Мадрид - тема №4

• 42 685
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • Melmak
Идеята е преспиване и следващ полет на другия ден. Но намерих и запазих. Благодаря.

# 406
  • София
Прекрасна тема, благодаря Flowers Hibiscus

Изчетох я цялата, както и повечето информация в скрит текст. Планирам посещение - не съм била в Мадрид, всъщност не съм била в Испания, така че това ще е първото ми пътуване до тази държава. Искам да ви попитам настаняване в близост до метро спирките Ibiza и Principe de Vergara в спокоен квартал ли е и възможно ли е предвижване пеша до централната част като отбелязвам, че сме хора, които обичат да ходят пеша?
За Кралският дворец необходимо ли е закупуване на билети предварително, ако ще пътувам след 2 месеца?
Предварително благодаря!

# 407
  • Мадрид / София
Принципе де Вергара е в центъра на Мадрид и е доста оживено. Като да ходиш в центъра на София, че и повече. Ибиса не знам точно къде е затова не мога нищо да ти кажа, както и за хотели не знам, не ми е трябвало да ги ползвам.

# 408
  • София
Принципе де Вергара е в центъра на Мадрид и е доста оживено. Като да ходиш в центъра на София, че и повече. Ибиса не знам точно къде е затова не мога нищо да ти кажа, както и за хотели не знам, не ми е трябвало да ги ползвам.

Много благодаря!
Ибиса е точно до парка Ретиро, но не от страната на центъра. Гледам апартаменти и просто искам да се ориентирам правилно за района, а пък и предпочитаме да ходим повече пеша и да видим града, отколкото с метрото, защото под земята не се вижда нищо.
Искам още един въпрос да задам: струва ли си посещението на Кралската колекция или само двореца?
Предварително благодаря!

# 409
  • Мадрид / София
Къде се намира Кралската колекция?
Ретирото също е в центъра, така че да искаш да се разхождаш. Имай предвид, че растоянията са доста големи и ако решите да изминавате пеша разстоянията ще видите по-малко неща и ще се уморите повечко. Но вие си решавате какво да правите.

# 410
Тези два района как ви се струват за настаняване?

И този

# 411
  • София
И двата са ОК, те са гранични и все централни . Отсядал съм точно там където е знака със ❤️ на втория скрийншот до музея на илюзиите.
Избягваш мястото на втория скрийншот надолу оттам дето пише 234 лева. Там вече идва прекалено емигрантско и няма нещо забележително.

# 412
И двата са ОК, те са гранични и все централни . Отсядал съм точно там където е знака със ❤️ на втория скрийншот до музея на илюзиите.
Избягваш мястото на втория скрийншот надолу оттам дето пише 234 лева. Там вече идва прекалено емигрантско и няма нещо забележително.

Аз съм се насочила по принцип към тези от първия скрийншот,  тези дни ще резервирам.

# 413
  • София
Ретирото също е в центъра, така че да искаш да се разхождаш. Имай предвид, че растоянията са доста големи и ако решите да изминавате пеша разстоянията ще видите по-малко неща и ще се уморите повечко. Но вие си решавате какво да правите.

https://tickets.patrimonionacional.es/en/tickets/galerias-colecc … 3imQaAmmqEALw_wcB Ето това е Кралската колекция. Доколкото разбирам има отделен билет от двореца.

# 414
  • Мадрид / София
И аз съм за първия скрийн шот. Втория заради Лавапие не го препоръчвам.

https://tickets.patrimonionacional.es/en/tickets/galerias-colecc … 3imQaAmmqEALw_wcB Ето това е Кралската колекция. Доколкото разбирам има отделен билет от двореца.
Харесва ми така на картинка. Не знаех, че я има.

# 415
Здравейте,
Спонтанно ще бъда в Мадрид идната седмица и имам целия уикенд и 4 дни след 17ч на разположение.
Какво да видя задължително? Заслужава ли си да ходя до Толедо, предвид ограниченото време?

# 416
  • София
Заслужава си.

# 417
  • Sofia
Здравейте,
Момичета дали януари месец е подходящ за посещение на Мадрид. Иска ми се да оползотворим част Коледната ваканция Мадрид все пак е на юг и има атракции за деца и затова си мислех...или за януари трябва да търсим нещо по на юг?

# 418
  • Melmak
Зависи какво търсите. Аз зимата нямам проблеми с подобни дестинации, но чак да е някаква много южна точка, не е. Денем е около 12 градуса. Ако това е ок за вас, със сигурност можете да имате приятен престой.

За мен пролет и есен са идеалните моменти за Мадрид. Даже преди дни се завърнахме и беше супер.

Ако искате нещо с по-високи температури през зимната ваканция, търсете друга идея.

# 419
  • Мадрид / София
Зимата е хладно и ако има вятър усета е за по-студено отколкото реално е. Температурите са от 0 до към 10 градуса, но както казах ако има вятър се чувства студ. Това за Мадрид. Сняг рядко пада, той е като сензация и когато е малко повече го имат за бедствено положение, тъй като нямат кой да го чисти. 😅

Общи условия

Активация на акаунт