

# 431
  • Майничка
Аз пека крем карамел на моята фурна точно 50 мин., на 160 гр. За толкова се изпича идеално. Не знам как се прави такъв крем за 45 мин., с бъркане на продуктите и печене. Нещо ни мятат по върбите, ми се струва.

A колко шолички печеш? Те имаха само 2, при това не се налагаше да са пълни догоре, което намалява времето на печене. Точно това коментираха шефовете в началото, че трябва да се съобрази количеството. И в другите издания на МШ задачите са на ръба като време.

# 432
  • София
Под клетва ли се пази в тайна победителя?

И аз това се чудя. Миналата година рано разбрахме победителя. На мен не ми пречи да разбера кой е, и после да си гледам пак предаването с интерес.

# 433
  • София
Крем-карамел го пека точно на 160 градуса за точно време, засечено по часовник,  40 минути, така че съвсем е възможно да се приготви по зададеното време от шефовете. Нямам грешка с този крем и интересното е, което почти никой не го прави,  го приготвям също на водна баня, но не доливам ледена вода , също и кубчета лед, а се налива гореща вода и се пече.  За доказателство ще пусна и една скрита снимка, така че тези хора които са там и искат награда от толкава пари трябвало е да се ровят, четат, пробват кое , как се прави и защо така се прави, има толкова информация. Освен горното съм писала в рецептата, защо не бива да има запечени петна отгоре и как френските кулинари преценяват, колко е добър този крем и какво ползват.
Преди години, май беше в първи сезон все още помня един участник, мъж беше, който където и да го бутнеш винаги знаеше какво и защо се прави, четеше изключително много, само рецепти му бяха в главата, също и пробваше различни неща и техники, не си спомням името му, и той за малко не взе наградата, и определено  беше много силен състезател. Няма такива вече, не се записват и играта не е много интересна, посредствена е. Не може само да въртиш домашната си кухня и да смяташ , че си велик под аплодисментите на семейството си  и да отидеш в състезание за 50 хил евра и да искаш да ги спечелиш, а като един крем не можеш да завъртиш, не стават така нещата. Това ми е мнението за последните два сезона, слаби са играчите, а като че ли този сезон са най-посредствени, не знам, но това си е моето мнение.
Френска рецепта за класически крем-карамел:
Скрит текст:

# 434
  • София
Стрес теста не беше ли 45 Мин, а не 60? За 45 минути според мен е невъзможно да се приготвят и двата крема.

Предполагам хората от екипа, които знаят кой е победителя, подписват декларации за поверителност и нямат право да разгласяват името му. Разбираемо е да си мълчат. Колкото до това, защо излъчват само веднъж на седмица трябва да питаме БТВ, които заради намалените приходи от реклами, отрязаха повечето нови предавания.

Общи условия

Активация на акаунт