Пети клас 2019/2020

• 30 178
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
При нас тепърва тази седмица ще оформят. Няма нито една срочна оценка все още. Мислех, че тази седмица вече ще е отхлабено положението, но не. Днес едно изходно, утре - друго, в сряда - трето и така до петък. Надявам се поне следващия понеделник да нямат за оформяне!

# 421
  • Mars Hotel
Приключихме с оформянето днес, мина и изходното по математика.
Много съм щастлива, дано никога повече не преживяваме такова дистанционно обучение. Побелях и остарях за 3 месеца, стопихме си лагерите взаимно, но поне щерката върви към пълно 6 за годината. 
Връщаме учебниците в петък сутринта и следобед я командировам при майка ми.

# 422
  • Майничка
При нашите тепърва започват да се нанасят срочни оценки, засега има само по музика и ИТ.

# 423
  • Пловдив
Все още няма срочни оценки.Обявеният срок за оформане е 10,06.
Днес правили изходно по география, и тест ,и изходно по ИИ.
Видях теста по география-18 въпроса ,като половината бяха от допълнителната информация в учебника.Например кое от племената в Африка е от европеидната раса.Няма лошо ,но ако учебника не е до децата няма как да отговорят.Предполагам ,че голяма част от тях са ровили ,за да го намерят.Утре имат пак някакъв тест по английски и в сряда по бг.По литература мина -преразказ от името на герой.По математика и ИУЧ математика и бг също.Вече изобщо не мога да се ориентирам-тест ,изходно, писмено изпитване ,контролна работа-сливат ми се.

# 424
Моля помогнете с тези две задачи!

# 425
  • София
От учебника по Литература на Анубис е въпроса, а в самия учебник нищо не пише.

Ето тук има отговор стр. 10. - https://uchebnicite.bg/wp-content/plugins/pdfjs-viewer-shortcode … mp;openfile=false

# 426
  • София
Утро, за първата задача трябва да се ползва връзката, че един литър е равен на един кубичен дециметър. Дадено е, че в съд има 48 литра, т.е. 48 дм3. Това е паралелепипед и ако лежи на една от стените си, водата вътре е с височина 30см=3дм, ако лежи на другата си стена, водата става 40см=4дм, съответно на третата е 60см=6дм. Нека лежи на първата, тогава лицето й да отбележим с В1. Обемът е равен на В1.с, т.е. 48=В1.3 и първото лице В1=48/3=16дм2=1600см2. Лицето на втората стена е В2=48/4=12дм2=1200см2. Лицето на третата в В3=48/6=8дм2=800см2.
Имаме две по две еднакви срещуположни правоъгълника с лица съответно В1, В2 и В3, които са стените на паралелепипеда. Лицето на повърхнината на този паралелепипед става 2В1+2В2+2В3=2*1600+2*1200+2*800=7200см2.

Втората задача изисква да се намерят обемите на двете првоначални тела и сборът им дава обема на сплавта, която се е получила. Едното първоначално тяло е паралелепипед с обем 6*5*12=360см3, другото е куб с обем 6*6*6=216см3, т.е. новото тяло има обем 576см3.
Знаем две от измеренията на новото тяло и заместваме във формулата за обем 576=4*18*с . От тук с=8см

# 427
мандаринка, благодаря много!
Успях да я разбера!

# 428
  • Сф
Малей, откъде извадихте тая задача?Ние сме взели само основните геом.фигури.Но г- жата обеща , че догодина ще им стопи лагерите!И и вярвам.Много е строга и взискателна!Те и другите де, нищо общо със старото ни у-ще.
За последно им даде контролно с 15 задачи за 40 мин , коя от коя по завъртяна+ черновите до 5 мин.в школо Simple Smile.Но мина и тоя зор!Чакам само оценката по втори език, вече ходим на уроци, защото другите го учат от 1 ви клас и е много труден.С последният тест не се справи.
Засега пълно 6, не мога да повярвам!Малката се разрева от щастие..малка , малка..1 , 65 и 45+ кг, 39 номер крак.Аз съм така, без килата:), догодина ме е задминала..
И се моля да няма ДО повече!
Късмет момичета!

# 429
Малей, откъде извадихте тая задача?

Ами не знам. Наистина труднички се случиха на последното домашно... Вече сме изморени и не смогваме да поддържаме темпото - и детето, и ние.
Утре връщаме учебниците, но специално по математика продължават с домашните. Все пак ни крепи надеждата, че наистина останаха броени дни.
Аз лично ще вдигам купон - много трудна беше годината, имахме големи проблеми първия срок, втория с дистанционното обучение успяхме да позакрепим нещата. Но по-важното е, че дъщеря ми е по-отговорна и най-сетне осъзна, че няма накъде и трябва да се учи, ако не иска тройки.

Видях списъка с книги за четене. Нищо не ми хареса. Смятам, че са малки още за "Под игото". Още повече, че в училище темата за турското робство е леко загатната само и децата просто не могат да го осмислят, както ние навремето.
Марк Твен не е ли вече демоде?!
"Малкият принц" също не е моята книга...

# 430
  • Майничка
И моята не е, но момата я хареса. С "Под игото" сме напред, чете я след 3 клас.
Дано учат още Нушич, че я придумах есента да я прочете, покрай "еротичната" сценка с кибритените клечки и урока за планетите.
Какво ще учат от Марк Твен? "Янки в двора на крал Артур" й хареса, но "Том Сойер" - не.

Щели да учат и в понеделник, бележници и учебници - на 16ти.

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 17:26 от gargamela

# 431
От Твен е "Принцът и просякът". На мен много ми харесва, на нея - не.

# 432
Утре ще е последен ден за изпитване+тон домашни(до час ще са написани).Не очаквах,че баш последните дни ще е зор,но......По една част е оформен,по друга ни гък,ни стон.За капак днес гледам 3ка от тест,е прилоша ми.Учил е и лично съм го проверила(тестове и въпроси по уроците по география).Гледам в платформата,г-жата качила таблица с оценките на всички деца-масово 3ки и 4ки,няма 5,няма 6,а и три двойки.Питам го моя хубавец какъв е бил тоя тест,той не помни вече,но шокиран за пусти резултат.Еми няма как,отиде му 6 цата за срока,язък ...с 5-ци ще завърши по чп и бел,другото е 6.(с многоооо пот,нерви,мрънкане и усилия)Бележници няма да събира класната,учебниците ще се връщат по график.Утре ще получи списък с книгите за лятното четене.Трябва в една тетрадка да записват автор,сюжет, тема,герои.По мат.ще трябва да решават задачи от сборника,утре ще им ги изпратят по мейлите и по англ.език ги е помолила учителката да си преговорят думите и граматиката в края на лятото.

# 433
И щерката ще е с 5-ци по БЕЛ и ЧП. При нас годината завърши неофициално днес, оформиха я по повечето предмети. Отдъхнах си и пия чаша вино, че беше тежка година за мен. Покрай ДО сякаш и тя влезе в релси и започна да учи много по-осъзнато.

# 434
Vita, наздраве🤗. И за синсипах една чаша вино, да отпразнувам края на учебната година. Нашите ще имат някои часове и в понеделник, но днес беше последният тест. Дъщеря ми ще има петици по математика и немски, другото е шестици. Но въобще не мога да кажа, че е станала по- отговорна. Напротив, последният месец го беше ударила на живот😂. Добре че запомня и само от слушане в час, че иначе не ми се мисли какви оценки щеше да заформи.
Пожелавам на всички здрава и пълноценна ваканция, пък догодина с нови сили пак ще се съберем.

Общи условия

Активация на акаунт