Andariel, това с пушенето на всеки час по 15мин къде си го гледала?
В няколко фирми съм работила и почивките са били строго рекламентирани и нито един служител не е излизал да пуши извън тези почивки.
Ако е някоя държавна аминистрация, предполагам там това евъзможно и редовна практика.
В частна фирма обаче, не виждам как точно ще се случва и кой управител, шеф, ще го позволи.
Има го и в частните фирми, повярвай. Но ако пушачите напр. в счетоводството са от приближените на шефката - няма проблем. На всеки час демонстративно навирили чаши слизат 4 етажа до двора. Там обменят клюки с приближени на други шефове и се връщат гордо. В 17.25 ч. същите особи са на старт да си тръгнат. Имало е случай на паднали по стълбите. Асансьора идва пълен от 12тия етаж. Имаше система за контрол на достъпа и карти, чекират ги и продължават.
Не, че се оплаквам, но не бях от приближените, назначена бях по обява. Ами на мене ми се правеше забележка защо докато вървя към общия принтер говоря по тел. с дъщеря ми.
Много мога да пиша как едни и същи 10 г. постоянно излизаха за ин витро изследвания. А на нас с порасналите деца ни се вземаше по 1 ч. от отпуската за зъболекар 2 -3 пъти годишно. Да спомена ли как не можах да отида за раждането на внука, отпуска повече от 4 дни - не ми се полага защото .... Всичко това в голямо акционерно дружество с близо 4000 служители в цялата страна и огромна сграда с ръководство. Заплата - моята 3цифрена, на приближените - двойни. Така беше като не ходя да и гукам на ушенце на гл. счетоводителка.