Проблем с родителите

• 3 163
  • 54
  •   1
Отговори
Здравейте! Аз съм момиче на 21г. Родителите ми са доста задушаващи спрямо мен и непрекъснато ме разпитват къде отивам, с кого, какво правя, кога се прибирам и дори понякога ме спират. От няколко месеца излизам с едно момче и дори не след дълго той се запозна с тях по свое желание. Не коментираха много впечатленията си, но както винаги не бяха много очаровани. Наскоро се случи така че случайно попаднаха на наши чатове с приятеля ми в които имаше и доста 🔞. Казах им, че това не значи нищо и че нищо лошо не съм направила, но те не пожелаха и да чуят. Веднага ми поставиха условие или да се разделя с момчето или ме заплашиха че семейството щяло да се разпадне, баща ми щял да го пребие и т.н. Разказах на момчето какво се случи и той пожела да поговорим с тях и да им обясним, за да няма недоразумения, но те не искат и да чуят за него.
Казах им, че ще направя каквото искат само и само да са спокойни и да няма скандали, но има ли някакъв начин да ги убедя без да има разправии? Винаги когато не са съгласни с мое решение ми натякват колко много са направили за мен. Имам възможност да се изнеса и да живея сама, но те не ми го позволяват.
Моля за съвет!!! Cry

# 1
  • София
Изнеси се и се оправяй сама в живота.
Моите родители не биха и помислили да погледнат мой чат. Не си на 10, за Бога, на 21 си!
А , ако има заплаха за пребиване от баща ти подай сигнал в полицията.Никой няма право да пребива друго живо същество!

# 2
Вземи да пораснеш. Като пораснеш, няма да позволяваш никой да те контролира и да те третира като дете.

# 3
Ами.. има 2 варианта според мен. Или им поставяш ясно нещата- вече си голяма, трябва да си самостоятелна и т.н. , или се изнасяш и започваш да живееш , като голям човек- с всичките плюсове и минуси.

# 4
Ако момчето лично е получило заплахи е хубаво да подаде жалба в полицията.
Та ако се случи нещо баща ти да ходи на топличко.
Явно е първичен идиот.
Ако ти не поставиш границите и на 35 ще си сама, защото татенцето ще ревнува и тогава.

# 5
Щом имаш възможност - изнеси се докато съвсем не са ти скапали живота.
На 21 си, пълнолетна от няколко години, а те ти четат чатовете и ти забраняват разни неща ...

# 6
  • София
Изобщо не мога да си представя какво значи Те не ми позволяват.
Много са те държали на каишка. Те с свикнали, ти си свикнала.
Щом не ти е поносимо повече - направи го изведнъж и отведнъж!
Изнасяш се, когато не са, вкъщи и просто заявяваш Вече съм голяма, ще живея сама.

# 7
Аз ако съм ще вдигна хубав скандал как може да си позволят да ми четат чатовете.
Ще локна телефона и ще сложа парола на компютъра. След скандала ще им кажа, че какви интимности си пиша с гаджето не е тяхна работа.
И бих светнала баща си, че за побой се ходи в затвора и аз  ще свидетелствам за отправените заплахи.
Да видим дали ще е толкова отворен.
Много мразя навлизането в личното пространство.
Като бях на 15 леля ми си позволи да ми рови в шкафа и да чете писмата ми. Не бяха от гаджета. Просто писма с близка далечна роднина. Плюс и искаше да отвори писмо, което беше адресирано до майка ми и го бях скрила. За бога, та то не е до нея. Каква наглост.
Побеснях. Много и се караха. Тя първа посегна и ме удари. После буквално станахме на кълбета, защото не искаше да връща моите писма и чуждото. И мен ме боля, ама и нея я боля повече.
Тогава разбра що за дзвер съм. След боя я изгоних навън и заключих. Майка си дойде и я информирах за наглостта и. После си го отнесе  и от нея.
Оттогава ходи на пръсти покрай мен и внимава.
Обичам я, като втора майка ми е, но не и се размина боя при това прекрачване на границата.
Та така драга ми авторке.
Изводи можеш ли да правиш?
На 21 години си.

# 8
Не помня ника, но наскоро нямаше ли подобна тема.
Това са болни, нездрави отношения, на 21 години да заплашва баща ви чужд човек, че е близък с пълнолетната му дъщеря, е лудо, но вероятно е просто идиот.
За четенето на чатове на 21-годишна жена даже няма да коментирам.
Събирайте рокличките и започнете самостоятелен живот. Колкото и да са направили за вас, на 21 да ви държат до г@за си, да ви шантажират емоционално и сметка с кого си лягате, е психарско, не е родителска загриженост, а болна психика.

# 9
Това не е нормално- на 21 ти забраняват неща, четат ти чатовете и ти се бъркат в чаршафите? Стани самостоятелна и се изнеси. Явно те те издържат още и за това се държат като с бебе с теб.

# 10
Имам възможност да се изнеса и да живея сама, но те не ми го позволяват.
Моля за съвет!!! Cry
Ако имаш възможност да се изнесеш и издържаш сама, защо чакаш позволение?

# 11
Почваш работа, изнасяш се, издържаш се абсолютно сама. Свободата понякога трябва да се изгладува.
Описаното поведение на родителите е до последната точка признаци на нездрава психика.

# 12
Ако сега не вземеш нужните мерки и да наложиш своята самостоятелност, когато навършиш пълнолетие от 48 год. възраст (не е грешка в цифрите) нещата ще се оправят от само себе си. Явно родителите ти са супер обсебващи, освен това и доста примитивни, за да си позволяват подобно държание. Направи всичко възможно да се откъснеш от това влияние, според мен си и малко закъсняла.
Моите също бяха доста консервативни на времето и се опитваха да ми се налагат, обаче говедо като мен трудно се поддаваше на контрол. Е в крайна сметка с цената на много нерви, псувни, скандали разбраха, че вече съм пораснал и мога да си нося отговорност за действията. По какъв начин ще го постигнеш -дали чрез постепенни действия и разговори, или чрез директно изнасяне и прекъсване на отношения с тях, това вече трябва да решиш ти.

# 13
Авторке, ти си голяма жена вече, трябва да имаш самостоятелност.

Какво точно значи - имам възможност да се изнеса. Работиш и можеш да си плащаш квартира и сметките, или има апартамент на вашите в който можеш да живееш и да вземаш пари от тях.
Ако е първото - не ти трябва тяхното позволение.

# 14
Аз на 21 живеех с мъжа си и продължавам до ден днешен.Направо се държиш като на 15 години честно.Ако приятеля ти е сериозен ще заживеете на квартира заедно и ще се справяте сами или дай да се разбере,че никой не може да ти се бърка.Макар,че ако те ти дават джобни,издържат те и пр.-ще е трудничко да те вземат на сериозно.Ти си жена вече излез от гнездото.

Общи условия

Активация на акаунт