Мадрид - тема №4

• 41 417
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Да, в пластика са, карта една червена.

# 211
  • София
Да, в пластика са, карта една червена.

Ето такава е моята:
дали мога да я заредя с въпросните 10 билета се чудя ?

# 212
  • София
Не знам, моята не беше такава.
Ето такава беше.

# 213
жгмъц, гледах в Ютюб клипчета с машините и всички карти са от тези червените, не видях някой с такава красива като твойта ).

А във връзка с машините - когато ти дава да заредиш билет, доколкото виждам опциите, тази възможност с десетте пътувания не се казва изрично "метробус". Пише само 10 пътувания. Едно и също ли са тези пътувания и метробус билетите?

# 214
  • Мадрид / София
Да, едно и също е. Картата може да се зареди до 20 билета. Следващото зареждане може да стане, когато са останали поне 10 пътувания. Картата е червена, тази от Аранхуез не знам дали важи за Мадрид център.
Тези дни е доста топло (около 30 градуса).

# 215
  • София
Благодаря, значи просто си зареждам старата карта. А времето - прекрасно, тук денем стига до 10-12 градуса. Жадувам за топлина! И вече нямам търпение!

# 216
Здравейте на всички, някой върна ли се да разкаже пресни впечатления? Simple Smile

Vivi, вие като ви вземаше таксито от летището, обаждахте ли се на шофьора, да се разберете къде точно да се чакате?
Гледам си мейла от букинг по този въпрос и пише, че на терминал 1 може да ви чака при " врата 1: Зала за пристигащи до пощенската кутия или врата 2: Пристигаща зала до аптеката". Да сме се разберяли с шофьора.

И другото - като отиваме с автобус до Толедо трябва да следим да пише Toledo direct, за да не обикаляме. А на връщане от там да гледаме ли пак да пише Madrid dirеct или на връщане няма значение?

# 217
  • София
Аз, след малко ще разкажа...

# 218
People Dancer Няма такава нетърпелива икона във форума, да сложа :Д

# 219
  • София
Привет, привет!
Завърнах се от Мадрид, направо съм пристрастена към него. Живот и здраве пак ще отидем! Тази година стигнахме и до Толедо. Много красиво, пълно и история и страхотна атмосфера. За първа година съм разочарована от единствения ни ден на тенис турнира... Бяхме и до родното място на Сервантес. Успяхме да видим и краля, апартамента ни беше на няколко преки от двореца и присъствахме на непланирано "представление". Както винаги от там не ми се връщаше, всеки път ми минават мисли да се преместя там. Засега мисля да понауча езика и ще видим. Simple Smile
Пътувахме с Раян ер с много късен полет, който допълнително се забави заради малка повреда (удар на птица при кацане), та отвисяхме още час и половина в самолета. Успяхме да се настаним към 3 през нощта. От летището си поръчахме Uber, до центъра ни взе около 25 евро. Навръщане ползвахме Bolt, който ни взе 11 евро (вместо 16, бонус за нов потребител. от гара Аточа. На гарата вече няма място за оставяне на багаж, от миналата година тече някакъв ремонт и още не е свършил. Открихме едно място наблизо, препоръчвам: https://www.lockandenjoy.com. За градския транспорт ползвахме само метро, заредихме си старите карти с по 10 билета и мисля, че ни останаха. В града беше невероятна лудница, за трети път го посещаваме, но толкова тълпи не бяхме виждали. Почти цялото време прекарахме в шляене и разглеждане отвън, хапване и пийване. По всички забележителности имаше огромни опашки. Ходихме до Rosaleda и беше опияняващо, уха и цъфти всичко, много красиво. Два пъти бяхме до Ретиро и розовата градина в парка, която не е толкова впечатляваща. Качихме се и на кулата Монклоа, обичам такива гледки, хареса ми.
В Толедо беше малко по-спокойно, там влизахме в катедралата и в синагогата, много красиви са и двете. Останалото време и тук прекарахме в шляене. Времето беше повече от прекрасно, даже поизгорях.
Доста хаотично разказвам, но и първите ми дни на работа са много натоварени и всичко ми е миш-маш в главата.
Отворена съм за въпроси ако мога да помогна с нещо.
Ето малко снимки:
Скрит текст:

# 220
  • София
Vivi, вие като ви вземаше таксито от летището, обаждахте ли се на шофьора, да се разберете къде точно да се чакате?
Гледам си мейла от букинг по този въпрос и пише, че на терминал 1 може да ви чака при " врата 1: Зала за пристигащи до пощенската кутия или врата 2: Пристигаща зала до аптеката". Да сме се разберяли с шофьора.

