подозрителен кредит

• 11 424
  • 130
  •   1
Отговори
# 90
jazzy32, аз на твое място не бих теглила кредит.
Майка ти нали няма имоти на нейно име? Ако станат изискуеми кредитите, най-много да й направят запор на заплатата. Ако нещо стане с майка ти, винаги можеш да се откажеш от наследството й, като така не получаваш това което има и не наследяваш заемите й.
Пропуснах само това, че си поръчител по единия кредит. Твоето семейно положение какво е? Имаш ли деца? В смисъл, че заради този кредит могат да запорират и част от твоята заплата.
Да ме поправи някой, ако не съм права.

# 91
Абе как отказ от наследство? Дългът е 60 лева, а майката притежава или ще притежава голям хубав апартамент. Отказът от наследство заради относително много по-дребна сума е кон за кокошка. Да установят точно кой какво има от този апартамент (нали уж била дала пари на вуйчото) и да го ипотекират, ако трябва. Ако вуйчото се дърпа, да върне парите.

# 92
jazzy32, аз на твое място не бих теглила кредит.
Майка ти нали няма имоти на нейно име? Ако станат изискуеми кредитите, най-много да й направят запор на заплатата. Ако нещо стане с майка ти, винаги можеш да се откажеш от наследството й, като така не получаваш това което има и не наследяваш заемите й.
Пропуснах само това, че си поръчител по единия кредит. Твоето семейно положение какво е? Имаш ли деца? В смисъл, че заради този кредит могат да запорират и част от твоята заплата.
Да ме поправи някой, ако не съм права.

Имам семейство,да.Детенцето ми е на 9,почти 10 години.Но ние не сме богати,просто имаме нормални доходи и се оправяме някакси.Имаме малко спестени пари,но няма да стигнат,а и в днешно време не мога да ги пипам,те не са само мои.Просто не виждам друго решение,освен да взема кредит и да погася бързите.Ако ми запорират моята заплата,след като съм поръчител,е още по-зле.Друг е въпросът,че наистина в сегашното положение може да не дават вече кредити.

# 93
Абе как отказ от наследство? Дългът е 60 лева, а майката притежава или ще притежава голям хубав апартамент. Отказът от наследство заради относително много по-дребна сума е кон за кокошка. Да установят точно кой какво има от този апартамент (нали уж била дала пари на вуйчото) и да го ипотекират, ако трябва. Ако вуйчото се дърпа, да върне парите.

Дали притежава или ще притежава още не е ясно. Също дали е кон за кокошка ще стане ясно едва когато...…. нали.
Кредита от банка явно се изплаща редовно. Остават бързите кредити. В момента не може да се налагат запори на заплати и имущество. Авторката има време да провери и да реши как да действа.

# 94
Не съм експерт по кредити или закони свързани с тях, но ето какво ми се върти из главата.
Положението е изгубено
назад четох за 38к от райфайзен и 36 бързи кредита за 20к
това няма да се оправи от само себе си.
даже напротив, ще става от зле по-зле

ако сега се платят бързите кредити, майката пак ще изтегли и ще и дадът
за да се стигне до тук най вероятно от банките са спреди да дават
почнали са бързите, ама и те са спрели да дават
накрая идва fb, olx и други съмнителни места за кредитиране

според мен най-добре е апартамента да се прехвърли но не на майката
а на OP или на вуичото, чичото или който и да било но да не остава на майката

от там OP да плаща този в райфаизен че така или иначе е поръчител
а бързите
ами тва е
нема решение
ще има запори, описи и тнт
първо ще запорират заплатата, след това ще има описи, след това ще запорират и пенсията.
майката накрая ще дължи поне едно 80-100к от бързи кредити и ще е в черния списък
няма да и дават повече кредити
но ако се спаси апартамента и евентуално скъпите неща в него
пак ще е нещо

не мисля че положението може да се оправи, по скоро трябва да се мисли в насока "ограничаване на щетите".

# 95
Не съм експерт по кредити или закони свързани с тях, но ето какво ми се върти из главата.
Положението е изгубено

ако сега се платят бързите кредити, майката пак ще изтегли и ще и дадът
за да се стигне до тук най вероятно от банките са спреди да дават
почнали са бързите, ама и те са спрели да дават
накрая идва fb, olx и други съмнителни места за кредитиране

според мен най-добре е апартамента да се прехвърли но не на майката
а на OP или на вуичото, чичото или който и да било но да не остава на майката

от там OP да плаща този в райфаизен че така или иначе е поръчител
а бързите
ами тва е
нема решение
ще има запори, описи и тнт
първо ще запорират заплатата, след това ще има описи, след това ще запорират и пенсията.
майката накрая ще дължи поне едно 80-100к от бързи кредити и ще е в черния списък
няма да и дават повече кредити
но ако се спаси апартамента и евентуално скъпите неща в него
пак ще е нещо

не мисля че положението може да се оправи, по скоро трябва да се мисли в насока "ограничаване на щетите".

В момента искам само да платя бързите кредити.Да,другият кредит се изплаща редовно.А занапред ако майка ми отново направи нещо...ще го мисля.Вуйчо ми ли ще викам,психолог ли,аз ли ще ходя по-често,не знам.Но в момента другото ми е приоритет.

# 96
Опитайте се да говорите първо с фирмите за бързи кредити за разсрочване и намаляване на вноските, за да не се налага да се загърбваш с кредит.

# 97
  • гр.Пловдив
Цитат
Положението е изгубено

Изгубено!? Знаеш ли какво означава изгубено? Да си продадеш апартамента за 85 000лв за скъпоструваща операция в чужбина и след 2 седмици човека да почине ,ето на това му казвам аз изгубено безвъзвратно !
Не пишете небивалици без да сте били в такава ситуация или поне да сте били пряк свидетел или потърпевш!

# 98
Здравейте!Само исках да кажа,че намерих назаем 10 000 лв от една приятелка.Ще погася 3 от кредитите,от другите получихме малко отсрочка.Надявам се да успея да взема кредит другата седмица.Може да е по-лесно,когато 3 от кредитите на стойност около 8000 са погасени.Ще пиша,ако има развитие после.Благодаря на всички!

# 99

живота е непредсказуем....в случай, че нещо недай боже, се случи с майка й, преди да е изплатила кредита! тогава, за даизбегне наследствени задъжения, ще трябва да направи отказ от наследство!

# 100
Това е чудесна новина! Радвай се, че  имаш толкова добра приятелка.
Успех ти пожелавам!

# 101
Сега вземете мерки за ограничаване на повторни безумия.
Може да ви звучи кощунствено, но се опитайте да разберете да не би зад тия хазартни действия да стои някой по-млад мъж. Тия неща се случват не само във филмите.

# 102
Може да ви звучи кощунствено, но се опитайте да разберете да не би зад тия хазартни действия да стои някой по-млад мъж. Тия неща се случват не само във филмите.
Bashtatko, много си прав! Имах в семейството ми един такъв случай. Беше свързан с нигерийската мафия обаче. Що кредити се изтеглиха, що пари се изпратиха....нямам думи.
Догодина тази жена ще се пенсионира и парите няма да й стигат за вноските по големия кредит.
Авторката ще плати всичко накрая.
Така и така ще плащаш, уреди въпроса с вуйчо ти и ако майка ти наистина му е дала някакви пари за апартамента, двамата да ти го припишат. Някой ден майка ти, когато вече я няма, продаваш го и си връщаш изплатеното.

# 103
Bashtatko, много си прав! Имах в семейството ми един такъв случай. Беше свързан с нигерийската мафия обаче. Що кредити се изтеглиха, що пари се изпратиха....нямам думи.
Догодина тази жена ще се пенсионира и парите няма да й стигат за вноските по големия кредит.
Авторката ще плати всичко накрая.
Така и така ще плащаш, уреди въпроса с вуйчо ти и ако майка ти наистина му е дала някакви пари за апартамента, двамата да ти го припишат. Някой ден майка ти, когато вече я няма, продаваш го и си връщаш изплатеното.

Казва,че няма мъж.Дала е някакви пари на вуйчо ми,но за да го препише на нея,трябват още поне 30 000.Днес подадох молба онлайн за кредит 15 000 от Първа инвестиционна.Жената ми каза,че съм поръчител на голям кредит и за момента не можело да ми отпуснат.Ще пробвам и по други банки,гледам има и без поръчител,дано да стане.

# 104
Все съм оптимист, но от точно този батак няма излизане. Няма да можеш да я измъкнеш.
Продайте апартамента и с нейния дял изплатете кредитите. После някоя много евтина квартира да си плаща, която да може да си позволи дори когато се пенсионира. Съжалявам, но с още теглене на кредити нещата няма да се оправят. Всичко в този живот се плаща, а най-вече простотията. Замисли се, че и ти имаш семейство, сигурна съм, че на мъжа ти няма да му е приятно да изплащаш чужди капризи во веки веков.

Общи условия

Активация на акаунт