Плаче ЮЛСКОто човече, колики го мъчат вече

• 13 382
  • 310
  •   1
Отговори
# 45
NaN тук за доста неща се разминаваме с теб за жалост  smile3521

Искам да ви споделя колко съм щастлива !
Днес ходихме от педиатърка,на която си платихме. 1 час ни преглежда и съм просто онемяла  newsm03
Асе все едно ти ми беше насреща и ми говориш.Тая жена,освен че прегледа обстойно детенцето,рефлексите му,фунтанелка,как да масажираме показа,гимнастика на бебето...
Наддал е 1.400 за 1 месец.Сега тежим почти 4 кг  smile3501
Каза че било похвално за бебе което е само на кърма.
За 1 час ми изрецитира една книга просто.
Правихме пробно кърмене но това защото и се оплаках че ми плаче много.Не исках.Но като ми заговори разбрах че освен че е твърдо ЗА кърменето на бебето-изцяло.Така и ЗА късното захранване,НЕДАВАНЕТО НА ВОДА/няма нужда защото кърмата задоволява както гладът,така и жаждата на детенцето/. Водата е само за изплакване на устичката при нас.
Детенцето изсука 60мл от едната и 20мл от другата гърда/тя преди това ми обясни че често бебето за първите 5мин изсуква 95% от необходимото му,после си дояжда/ Но това че е изял само 80 гр не е фатално защото другият път може да изяде както 90,така и 120.Всеки път различно.Ако беше някоя друга лекарка веднага щеше да ме изпрати за АМ да дохранвам.
Според нея едно малко бебе е нормално да яде от 7 до 15 пъти в денонощие.Колкото му е нужно,без ограничения.

А кърма се останови че имам предостатъчно защото като се наяде Галко и тя стисна за да провери и се разхвърча навсякъде    newsm09

Мами,които сте в криза и си мислите че не стига папуто,моля ви слагайте ако трябва бебето на често за да стимулирате.

Целувки от нас   love001

# 46
  • Варна
Здравейте и от мен  bouquetмоето зверче кротува и ще се пробвам да попиша малко
днес бяхме на консултация.моето мъниче за 2 седмици е натдало 800гр.и е порастнал с 4см.това за сантиметрите малско ме съмнява ама Thinkingможе ли толкова бързо да се издължи newsm78
NAN,моят мъник е същият. Hugпостингът ти все едно аз съм го писала.вече душа бера.искам да спяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя. #Cussing out
днес разбрах че за са спи дабре трябва да го оставям да се нареве,ама как да стане Sickкъса ми се сърцето.днес като рева 15мин.в кабинета на педито след това спа 3 часа непробудно даже да суче не се събуди
а тези колики кога свършват бе хораааааааааааааа smile3511 smile3511 smile3511направо така се мъчи горкото.все се моля мен да ме боли,а него не
майчета имам едно питане.от раждането съм със страхотен запек smile3550нищо не помага.преди да родя ходех всеки ден по два пъти Embarassedа сега.ако има някой като мен да споделя какво прави по въпроса че не се издържа вече.всеки път като отида все едно че раждам.
засега е това.много целувки на малките дупенца  love001

# 47
Здравейте и от нас!
Най-после да се включа и аз. Ние вече сме си вкъщи от 3 дена и все още свикваме един с друг и се учим взаимно. Бебчо е послушен за сега, спинка доста, папка добре.

Имам въпросче към Асинка, ако има възможност да ми отговори, разбира се.
За сега си се кърмим добре и редувам гърдите при всяко кърмене. Тази, от която съм го кърмила се облекчава, но не знам дали трябва да се цедя и колко да се цедя? Искам да продължавам да се кърмим, колкото се може по-дълго и дано да успеем, с подкрепата на Асинка, която е цяло съкровище Grinning!!! Благодаря предварително!
Приятна вечер и до скоро!

# 48
Жоржи хапвай повечко супички,салтки,Плодове също  Peace

# 49
Дидка25 ако детето е спокойно всичко е ОК. Няма нужда да цедиш гърдата ако не  напрегната, но е добре да предлагаш и другата гърда в началото, пък ако бебето откаже тогава да го оставиш само от едната. Иначе се приготви за след около три седмици, че ще изглежда сякаш кърмата ти е намаляла, но това ще е просто първият скок в растежа.
Рени, изключително много се радвам. Разбрах аз, че в Бургас имало три такива докторици, които са си съвсем образовани по "форумските методики" Wink Laughing Всъщност това е начинът на хранене, който природата е определила. Щом няма бутилки и сокоизстисквачки вградени в човешкия организъм значи от тях няма нужда Grinning

# 50
  • somewhere over the rainbow
Забравих да кажа за индийското орехче за коликите.Снощи го давахме за сефте. Както се дереше от рев,изведнъж заспа. Днес пак-след като го дадохме,спря да плаче и спа 3 часа /което отдавна не се беше случвало през деня/. Май действа. Само дето незнам по колко пъти на ден може да се дава.