И другото - като отиваме с автобус до Толедо трябва да следим да пише Toledo direct, за да не обикаляме. А на връщане от там да гледаме ли пак да пише Madrid dirеct или на връщане няма значение?

Шофьорът ми изпрати съобщение в WhatsApp няколко часа преди полета. След това - явно вече беше разбрал, че сме кацнали, ми изпрати ново съобщение - да му дам знак, когато си вземем багажа. Писах му и му после му изпратих снимка на изхода (десети), където се намирахме. И той ни намери там.
Но пък и от букинг ми бяха изпратили съобщение с телефонен номер, на който мога да се свържа с шофьора - което само увеличи съмненията ми, защото номерът беше друг, не този, от който ми пишеше някакъв Луис Мигел. Simple Smile

Това за Madrid dirеct ..... ми се губи. Не си спомням дали пишеше, дали питах..... Сигурно съм питала..... (за  Toledo direct питах, въпреки че го видях изписано, това си го спомням :.-) ). Не спирахме никъде.
Не пречи да питате. Simple Smile
На връщане автобусите пак бяха много редовни. Ние бяхме измежду последните качили се и още преди да потегли нашият автобус, до него спря следващият.

# 221
  • София
Аз установих, че ако ще поръчваш такси то е безсмислено, такситата и посред нощ бяха в колона чакащи. Ако се търси по ниска цена то някой от другите Uber или Bolt вършат работа. Ние имахме подробно описание в приложението къде е паркирал, не че не се полутахме докато се намерим.

# 222
Шофьорът ми изпрати съобщение в WhatsApp няколко часа преди полета. След това - явно вече беше разбрал, че сме кацнали, ми изпрати ново съобщение - да му дам знак, когато си вземем багажа. Писах му и му после му изпратих снимка на изхода (десети), където се намирахме. И той ни намери там.
Но пък и от букинг ми бяха изпратили съобщение с телефонен номер, на който мога да се свържа с шофьора - което само увеличи съмненията ми, защото номерът беше друг, не този, от който ми пишеше някакъв Луис Мигел. Simple Smile

Това за Madrid dirеct ..... ми се губи. Не си спомням дали пишеше, дали питах..... Сигурно съм питала..... (за  Toledo direct питах, въпреки че го видях изписано, това си го спомням :.-) ). Не спирахме никъде.
Не пречи да питате. Simple Smile
На връщане автобусите пак бяха много редовни. Ние бяхме измежду последните качили се и още преди да потегли нашият автобус, до него спря следващият.
Ооо, ще си сваля WhatsApp значи, че нямам. Те там Вайбър надали имат. Ще видим дали ще попаднем и ние на Луис Мигел Grinning
Ще питам и на връщане за рейса, освен ако нарочно не решим да си направим тур по селата. ;р

жгмъц, много хубави снимки. Simple Smile Вие като стари кучета, не сте имали да покривате забележителности и сте го карали айляк.
Времето е толкова различно от софийското, че чак не ми се вярва като гледам. Направо ми иде да си взема шуба, но ще се спра на къси гащи. Stuck Out Tongue
Росаледа последно беше в парка до кралския дворец, нали така?

# 223
  • София
Розите се намират под парка с египетския монумент, там е много красиво по залез и ухае на цъфнали жасмини, има много палми, много е приятен. Слиза се по една пътека, и там ухае на жасмин и рози, направо магия... по уханието ще се ориентирате.
Вайбър не ползват, там всеки е с WhatsApp.
За Madrid dirеct и аз се огледах навръщане от Толедо.

Ето и 2 видеа от мен:
https://www.facebook.com/100057245997002/videos/193922640151094
https://www.facebook.com/100057245997002/videos/3586147211706294

# 224
Първото клипче ли е с краля? :Д Конете са мн яки!

Общи условия

Активация на акаунт