В момента чета ... 64

• 44 122
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Бях чела историята на Даяна, но останах доста разочарована. Няколко пъти се повтаряха едни и същи случки, чак ми дотегна. Но пък и установих,че биографиите не са моите книги .

# 286
Здравейте,
В момента заюочвам да чета “Библиотеката на мъртвите” на Глен Купър.
Тя е първата част от трилогия.
Чудя се, ако някой е чел и трите книги, свързани ли са историите или всяка е сама за себе си?

# 287
  • Mediterraneo
Бях чела историята на Даяна, но останах доста разочарована. Няколко пъти се повтаряха едни и същи случки, чак ми дотегна. Но пък и установих,че биографиите не са моите книги .

Изключително рядко прибягвам към биографии. Не ги харесвам изобщо. Тази ми попадна, защото я свалях за приятелка и съм я качила и на моя четец. Ще я отметна, де, въпреки че не открих нищо ново, което да не е широко тиражирано през годините за Даяна.

# 288
Започнах Несправедливост за всички, Скот Прат. Много интересна, върви супер бързо.

# 289
  • София
Здравейте,
Чудя се, ако някой е чел и трите книги, свързани ли са историите или всяка е сама за себе си?
Относително свързани. Героят е един и същ, основната идея също. Хубаво е да се четат последователно.
ако ще се четат всичките. Но всяка книга си има собствени сюжетни линии, които не се преплитат с тези от останалите книги, освен по основата си.

# 290
  • София
И аз си мислех, че не харесвам биографии, докато не прочетох биографията на Ози Озбърн "Аз съм Ози". Толкова през живота си не съм се смяла на книга. Човекът, на който я препоръчах, я прочете 2 пъти. Преди това ме питаше "А тоя кой беше?" Simple Smile

# 291
Благодаря, Kally May! Simple Smile 🌺
Точно това исках да знам.
Значи ще се оборудвам и с другите две книги и ще ги почна една след друга.

# 292
Аз също не харесвам биографии и автобиографии и ги чета изключително рядко.
След закъснялото запознанство с творчеството на Уилям Уортън, сега съм на "Парфюмът: Историята на един убиец" на Патрик Зюскинд. Засега върви много добре, дано не зацикли по някое време, защото някъде четох подобни отзиви.

# 293
Довърших "Непознати без лица" - последната от четирите криминалета от серията "Мълчалив свидетел" на Найджъл Макриъри. След това прочетох "Потрепващите" на Тед Косматка. Основната идея в романа е най-оригиналната интерпретация на експеримента на Файнман с двойния процеп, която съм срещал. За съжаление, втората половина на произведението е в стил сценарий за холивудски екшън...

Здравейте,
Относително свързани. Героят е един и същ, основната идея също. Хубаво е да се четат последователно.
ако ще се четат всичките. Но всяка книга си има собствени сюжетни линии, които не се преплитат с тези от останалите книги, освен по основата си.

Благодаря, тъкмо се чудех с какво да продължа. Трилогията на Глен Купър ми изглежда добра идея.

# 294
сега съм на "Парфюмът: Историята на един убиец" на Патрик Зюскинд.
Много потресаващ и, откровено казано, извратен роман. Истинско удоволствие за хора, които обичат да се травмират литературно...като мен. 5/5 👍

# 295
сега съм на "Парфюмът: Историята на един убиец" на Патрик Зюскинд.
Много потресаващ и, откровено казано, извратен роман. Истинско удоволствие за хора, които обичат да се травмират литературно...като мен. 5/5 👍
Чак пък... Прочети "Странник в странна страна" на Робърт Хайнлайн Wink

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 04:54 от ScroolLock

# 296
  • София
''Странник в странна страна'' наистина е уникална сама по себе си. И скандално откровена...
Бих препоръчал и ''Луната е наставница сурова'' Тя не е като Странника, но просто е невероятна.

# 297
Да, Хайнлайн лоша книга няма. А ако колежката иска наистина да се травмира литературно, да прочете "Синдромът Cri du chat" на Ричард Калич...

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 04:54 от ScroolLock

# 298
  • Belgium
И аз си мислех, че не харесвам биографии, докато не прочетох биографията на Ози Озбърн "Аз съм Ози". Толкова през живота си не съм се смяла на книга. Човекът, на който я препоръчах, я прочете 2 пъти. Преди това ме питаше "А тоя кой беше?" Simple Smile

"Аз съм Ози" е една от най-добрите биографии, които съм чела и аз, а съм фен на жанра. Разбира се има много бездарни биографии, но попадне ли човек на хубаво написана, посветена и на достатъчно интересна и вдъхновяваща личност, читателското преживяване е несравнимо Simple Smile

Започвам с големи очаквания китайски сай-фай роман, награден с "Хюго" - "Трите тела" на Лиу Цъсин. Дано очакванията ми се оправдаят Simple Smile

# 299
  • ул. "Мечтание"
Аз също не харесвам биографии и автобиографии и ги чета изключително рядко.
След закъснялото запознанство с творчеството на Уилям Уортън, сега съм на "Парфюмът: Историята на един убиец" на Патрик Зюскинд. Засега върви много добре, дано не зацикли по някое време, защото някъде четох подобни отзиви.

При мен много гладко си вървеше, не съм зацикляла никъде. Надявам се да ти хареса.

Любимата ми (авто)биография е на Стинг - "Разпилени ноти". Blue HeartBlue HeartBlue Heart

Общи условия

Активация на акаунт