Пети клас 2019/2020

• 29 787
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Rouzi аз на една госпожа по ФВС и предлага да им покаже как се бягат 100м, тъй като имаше забележка че не бяга правилно Simple Smile не им показа, но излезе в пенсия. Тази година имаше забележка, че отговаря на учителя защото на въпрос "знаят ли вашите, че се катери" отговорил с Да. Нашия учител също искаше клипчета, но някой родители адвокати възразиха Simple Smile

# 196
И дъщеря ми прави клипче на упражнения и праща по физическо.

# 197
Офф,е не мога да разбера,защо по физическо,музика,рисуване и дом.бит си придават такава важност.Нима не са наясно,че предметите не са приоритетни за повечето у-ща?Аз лично ги приемам за разтоварващи и в същото време са +за  развитието на общата култура,във всяко едно отношение,като това не означава,че трябва да развиват теми с рекордни страници,спортни умения равни на професионалисти и т.н.При нас те са на пиедестал и децата имат най-слаби оценки,а в същото време по бел,мат.,англ.език и чп проявяват разбиране и толерантност.Еми резултатът у дома е ,чи ФВС от любим предмет се превърна в омразен.

# 198
  • София
Дъщеря ми си прави по 150 коремни само за загрявка, не е нещо непостижимо. След тях продължава с гръбни, подскоци, клякания, "лягам-ставам-скачам" по 50-тина пъти.  
Относно нормативите за скок-дължина и бягане съм съгласна, че са силно прекалени, и учителите го споделят.  А тези, които са се взели насериозно...и сипят двойки и тройки по подобни предмети - това вече е друга тема. Ама чак за всяко усилие да ги ожалваме децата, е малко прекалено, според мен.
За протокола - аз правя 50-60 коремни когато се сетя, което е веднъж месечно. А съм в по-скоро закръглена, отколкото спортна форма. Не че не мога да се насиля и за повече, но ще имам мускулна треска, а не искам. Ако учител по ФВС не може да направи 100 коремни би било срамота.

# 199
  • Пловдив
Физическо възпитание пред компютъра е пародия Simple Smile Но какво да се прави, такава е ситуацията. И нашите правят тестове по физическо, правят и упражнения, играят хора и т.н. Понаучиха някои спорни термини и факти, не виждам нищо излишно в това. Но е жалко, че не могат да потичат на чист въздух Sad
По музика и изобразително изкуство също се водят нормални часове. Преподава се и история на изкуството, слуша се класическа музика и т.н. Нека се обогатяват децата, да се докоснат до огромното богатство, което са ни завещали музиканти и художници. Убедена съм, че има смисъл дори и малко да остане в главата, то ще е градивно, защото изкуството е вечно Simple Smile Нашата учителка по музика им разказала случка - след години един нейн бивш ученик я спрял на улицата и ѝ казал, че работи като програмист и често докато работи слуша Бетовен, защото му действа зареждащо и това е благодарение на нея Simple Smile

# 200
  • София
Мандаринка, аз не оспорвам ползата от физическото. В никакъв случай! Синът ми тренира лека атлетика. Цялото лято правим сериозни походи в планините, кара колело и т.н. В ситуацията обаче, в която сме от два месеца, за мен лично не е нормално да се изисква това от децата.

# 201
  • около Варна
Поставихте ли на децата си ваксината Приорикс и имаха ли странични реакции, че ни предстои тези дни и се притеснявам.

# 202
  • Mars Hotel
И аз ще очаквам отзиви. Имаме час за ваксина в четвъртък.

Днес правиха класно по математика - с включени камери и без микрофони. Имаха 40 минути да решат две задачи с по 3 подусловия за десетични дроби и част от число, 2 тестови задачи с проценти и 3 текстови с лица на фигури. На мен ми се стори доста материал.

# 203
  • Майничка
Нашите правиха класна по български, с включени камери и на тетрадка. Само един младеж е писал в споделен с госпожата документ, поради липса на телефон, с който да си снима тетрадката.

# 204
  • София
За ваксини нищо не знам, скоро не сме слагали. Ние днес имахме класно по литература. Доволна съм.

# 205
За ваксина не се е обаждала ЛЛ, но и да се обади мисля да поизчакам. Не ми се ходи по кабинети и лекари точно сега.
Класно по БЕ ще правят в четвъртък. При нас половината деца нямат камери и контрол няма. Разчитат на съвест явно. Имам подозрение, че рязко ще се вдигне успеха на класа:)

# 206
Класно по БЕЛ правиха миналата седмица. Сигурно тестът вече е отворен за преглед, но не съм го поглеждала, за да преценя как е като трудност.
Синът ми няма камера на компютъра. Не виждам на какво основание някой би ги задължил да включват камери.
Големият има на лаптопа. Никога не я включва и никой не е изисквал от него да я ползва.

# 207
  • Майничка
При нас класната е била на преразказ от името на герой. Още не съм погледнала тетрадката, но отсега съжалявам колежката, която ще проверява по снимки. Веднъж го играх това, няма такава мъка. Пък като им знам почерците и фотографските умения...😔

# 208
Виждала съм го моя как снима 😂
Според него е важно да има снимка и да я прати. Какво ще се вижда на снимката не го вълнува особено.
Казах му да ползва скенера на телефона, много по-добре се получава. Да, но скенера не може да го ползва директно през Moodle, както прави с камерата. Съответно трябва да сканира, после да си избира нужния  файл през платформата. Всичко това според него му коства излишно време и е безсмислено. Нали няма той да чете от снимките, какво да се главоболи. 😂

# 209
  • Сф
Днес сложихме ваксината за паротит и сие.
Сега е навън.
По лит .преразказ , неутрален герой- 5.50.По мат сложни задачи, мисля 8, но 3 от тях с висока трудност и точкуване. с много превръщания в една задача, см- мм, декар- метър+ проценти, и една за намиране на лихв.процент.Другото уравнения.12т от 16 точки, но чакаме корекция, защото с- мата приема см примерно за грешка след числото.14 трябва да станат, за 5. Мисля няма да зачете още един отговор, защото не е закръглено до 2 ри знак , а е цялото число до 4 ти знак, не че не е верно.Абе зла е нашата! Доволна съм, зоровете отпадат един по един.

Общи условия

Активация на акаунт