# 51
  • Варна
NAN,кажи моля те как го даваш това орехче.че при нас е страшно.Благодаря предварително  bouquet  bouquet  bouquet

# 52
Само да кажа, че на Сияна не помогна Sad Но може да се дава през 4 часа. Една стърготинка индийско орехче в една чаена лъжичка кърма. Нали знаете, че е опиат Wink Но на много бебета действа и казват, че са се родили. при нас, уви нищо не помагаше Sad

# 53
  • somewhere over the rainbow
Ние купихме смляно,в пакетче. Но май цяло орехче е по-добрия вариант. Аз давам на върха на лъжичката и малко течност вътре /чай,кърма/ и бам в устата. Дано ви помогне Praynig

# 54
  • на правилното място, в точното време
 Май,няма спокойствие от бебоците! От доста време никой не е влизал и писал по темата. newsm78 Ние се опитваме да  разреждаме нощните хранения, но не се получава всяка вечер. То не го правя аз,де.Тя, Йоанна сама решава кога да се буди и да яде.Макар,че ако е като батко си,лелееее,ще яде до 3 години през нощта.Ама да е здрава, пък какво ще си я храня,като ми е гладничка  smile3521
   Като четох постовете,ми  разликата между моята Йоанна и бебчо на didka25 е почти 2 месеца  #Crazy Тя милата сега тепърва свиква с бебчо, а при нас вече е съвсем различно. Сигурно и в другите теми е така,има голяма разлика между първите родени и последните.
  Сега ви оставям и ми пожелавам приятен ден и спокоен ден!

# 55
Време беше да се включа малко и аз, че напоследък все не остава ред, а компютъра го изместихме в друга стая и идва далеч от стаята където спинка бебка, та трудна я чувам ако се събуди. При нас е като при вас. Кърмим се доста неспокойно понякога но ностоявам, отива почти по час, а преди 1-2 семици сучеше по 10мин newsm78, сега и харесва да се кърмим легнали и неще по друг начин, а бе детенцето е с характер Joy Аз все си мисля че кърмата не стига и се цедя почти след всяко хранене, а сутрин гърдите са ми напргнати и задължително цедя. Които се е напатил с температура десетина дни от гърди виж как цеди, а и не ми се яде много, че и кърмата намалява... Нашето детенце е къщно гърне не обича да се клати много в количката, все се буди, в коритото реве като е по-гръб само обича да я изполиват с вода Thinking Иначе ние сме още с пъпчици по лицето и минават мнооого бавно.
Вашите дечковци повръщат ли на фонтан? При нас понякого се случва, дори по два пъти на ден, но не всеки ден де? Снощи си легна гладна всичко върна, а и три пъти се преоблякохме след като сменихме тоалетна след баня, първо се изпоти, после памперса пропусна, после на два фонтана изля всичко, а аз ревнах... След това веднага заспа защото беше изморена а аз я гледам и викам как ще спи сега гладна Cry Понеже нощем не ядем, но към 4 часа се размърда и я взех при мен да си хапне, аз цяла нощ съм я мислила, а може би щеше да откара до 6 часа.
Така е при нас, ще ми се да пиша по често и ще опитам. Целувки на всички  love001

# 56
Шугър лейди, може от преобличането да сте я раздрусали и затова да е повърнала. Много често стомахчетата на бековците не издържат на клатене и натиск и отреагират подобаващо. свен това гладно бебе не заспива Wink Дори да ти се струва, че е повърнала всичко - не е така Simple Smile
Момичета, да ви кажа за храненето. кърмата по принцип се влияе от храната, но не така както от течностите. Половин литър вода, изпит 15 минути преди храненето дава невероятни резултати. Поне намирайте време да ядете диня. А скоро като излязат тиквите ще видите какъв рай е това - хранителна и водна... супер плод. Печена с мед и орехи - идеално - хем диета и се отслабва, хем количествено водно съдържание, което напълва гърдите.
И пак повтарям - мляко се произвежда и докато бебето суче. Точно затова приказки от сорта - "нямам кърма вечер" или "празни ми са гърдите" са безпочвени Simple Smile Кърма има, важно и вие да го знаете, защото бебоците знаят със сигурност Wink

