В момента чета ... 64

• 43 646
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
Честит Великден!
Бъдете здрави ,обичани , благословени! 🐰
В момента чета Блейк Крауч - "Пайнс"
Интересна до този етап ,вълнуваща.

Чета изтеглени книги от рулит ,читанка ,Замунда и д-р.
Рядко купувам книги.
Не мога да си позволя да купувам по 5-6 книги на месец ,дори чета повече от това.
Ако имах възможност ,щях да направя една стая за библиотека и да купувам много книги.
Не мога да си представя ежедневието си без четене!

# 406
Вече много издателства спестяват напълно разхода за редактор. Ако платят и на него, цената на книгата ще се повиши, макар и незначително. Предполагам, че това е причината. Други пъти пък един и същ човек изпълнява функцията на редактор и коректор, което също не е редно.

# 407
  • на последния етаж
Започвам "Кажи на вълците,  че съм си у дома".
И аз я започнах завчера.
Христос Воскресе, четящи момичета! Бъдете здрави!

# 408
Аз хем рядко ползвам Storytel, хем продължавам да си плащам абонамента. Но и сега нещо четенето бавно ми върви. Нещо май повече Нетфликс съзерцавам.

И аз съм така в последно време, само че вместо Netflix съзерцавам Тиквите. На четеца съм подхванала "Убийството на Линда" на Лейф Г. В. Першон и е време да я подновя отново.

# 409
По темата: чета "Библиотекарите" - третата част от трилогията на Глен Купър за библиотеката на мъртвите.
Третата книга според мен е абсолютно излишна и ми се струва, че е писана под натиск от издатество, редактор, агент или пр.
Чак пък "под натиск" - едва ли... По-скоро на автора му е харесала изпитаната вече схема и е написал вариант на първа част със сменени имена на героите и дребни разлики в сюжета, за да прибере поредния хонорар. Но поне завършва оптимистично Grinning

Конвертирането не е проблем за изпиратстваните книги. Електронните, които се купуват обаче са със защита, уж, и могат да се четат само на едно устройство.
То пък една защита... 5-6 клика отнема да я свалиш и да ги конвертираш в какъвто предпочиташ формат...

Днес прочетох "Чичо Фред през пролетта" и няколко разказа от цикъла за замъка Бландингс на Удхаус. Удоволствието не е като при първо четене, но имах желание да си почина...

# 410
Прочетох "Забравените" на Балдачи. Интересен и напрегнат роман. Българинът беше от основните герой и беше много интересен и загадъчен персонаж. Много ми допадна. Би било чудесно ако има отделна книга за него, но едва ли.

Продължавам с "Родени за ченгета" от същия автор. На вълна Балдачи съм. Чета неговите романи за отрицателно време.

# 411
  • Банско
"Нектар на боговете" - Гуен Уоткинс - Много добра. Сега я почнах и направо нямам търпение всяка вечер за поредната глава.

# 412
"Безмълвно" от Барбара Фрийти.
Вчера, случайно открих тази авторка в "Читанка" и вече имам още един любим автор!
Вчера към 16.00, почнах да чета и нощес в 03.00 я свърших.
Сега чета пак от Фрийти - "Да обичаш непознат".
В абсолютен възторг съм от загадките й!!!

# 413
Честит празник!

Пиратствам без угризения, но и купувам много нови книги. Също така дарявам каквото не ми хареса и няма шанс да чета отново.

Днес довърших "Институтът". Открих Кинг едва преди 2-3 години, доста имам да чета. Записвала съм си тук като сте давали кои са не толкова страшните му книги и ще наваксам.

Продължавам с Антъни Хоровиц и "Присъдата е смърт".

# 414
  • Ямбол
Аз завърших "Сблъсък" на Кинг и не исках да свършва. Много е добър, много.
Четеше ми се нещо историческо, трябваше рязко да сменя жанра и епохата, защото след Кинг няма книга, която да ми привлече вниманието, освен ако не е в различна посока. Та, започнах "Величието на Франция" - Робер Мерл. От този автор съм чела "Малвил" и "Добре охранявани мъже" и съм доволна, сега да го видя в историческите как е.

# 415
Лиляна, препоръчвам ти и „Островът“ от преведените на български книги на Мерл.
„Животно, надарено с разум“ и „Денят не свършва за нас“ също не са лоши. Първата е за делфини, втората – за живота във военна подводница.
Хм, сега се сетих, че тази за делфините съм я чела като дете и не е зле да я прочета пак на сегашните си години. Възможно е да ми се стори доста наивна. А може би не?

# 416
  • София
Аз нещо зациклих на Сблъсък. Определено ми харесваше, но някак не ми се четеше това явно и почти не четях. Явно не ми е сега момента за нея. Започнах "Домът на коприната" на Хоровиц. Много добре се е справил да пресъздаде образа на Шерлок Холмс, ако не знаех, че Конан Дойл не е автора, нямаше да позная.
Накрая съм на аудиокнигата " Катето Евро и още нещо". Интересно ми беше, защото я харесвам много като жена, актриса и личност -много искрена и истинска .

# 417
Хм, сега се сетих, че тази за делфините съм я чела като дете и не е зле да я прочета пак на сегашните си години. Възможно е да ми се стори доста наивна. А може би не?

Ох, аз няколко пъти се излъгах да прочета отново книги, които много, ама наистина много, са ми харесали в ученическите години. Голямо разочарование беше. Книгите изобщо не бяха това, което си спомнях.
Продължавам да се изкушавам, но повече тази грешка няма да я правя. По-добре да си остана с хубавите спомени за тях, а и може да съм ги идеализира с годините.

# 418
  • Mediterraneo
Пациент 488 започнах.
Вила в Сицилия прочетох, 2* от мен. Много идеи са й дошли на авторката и в един момент настава тотална мешавица- кулинарни рецепти, исторически моменти, легенди, любов, отмъщение, мафия, семейни взаимоотношения, има от всичко, но изпълнението не ми допадна. Образите са схематични, а диалозите направо смешни!

# 419
  • Пловдив
Приключих "Бавачката на ангели" от Камила Лекберг. История написана по увлекателен и грабващ вниманието начин. До последно не знаех каква развръзка да очаквам. Препоръчвам на всички, които обичат такъв жанр четиво.

Общи условия

Активация на акаунт