Мадрид - тема №4

• 41 387
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
С автобус ние пътувахме 50 минути в едната посока и 45 минути в другата.

# 151
  • София
А растоянието от гарата до самият град става ли да се измине пеша ?
Да. И автогарата и гарата са близо до старата част. Те са в ниското. Ходи се пеша. Ако ходите от автогарата има възможност да се качите с ескалатор, но така се пропускат входната врата и Поурта дел Сол.

Ние се качихме с ескалаторите и да - на отиване двете порти се пропускат така. Но пък на връщане  слязохме пеша и минахме и през двете.

Сетих се да добавя още нещо за Толедо.
В темите тук прочетох за панорамното влакче, билети за което се купуват от мобилен щанд на площад Zocodover. Ние купихме билети точно от там. Важат за определен час. Но когато отидохме да се качим на самото влакче няколкостотин метра по-нататък, се оказа, че и на място има младеж, който също продава билети на крак (също можеше да се платят с карта). 

# 152
  • Мадрид / София
От дадения линк ми се отваря друго нещо в Гърция, а не в Испания, Толедо.
За спирките не мога да ви бъда полезна, тъй като само с кола съм ходила. Билети за влака не е проблем да се вземат. Няма нужда от запасяване.
Другата седмица е Великден тук и ако сте по това време, може да има някакви промени заради празниците. Имайте го предвид. 6,7 и 9 (10 април също може да е празничен, но не съм сигурна) април са празничните дни.

# 153
Благодаря на всички за информацията Hug
Аз мислех, че с влак има по-голяма разлика във времето за пътуване, но казвате, че е средно около 30 мин., а цената е двойно по-ниска. И спирката на рейсовете е една идея по-удобна явно.
Единствено ме притеснява, че от сайта на Асла не мога да си избера билети за деня, който искам (14 май, неделя). Исках просто да видя цените, не непременно да резервирам, но постоянно ми дава, че няма пътуване за тези дати. Опитвам и с билет само за отиване - пак нищо.
Пробвах с други по-близки дати, няма разлика. Не знам сайтът ли е бъгав, що ли, обаче така като не ми дава да има пътувания, леко ми става притеснено. Все едно на тото - може и да има рейс и билети на място, може и да няма.
За сметка на това влакове ми дава да си избирам и на отиване и на връщане за целия ден.

# 154
  • Луната
С автобус ние пътувахме 50 минути в едната посока и 45 минути в другата.
:Да, може и толкова да е било. Да не заблуждавам без да искам. От 4-те пъти, които съм била в Толедо само 1 път съм била с автобус и това през 2017 г.

# 155
  • София
Билетите за автобусите от Толедо се купуват на място, от автомат. В деня, в който ние пътувахме (събота), бяха буквално на всеки 10 - 15 минути. Единият се пълнеше и тръгваше и на негово място идваше следващият. Това, което съм запомнила, е, че трябваше да внимавам да е изписано Toledo Directo (има голям светлинен надпис горе на предното стъкло).
Ние отидохме до Plaza Elíptica с метро - линия 6. От там се качихме с асансьор на ниво -3. Там се вижда единият син автомат запродажба на билети на ALSA. Качвате се още две нива нагоре с ескалаторите - автобусите тръгват от платформа 7 - до изхода й има още 2 автомата. Купувате билетите и се качвате. И автоматите, и платорма 7 са оцветени в синия цвят на компанията - https://play-lh.googleusercontent.com/ufC6LqkKwE798MkMrYKmMiadaJ … Jqsh7ofLsPzeGdrjQ. Виждат се отдалече, няма да ги объркате.
Купете двупосочен билет - важи в рамките на деня.
Автобусите са комфортни, пътува се бързо по магистралата.
След това на връщане на автогарата на Толедо автобусите за Мадрид тръгват от платформи 30 и 31.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 16:22 от Vivi

# 156
  • София
Благодаря на всички за информацията Hug
Аз мислех, че с влак има по-голяма разлика във времето за пътуване, но казвате, че е средно около 30 мин., а цената е двойно по-ниска. И спирката на рейсовете е една идея по-удобна явно.
Единствено ме притеснява, че от сайта на Асла не мога да си избера билети за деня, който искам (14 май, неделя). Исках просто да видя цените, не непременно да резервирам, но постоянно ми дава, че няма пътуване за тези дати. Опитвам и с билет само за отиване - пак нищо.
Пробвах с други по-близки дати, няма разлика. Не знам сайтът ли е бъгав, що ли, обаче така като не ми дава да има пътувания, леко ми става притеснено. Все едно на тото - може и да има рейс и билети на място, може и да няма.
За сметка на това влакове ми дава да си избирам и на отиване и на връщане за целия ден.

При мен няма проблем: https://venta.renfe.com/vol/search.do?c=_LuVt

# 157
Ехааа, Vivi, какво обяснение! Grinning Hands Pray
Значи най-вероятно сайтът е бъгав. А двупосочният билет колко струва?

жгмъц, аз този сайт имам предвид https://www.alsa.es/ - на рейсовете.
Ти сега като минеш по този път, също ще разкажваш. Simple Smile

# 158
  • София
А двупосочният билет колко струва?

10,31 евро на човек.
(Гледам си движенията по сметката - 30,93 евро са изтеглени от картата ми за трима.).

Ако решите да пътувате с влак, все пак.... Тук четох, а и приятелка пътува с влак до Толедо през февруари и също потвърди - ако отидете на гарата, вероятно няма да има билети за следващите един - два влака. Т.е., препоръката е билетите да се купят предварително.

# 159
Супер, значи ако пътуваме с рейс ще избием входа на катедралата. : )

Да, аз четох същото за влака, че билети трябва да се вземат предварително или ще увиснеш.  Затова искам да съм сигурна с какво ще пътуваме, за да няма после неприятни изненади.

# 160
  • София
Аз не мога да си предвидя програмата, защото ще гледам евентуално и тенис турнир, и съм зависима от програмата на мачовете. Явно ще разуча и аз разписанието на автобусите ако е така, макар че в сайта на Renfe за 14.05 имаше десетина влака за Толеди и тоолкова за връщане.

# 161
  • София
Здравейте, другата седмица отиваме с децата в мадрид за 4 дни. Какво интересно можем да видим там освен основната обиколка? И молове и магазини къде има? Благодаря!
Ще ходим и до Толедо, Авила и Сеговия, и на фламенко шоу...

# 162
За 4 дни са включени Мадрид и останалите три града и искаш молове ?

# 163
В един от парковете на Мадрид има увеселителен парк, ала Дисниленд, но по-добър:) Мисля, че ще се хареса! Parque d'attraciones (нещо такова беше името) Само проверете работното време, че отваряше в 12 ние когато ходихме.

# 164
  • БГ
За 6 пълни дни (от 9ч до 00ч), миналата седмица, пеша и с метро, с отличен ориентировач, не успяхме да разгледаме всичко в широк център, при положение, че хотела ни беше на Gran Via?!
NB За Метрото - цена на 10 билета Метробус - 6,10 Е (- 50%)! С една карта могат да се чекират няколко пътника.
За повечето безплатни обекти се изисква предварителна резервация. На някои обекти има QR код за сканиране и резервация на място, но не винаги има час.

Общи условия

Активация на акаунт