Пети клас 2019/2020

• 30 131
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Днес реших да се проверя как съм с математиката и реших матурата за 7 клас. Доволна съм от себе си.
Вкъщи аз отговарям за математиката. С голямата щерка изкарах до 12 кл. преди 4г. и оттогава поддържам форма с матурата по математика от ДЗИ. Bowtie Разтоварвам се така Simple Smile
Седмокласното НВО тази година беше добре. Има няколко задачи, които нашите завършили петокласници могат да решат само със знанията от тази година.

# 541
От "Под игото" ще учат само главата "Радини вълнения". В случай, че не потръгне четенето на целия роман може да прочетат само тази глава.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 09:30 от vita

# 542
И "Представлението". Две глави изучават. Изобщо няма да го карам да чете "Под игото". Няма да му хареса. Само ще изгуби време, през което би могъл да прочете нещо, което му е интересно.

# 543
И аз не съм фен на Вазов, особено на романите му. И двата са трудно четими, направо не струват, по мое мнение. Класик и т.н, но...Мисля си, че това дето беше писал Иван Хаджийски за поставянето на еталон за класик е писано за Вазов.
Е, честита ни ваканция.
/дали не е време вече да се наименоваме шести клас?/

# 544
  • Mars Hotel
Завиждам благородно на всички майки, които са добри в математиката. Аз още от училище съм гола вода. При нас беше супер стрес в самото начало на ДО, докато се организират уроците, защото аз помагах с уроците по математика и стигнахме и момент, в който и двете ревем. Grinning Иначе се усещам, че някои от нещата, които навремето са ме тормозили сега ми се поизясниха, но да видим дали ще устискам да решавам задачи до 7 клас чак.

Поръчала съм й сборници с тестове по БЕЛ и математика, купила съм й книги на английски, а от задължителния списък каквото прочете - прочете. Няма да я мъча.

# 545
За математиката: с баткото съм била адекватна на задачи докъм средата на шести клас и там сдухах. На него хич не му вървеше, не се сещаше, дисграфията го мъчеше, беше обект на тормоз в класа с всички възможни последици- пълен кошмар беше. След средата на шести клас с математиката се залови баща им.
На малката математиката определено й се отдава повече. Сеща се, с малко побутване прави големи ходове напред. Образно, ако на брат й е трябвало да се казва- сега повдигни десния крак, промени центъра на тежестта на тялото, протегни го напред, спусни го, стъпи на него и т.н,  и така всяка задача, то на нея сега е достатъчно да й се посочи целта и да й се каже- напред 10 крачки  и се получава. По тази причина- той нямаше нерви да се занимава с брат й докъдето аз можех да се справям и пое едва след това. С нея сега се занимава основно той. Може да се каже, че съм изразходвала силите и търпението си за него и не мога да поема, преситила съм се. Занимавам се с разказвателните. Граматиката ми е зле, на баща й също.  С литературата бих се оправяла и сега, по-скоро в посока анализ на произведения. Може би ще трябва да четем заедно малкият принц, но е такова четиво, та анализът ще ме затрудни и мен.

# 546
С математиката съм ок, но обяснявам и показвам нещата по различен начин от този на госпожата. От което възниква нов проблем.

# 547
Тази година помагах добре по мат,но ми трябва прочит на урока.По-трудно му беше с геометрията,ще натисна да доизчисти нещата.
За четенето на задължителната литература,г-жата е дала насоки главно към българските автори.Да се изчитат качествено,не през ред,да си извадят тема,герой ,сюжет....да запомнят коя творба от кого е написана.Сега остава да бъде изпълнено и проверено.
И аз прегледах матурата от вчера,определено има задачи от 5клас,че подобни е имал за домашно.

# 548
Съвсем нормално е да има задачи от пети клас. Все пак според модела системата от задачи по математика се определя от задължителното учебно съдържание, включено в учебните програми от V до VII клас.

# 549
  • Пловдив
Нормално е да има задачи и от 5 и от 6 клас.Само че в края на 7 вече са забравили доста от 5-ти.От шести видях ,че има вероятности,които се учат само 2 часа.Така че трябва постоянно преговаряне.

# 550
Анкети на МОН за дистанционното обучение (за родители и ученици). Срокът за попълване е до края на деня.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScv6Hgy3mgO-m0nohPa3fKf … -LPhY8cQGKbf3oUcA
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScv6Hgy3mgO-m0nohPa3fKf … -LPhY8cQGKbf3oUcA

# 551
  • Варна
Тези не са от МОН. По БНТ съобщиха вчера. Някой се опитва да си направи проучването, използвайки МОН за примамка. Много са активни, из фб също шетат.

# 552
Тези не са от МОН. По БНТ съобщиха вчера. Някой се опитва да си направи проучването, използвайки МОН за примамка. Много са активни, из фб също шетат.
Аз набързо я попълних .Не съм гледала вчера новини .Черпихме се за завършването Simple Smile

# 553
  • София
И аз попълних анкетата, не че някой ще вземе моето мнение предвид.

# 554
И аз попълних,адекватна е анкетата.

Общи условия

Активация на акаунт