В момента чета ... 64

• 43 646
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
Моят киндъл чете само mobi ,но това не е проблем да ги конвертирам първо/ако са друг формат/ и после да ги кача от лаптопа.
Започнах “Виенското братство” -малко да психясам,след като се удавих в мъка индийска.....

# 391
Конвертирането не е проблем за изпиратстваните книги. Електронните, които се купуват обаче са със защита, уж, и могат да се четат само на едно устройство. Това ме спира и да ги купувам. Трябва да ги чета на някой от четците на децата, те са с Покетбук, после, ако искам да дам на майка ми да прочете книгата, трябва да ѝ дам и устройството.
Аз се чудя защо издателствата не дават възможност за нещо като donate. С удоволствие бих превеждала по няколко лева за всяка пиратска книга, която съм прочела и ми е харесала. Много често има хартиени книги, които са с изчерпан тираж, дори и да са сравнително нови и не можеш да си ги купиш.

# 392
Шведските електронни са epub, други формати не се предлагат от шведските книжарници, но могат да се конвертират в mobi без проблеми. А книгите на ICU, за които споменах (издателството на Невена Дишлиева-Кръстева), са и в двата формата и май това се прави за първи път у нас.

И аз съм си мислила много пъти дали няма как да се организира някаква форма на събиране на допълнителна такса за интернет направо от доставчика, която обаче да ти дава право да теглиш каквото искаш законно. Може да са планове, примерно за 10 лв. на месец допълнително можеш да теглиш еди-какъв си обем съдържание и си решаваш дали да са филми, книги или нещо друго. За 20 лв. допълнително теглиш еди-какъв си обем. Така би било и доста по-справедливо за носителите на авторските права, макар че ще бъде малко трудно да се организира разплащането, предполагам.

# 393
Христос Воскресе, мили четящи момичета!!!
Пожелавам на вас и на семействата ви много здраве и добрини!!!

Аз тези дни прочетох една пре-любопитна книжка - "Съпругата на доктор Ханаока" от Савако Арийоши.
Някъде из ФБ мернах, че някой я чете, заглавието ме заинтригува и я намерих (изпиратствах Simple Smile ) от Читанка.
Книгата се разказва за първия лекар - Сейшу Ханаока, направил успешна операция на тумор на гърдата под пълна анестезия през 1805г. Много интересни неща научих - за опитите му да създаде упойваща отвара от цветове на татул, самокитка и други билки и експериментирането ѝ първо върху животни, после върху най-близките му хора...
Разказът е , разбира се, главно за неговата съпруга - за отношенията ѝ със свекървата, със зълвите, за цялостния бит на японското общество от края на 18-началото на 19 век.
Много харесвам подобни книги и затова давам с удоволствие 5* Simple Smile

# 394
И мен ме беше впечатлила  "Съпругата на доктор Ханаока". Добре написана и образователна - за нравите в Япония , далечни и екзотични , но обагрени от общочовешките емоции и слабости в семейните отношения, които  добре познаваме и си мислим, че са продукт на балканската ни същност . Опитите  на доктор Ханаока в анестезията са любопитни и забележителни . Хубава книга е , определено!
 Аз разпускам с Антъни Хоровиц  и "Домът на коприната". Добро криминале, в негов стил, с ретро атмосфера и герои- Шерлок Холмс и д-р Уотсън. Чета я електронно , от рулит. Излязла е в България през 2011 г. и е с изчерпан тираж. И аз не съм в България, нося си книги, но по десетина бройки. Купувам  електронни копия,  когато книги, които ме интересуват , излязат електронно. Но не се случва често .Мечтая си за времето, когато всички издавани книги на български, ще имат и електронен вариант. Сега тегля от читанка и рулит , когато остана без книги. Когато ми хареса книгата, си я купувам и в книжен вариант. Да  пазарувам книги ми е голямо удоволствие и не бих се лишила от него. Обикновено си планувам пътуванията до България да са по време на  Панаира на книгата. Но тази година сигурно ще е различно.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 11:52 от Анонимен

# 395
  • Belgium
Момичета, пускам тук за феновете на чудесния Стивън Кинг (знам че не са никак малко в темата) видео, в което той самият чете първа глава от най-новата си книга - If It Bleeds Simple Smile

https://www.youtube.com/watch?v=edzUpphXr4w

# 396
  • Русе
Започнах ,, Твоето его е врагът,, от Райън Холидей. И ми хареса, въпреки,че съм още в началото. Преди месец прочетох и ,,Най-богатият човек на света,, от Рафаел Видал, която ми дойде твърде слаба приложна психология. Егото се опира на философията и дава реални примери от различни сфери и личности:спорта, военното дело, музиката и пр.

# 397
  • София
Гледах вчера откъс от четенето на Кинг, беше ми много приятно Simple Smile Книгата излиза съвсем скоро и мисля да си я купя Simple Smile. И без това определено съм на вълната на неговите романи в момента.

# 398
  • Belgium
Гледах вчера откъс от четенето на Кинг, беше ми много приятно Simple Smile Книгата излиза съвсем скоро и мисля да си я купя Simple Smile. И без това определено съм на вълната на неговите романи в момента.

Голям симпатяга е Simple Smile А и виждам, че явно харесваме един и същ художник. Аз в момента не съм на вълна Кинг, така че ще чакам отзиви за книгата от теб.

# 399
  • Edinburgh-UK
Здравейте,група !Христос Воскресе! Приключих "Книга за Балтиморови " от Жоел Дикер.Страхотна книга за вечното приятелство .Препоръчвам с две ръце ако не сте я чели .
С коя книга да започна на Дона Тарт ? Чудя се между "Щиглецът "и "Тайната История ".Заслужава ли си четенето на Щиглецът доста обемна книга ....

# 400
  • Mostly in my mind
"Книга за Балтиморови" много ми хареса на мен. Simple Smile
Аз започнах с "Тайната история". "Щиглецът" си го бях оставила за десерт.

# 401
Хубава тема сте подхванали... Аз също свалям книги в електронен формат, но и купувам много книги, при това често. Все си мисля, че човек, който обича книгите и четенето, едва ли ще се задоволи само с пиратски книги, стига да има възможност да купува.

По темата - приключих "Тревожни хора" на Бакман в електронен вид (много ми хареса) и започнах "Градът на крадците" на хартия. Огромно беше разочарованието ми, когато още в началото установих липсващи страници и съответно други, които се повтарят. Цялото ми удоволствие се загуби. Сега ще чакам края на месеца да ми я сменят. Съответно, да, това е сума, която съжалявам, че дадох.
И в тази връзка - разбирам колко е трудно на родното книгоиздаване, но определено могат да бъдат положени малко повече усилия.
Напоследък отбелязвам като събитие, когато попадна на книга с наистина добър превод и без грешки.

# 402
  • Edinburgh-UK
"Книга за Балтиморови" много ми хареса на мен. Simple Smile
Аз започнах с "Тайната история". "Щиглецът" си го бях оставила за десерт.

Коя от двете ти хареса повече ? Чете ли "Изчезването на Стефани Мейлър" ?Аз все още не съм .

# 403
  • Mostly in my mind
Балтиморови ми хареса повече от Хари. Странно, но е така. Simple Smile Стефани не съм я почнала още. Но е приготвена. Simple Smile

# 404
  • Edinburgh-UK
Балтиморови ми хареса повече от Хари. Странно, но е така. Simple Smile Стефани не съм я почнала още. Но е приготвена. Simple Smile

И на мене ми хареса повече от Хари Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт