Хайде стига родители и деца да са криви.
Учителите го удариха през просото в училище и само отчитат прекалено време там и само мрънкане до небесата как децата им са криви.
Очакват децата да си знаят, обратно връзка почти няма. Окопали са се в училищата с едни охрани и като попиташ нещо по материала, отговора е само мрънкане как децата не внимават и не слушат. Аз не питам за децата, винаги питам за моето по предмета Х има ли пропуски, няма ли, насоки на какво са се наблегне. За трети път карам средно покрай тях, та доста съм видяла.
Децата са си ок, както и повечето родители, масово учителите не са си на мястото и се изявяват само като някакви администратори.
То се вижда от изследванията за качеството на образованието.
Личното ми мнение е, че в малките населени места често образованието в училището е на много по-добра ниво от големите градове, където се успява въпреки училището.
Имам приятелки, на които децата им ходеха та уроци заедно с моето и като мине някоя друга година и завършат и почват да говорят, че децата им са влезли без уроци - един вид то си е умно и си може.
От класа на голямото ми дете в елитна столична гимназия нямаше дете, което да не ходи на уроци или курсове преди матурата и това е масово и затова тези гимназии са винаги с по- високи резултати, заради родителите, които държат децата им да знаят и да са образовани и заради децата, а не заради учителите в училище. Учителите си гледат частпрома и елитното училище им дига цената.
Използвах поста Ви, за да продължа темата.