# 57
Здрасти, майчета! Много ходите по разходки вие май и никой не влиза да пописва... Naughty
Много ми е любовно днес и влязох само да кажа колко много ви обичам и колко са ни красиви бебчетата в албумчето (леле на живо какви ли са хубавици и хубавци Rolling Eyes).
 Hug Hug Hug
Нан, Ренка, страхотни постинги, браво, повдига ми се настроението като чета доволни и самоуверени мамински мнения.  Peace Рени, коя е тая педиатърка в Бургас. Много ми е важно да разбера името й и, ако може, също координати как да бъде открита. Много искам да помогна на "зет" си  Mr. Green да бъде кърмен, а той сега е при баба си и дядо си на морето и майка му е добре да се види с педи там, което да я убеди и да я подкрепи, че може да кърми и само да кърми... и т.н. Че сега се дохранват и се опасявам, че ще се отбие рано-рано, а е едва на 3 седмички мъникът. Дано майка му не ми се разсърди и не ми дърпа ушите, че се меся където не ми е работата, но аз се чувствам длъжна да съобщя за свестен педиатър в Бургас, пък те да си решават...нали?! newsm78 Ренка, ще съм ти задължена! Praynig

Ивче, няма проблем, че не си се обадила, по-скоро за теб щеше да е по-добре, ако се бяхме видяли... Казвам го от опит. Ако не бях със Стечи през цялото време, можеше да превъртя, но така мина далеч по-леко! Стечкооооо, кога ще се видим...чааак през октомври, живот и здраве... Ми той Стеф ще е вече голям ерген, няма да го позная.... Целувам ви!!!

Шугър, ако повръщате "на фонтан", вижте се с педиатър. Ако само малко връща (като оригва, като напъва да ака, като се преобличате след хранене...), не е страшно, случва се при по-лакомите бебки (като моята Heart Eyes). Успех! Peace

Само две думи за индийското орехче и ви оставям. Ако можеше да се убива с поглед, педката щеше да ме убие, когато разбра че съм дала стърготинка индийско орехче с кърма на Йоана. А аз дадох само вднъж в пристъп на отчаяние.  Cry Каза, че е халюциогенно и абсолютно непрепоръчително за толкова малки бебки. Сами си преценявайте...

Пак да кажа, че много си ви обичкам и ви  Hug... Хубав и спокоен ден!!!

# 58
  • при Arctic Monkeys
някой би ли казал това индийско орехче напълно безвредно ли е?
из темите за коликите бях чела за този номер, че няма нищо общо с перисталтиката ами си е просто едно приспивателно.не е ли гадно да се дава?

# 59
Здравейте!Пиша на бързо, защото днес майка ми няма да идва- имаме годишнина с мъжа ми от както живеем заедно и да не ми се мотае-да си приготвя всичко, а и искам давидя как ще се справям съвсем сама.Тя помага само в домакинството и гушка бебка от врреме на време.Н е искам да се грижи за бебто, защото трябва да си свиквам от сега докато е време, че иаче като си тръгне -пак зор.
За 40 дни проверих -София е родена в 13, 17ч следобяд -тогава се брои 26ти за първи ден.Пресмята се кога е 40.Предварително се записва в църквата.Когато отидем  попа ще и пее някаква молитва във фоайето и после ще я "представи в църквата" вътре и мен също.Нищо не се носело.А мен не ме пуснаха вътре също , защото съм била"нечиста " още, нали съм се водела още родилка.
А за кръщенето сега ми е важно също, Мъжа ми иска да я кръстим на св.София , а това е септември, и то на Бачковския манастир.Някой знае ли от опит каква е процедурата при кръщаване в манастир?(сигурно е същото както в църква newsm78)
Нашето зверче започна да се буди по 2 пъти през нощта да яде, че някой път яде 3 пъти.Коликите ни, вече 2-ри ден започват сутрин към 6-7 и продължава до 10=11 с малки прекъсвания.Аз я взимам при мен на спалнята и така и галя коремчето докато заспи- почти помага.
Колко време след като е паднало пъпчето мога да я къпя във ваничката?Че нашето го намокрих няколко пъти и падна чак онзи ден вечерта.
А за тези лохии няколко дни вече почти нищо не тече.Лекарят ми каза , че щели да спрат за по-малко от месец, но дали е нормално(16 дена след операцията?)
Ето да ви почерпя и отивам да чистя и да приготвям романтична вечеря.
  cook Wine Glass
А за индийското орехче и аз мисля като Аничка- то просто действа като упойка може би и бебето не усеща болките или му е все едно LaughingТо затова може би едни познати дето си пущеха трева бебето нямаше почти колики Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт