Плаче ЮЛСКОто човече, колики го мъчат вече

• 13 388
  • 310
  •   1
Отговори
# 60
Ивенце, аз затова казах, че е опиат, за да знаят, но и аз съм давала. То затова и дозата е толкова малка. Аз в пристъп на отчаяние и мастика съм давала на Сияна. Нямаше анасон в аптеката и аз сложих една чаена лъжичка мастика в 150 мл. вряща вода, за да изпари алкохола и да остане само анасона... и пак никакъв ефект Sad Абе само една майка може да знае какво й е в моментите, когато бебето реве непрекъснато в продължение на два часа и накрая заспива свивайки се и пъшкайки. Сияна не ми е била никога от сънливите. още от новородена си будуваше минимум по час между всяко хранене. И нощем се буди и до ден днешен по три-четири пъти, особено ако я мъчат зъби. Пък сега са тръгнали някакви предкътници и е едно сукане... изяжда ме. Ама като си тече окситоцин с кърмата и си е естествена упойка как да й откажа Wink
Мамета, наистина е хубаво да се осведомявате за работата на човешката храносмилателна система. Човешкото бебе се ражда много недоразвито (почти най-недоразвито от бозайниците, като изключим торбестите бозайници) Зрението, слухът, храносмилателната система са едни от най-слабо развитите. Коликите са проява точно на това. За бебето храненето като процес е изцяло ново усещане, съпроводено с вселена от други усещания. За съжаление тънките черва трябва доста да се "нагаждат" към тази новост, а като вземете предвид недостатъчната им бактериална флора и фауна... с две думи - милион причини човекът да произвежда само мляко и нищо друго. Лично според мен и от моя опит загряването на коремчето и външния масаж са много по-ползотворни от капките и чайовете. Като виждате какво правят въздухът и една "гола кърма" ... какво остава за допълнителни течности и препарати с неустановен състав Rolling Eyes
Иве, те педиатрите за много неща пулят очи. Моята не вярва в уроки и твърди, че си измислям. Не вярва и в действието на хомеопатията и твърди, че е внушение (само дето не знам как точно внушавам на Сияна Laughing ) А най не вярва, че наличието на кърма у мен при тази зряла възраст на кърмачето ми не е природна даденост, а резултат на познание и прости лактационни процеси. Най-странното е, че кравите дават мляко точно на този принцип и за кравите е напълно естествено, но за жената не е нормално да има кърма Wink Laughing
Затова наистина мнението на майката е най-важно. Тя усеща най-добре кое може и кое не мож за нейното бебе.

# 61
На отчяните от коликите мами пак горещо препоръчвам хамомилията.Аз изобщо нямам проблеми с коликите му и дори се чудя що е то и има ли почва у нас;) Само че нали не може без проблеми та ние сме целите изприщени и направо сърцето ми се къса като го гледам;((оТ ЕДНА СТРАНА ЧЕТА да ям плодове,а от друга се забраняват пъпешите и дините,еди разбери ThinkingНе пия нито кафе,нито ям шоколад,а Алекс пак има обриви и не мисля,че са от топлото.Асе,какво ще кажеш за храната на майката по време на кърмене от опит,защото чета много противоречиви статии

Последна редакция: пт, 11 авг 2006, 13:21 от Tizija

# 62
Здравейте мили юлски майчета,
За първи път пиша във ваша темичка, но редовно ви чета. Надявам се да нямате нищо против. Честитя на всички вас раждането на вашите бебенца и ви пожелавам да растат живи и здрави и да ви носят много радости. Моят термин беше през август, но родих по-рано, така че и аз сам юлска мама. Видях, че обсъждате коликите и разбрах, че всяко бебенце се справя по различен начин с тях. Една приятелка ми донесе едни капки от Испания, казват се AERO-RED и доста добре се отразяват на моето бебче. Някоя от вас ползва ли такива, защото аз ги използвам без лекарско предписание, но ефекта от тях е голям и това ме успокоява.

# 63
  • при Arctic Monkeys
боже, и пъпеши и дини ли да не ядем!??и защо? е как в сезона на пресните продукти да не ядем домати,краставици,плодове?а какво да ядем всъщност, само овесени ядки ли?
аз пък си ям умерено от всичко без изключение, вкл. и по някоя шоколадова вафла.
всеки продукт може сам по себе си да е алерген, хайде сега да стоим гладни ли newsm78

# 64
овесените ядки и бирата правят колики ! силно не ги препоръчвам

инфакол, еспумизан и сабсимплекс са с една и съща активна съставка. разликата е във вкуса и консистенцията. аз давах еспумизан, че е най-течен и лесно се излива от  шишенцето. мислех, че не действа докато веднъж пропуснах да ги дам. ДЕЙСТВАТ Simple Smile

Синът ми имаше колики до 3 месеца, но с еспумизан и моя диета беше поносимо.

той тотално отказа всякакъв вид води или разтвори (чай на хип, анасони, др.)
вече е на 5 1/2 м. но все още водата му е враг номер 1.
понеже вече е само на АМ (от една седмица), разреждам го с повече вода, че той държи на количеството. не е шишкав обаче.

# 65
Nelski   welcome Честито и на теб!

Оооо,какви са тези диети  Naughty
Никакви диети каза лекарката.Иве тя работи в неонтологичното отделение в ОБ.Казва се Гинка Калудова.Ако искаш ще ти дам тела и.Има частен кабинет на ул.Съединение 13.
Всичко е позволено в умерени количества.Единствено сънотворните,Наркотичните вещества и някои медикаменти попадат в кърмата ни на 100 %.Всичко останало в умерени количества не вреди на кърмата и бебето.Позволено е дори 1 кафенце,1-2 цигарки и от каквото ти се прииска ,но малко.  newsm10

sugar_lady можеш да си решиш проблемът с един бебефон.  smile3503

# 66
Рени, чудна си!  Hug Моля те, пусни ми и тел., щом имаш, на лични да го смс-на на "сватята" за всеки случай....

Момичета, искам да постна едни материали за повръщането, които Макси ми прати (Макси, благодаря, мило! Heart Eyes) и които смятам, че ще са полезни на всички ни (или на повечето), но е доста обемисто и ще стане едно дълго "мнение"... Confused Ако нямате все пак против, ще ги пусна, нищо, че е дълго. Или пък дайте други идеи как да стигнат до вас.  Rolling Eyes

# 67
Nelski, добре дошла в нашия юлски отбор!

Аз да се отчета - днес бяхме на консултация - качили сме 960гр от рожденото тегло и сме пораснали 6 см. И понеже аз свалих 1 кг откакто сме вкъщи (12 паднаха при раждането и сега ми остават още 9 до теглото отпреди забременяването), си мисля, че ако аз ям съвсем нормално и свалям толкова, колкото той наддава, би било добро постижение... hahaha

Много съм доволна от консултацията днес! Като видя как добре наддаваме, педиатърката (тази замества наш`та, наш`та е на море) започна да обяснява, как според новите виждания било добре да кърмя изключително до 6 месеца и тогава да започна да захранвам и ако разни тетки, лелки и комшийки започнат да ми обясняват да давам сокчета от 2-рия месец, да ги сиктердосам, защото детската храносмилателна система и бъбреци били незрели и т.н. Това беше казано в присъствието на майка ми, с която си имаме леки пререкания от месеци по въпроса за моите "интернетски глупости" и как съм щяла да уморя детето от глад и жажда. Дори онзи ден се изпокарахме с нея, защото Самуил беше явно в някъкъв растежен бум и като ми вися цял ден нон стоп на гърдите, накрая повърна на два фонтана и искаше още, а майка ми само това чакаше, грабна ми го от ръцете, каза, че аз нищо не разбирам и го прехранвам това дете и че сега тя щяла да го гледа и да следи той да яде през три часа, т.е. носеше ми го през три часа да го кърмя, а през останалото време той ревеше, а тя му пееше "Зайченцето бяло" и други песнички и твърдеше, че само тя знае, как да се грижи за "социализацията на детето", а аз нищо не разбирам, щото не му пея Зайченцето бяло, а "само знам да му бутам цицата". И като капак на всичко, за да не го прехранвам и то да повръща, трябвало да го карам да си пийва водичка, както казала лекарката (нашата си педиатърка, която сега е на море, така каза) и ето, аз като не съм слушала, какво било станало, и стана така, че докато оправях коритото за вечерната баня, тя му даде вода, понеже той ревеше /гладен/, изпи 100 мл вода наведнъж и като му дадох после да суче, не можеше да поеме нищо и пак повръщаше, и продължаваше да реве от глад... Че като се ядосах аз, като й креснах, че аз съм майката на това дете и аз си имам инстинкти и разни тетки и лелки не могат да ми обясняват, какво да правя с детето си, че като толкова знае, да си роди още едно и да го прави каквото иска - грабнах й го от ръцете и вчера не й го дадох цял ден /горкото детенце - социализацията му отиде на кино - никой не му пя Зайченцето бяло, защото то спа цял ден нахранено и доволно/... Та сега, след като педката обясни съвсем научно, защо медицината отрича даването на плодови сокове /ама аз бях толкова щастлива, че някой приказва това на майка ми, че изключих, и така и не запомних тя какво точно обясни/, майка ми не се стърпя и изрично попита, дали поне вода не трябва да се дава, а й беше отвърнато съвсем кротко, но твърдо, че "На кърмените бебета няма нужда да се дава допълнително вода, защото кърмата съдържа достатъчно" и че може да предлагаме, но не да насилваме. Даже за плодовите сокове се изрази "Ако толкова много държиш да му ги даваш, може само в рафиниран вид, а именно - изпиваш го ти и каквото премине през кърмата, това"... И сега майка ми е така съкрушена, милата, че не смее да ми влезе в стаята. Joy
Ох, стана много дълго и объркано, ама поне си споделих вълненията.

# 68
  • Варна
Здравейте майчета.
тъкмо бях решила да копувам прословутото индийско орехче и взех нещо да се разубеждавам Thinkingне искам да си упоявам детето.а и мисля че капките взеха да действат.и мазилце слагам ще видим newsm78ако стане по-зле може и да опитам с орехчето
абе аз вече взех много да се обърквам от това какво може да се яде и какво не newsm78 newsm78 newsm78.
Аssinka,би ли се изказала по въпроса кои храни предизвикват колики и кои отиват директно в кърмата.аз шоколад,кафе,кола,боб,леща,зеле,бира не ги помирисвам,но ако има и нещо друго бих се радвала да разбера да не го консумирам.
майчета я кажете бебоците  ви кога започнаха да се заглеждат.моя се кокори и се заглежда по посока на гласа,но като ну размахам пръсг не го следи.кога проглеждат всъщтност

# 69
Цитат
По повода на вече мамите - внимавайте какво ядете. Прясно мляко - не повече от чаша на ден, ако може през ден още по-добре. Сокове - ДА, но без консерванти и не цитрусови - т.е. домашно изцедени ябълка, моркови, кайсии... всичко, което е сега в сезона. Внимавайте с количеството на доматите. Кисело мляко не повече от кофичка на ден. Бобови и зеле!!!!! ако може ги откажете. Всичко, което съдържа сухо мляко да е в малки количества (разбирам нуждата ви от шоколад, но да не е по един на ден  ) Ако консумирате млечни продукти, гледайте да са от овче мляко. Разбира се ако ядете от тези неща не означава, че бебето ви ще има нон-стоп колики и ще придобие алергия към белтъка на кравето мляко (АБКМ), но е добре да ги избягвате. Както разбира се колата и кафето, освен ако не е жизненоважно да не ви се срутва кръвното. И НИКАКВИ ФЪСТЪЦИ!!!
Хапвайте месо, наситени въглехидрати (ориз, картофи), моркови, салати, краставици, МЮСЛИ, пълнозърнест хляб, (но не изключвайте и белия) орехи, лешници, бадеми (за предпочитане сурови), плодове и ПИЙТЕ МНОГО ВОДА! Течностите "произвеждат" кърмата.

Това е част от постинг на Асето, който изрових в една от старите ни теми, за да не я затормозяваме да го съчинява наново, пък тя, ако има нещо, ще си го добави, като дойде.

# 70
Здравейте, знам че сте много заети покрай дечицата си, но имам огромна молба. Обръщам се към вас, защото ви се е случило съвсем скоро. Може ли някоя мама да ми разкаже за това как протича секцио в Шейново. Днес ми казаха че във вторник ще съм мама. А толкова много ме е страх. Мисля че като знам ще ми е по-лесно. Благодаря ви предварително Hug

# 71
  • ES
Една приятелка ми донесе едни капки от Испания, казват се AERO-RED и доста добре се отразяват на моето бебче. Някоя от вас ползва ли такива, защото аз ги използвам без лекарско предписание, но ефекта от тях е голям и това ме успокоява.
не съм 4увала за такива капки, на мен педиатъра ми предписа 4ай4е, гранулирано, с лайка и анасон много хубави4ко мири6е и Митето го пие с удоволствие, 10 минутки преди кърмене. Не зная дали оба4е не го упойва и то, 4е барзо се успокоява и заспива. Ве4ер поскъси времето за кърмене, заспива и не мога да го събудя да продължи, за това гледам да давам 4ай4ето през деня като е по-активен. Слагаме и топли кърпи на тумбата, уж се поуспокоява и от тях, а може и да му минава и от самосебеси, знам ли. Казват 4е мом4енцата по-дълго време имали колики, ако 6те е до 3тия месец как 6те караме не знам, тъжно ми е като пла4е. Sad

# 72
Подкрепям си думите от цитата Wink Но все пак трябва да знаете, че всички бебета са различни и някои реагират много остро на поетите от майката храни, а други не. Т.е. на вас се пада честта да установите дали ако пиете кола това влияе на коликите и съня. На Сияна влияеше в началото, както и боба, лещата, зелето. Сега нещата стоят по различен начин, но вече тя сама яде доста храни (бобови пак не може, заради белтъчната алергия)
И никъде не съм казала да не се ядат дини и пъпеши, точно напротив, като включих и тиквата в това разнообразие Wink Освен това силно ароматните плодове може да променят вкуса на кърмата, а това на повечето бебета се харесва. По същия начин действат лукът и чесънът. Като се твърди, че чесновият вкус се нрави повечена бебоците, но пък лука е лактогонно средство от край време. Бирата също е лактогонна и ако газираното не влияе на вашето бебе коликообразуващо спокойно можете да пийвате биричка непосредствено след кърмене, за да може до следващото алохолът да се е резорбирал Wink Laughing
Педката на Ренито е права - никакви диети! Ще обясня - ако сваляте рязко килограми (повече от един на седмица) организмът ще започне, наред с топенето на мазнините, да отделя и токсини, които директно влизат в кърмата, а от там в бебето. Аз така изприщих Сияна с една бирена мая, която вземах за прочистване. Но това пак зависи от чувствителността на бебето. При нормален хормонален баланс на кърмещата жена й трябват 600 допълнителни калории дневно (при 300 за бременната), като 400 от тях се набавят от запасите, трупани през бременността. т.е. кърменето води до слабеене. особено след 7-мия месец. Разбира се това не означава, че няма диети за кърмачки. Само изчакайте поне до третия, четвъртия месец (най-добре до 6-тия) Има диети с жито, овесени ядки, разделното хранене е страхотно за кърмачки... Само почакайте малко - всичко ще се нареди.
Някой питаше за коремни преси - ако сте минали 40 дни можете да започвате по малко. Тези със секцио по-внимателно - първо само с навеждане напред, а после по-натоварващите. залагайте на разходките с количките и докато се разхождате може да "гълтате" корема и да стягата дупето (все едно се стискате, ако ви се ходи по нужда) Това го знам от фитнес инструкторка. каза, че така разходката ставала два пъти по-ефективна Grinning
Тиция, Хамомилата може да не помогне на всички. Майка ми учи за хомеопат и най-добре да се посъветвате с класически такъв, за ад намери точното лекарство на вашето бебе. Вярвам, че сте се родили. Хомеопатията е магия, за която мога на дълго и широко да ви обяснявам, но не му е сега времето. По принцип Хамомилата е едно от основните лекарсва против колики, но (съжалявам, че пак ще дам пример със себе си) Сияна го доказваше - т.е. правеше симптоматиката, характерна за лекарството, без то фактически да й помага Sad Сега вече знам, кое е нейното лекарство, но тогава не се осмелих да отида на класически хомеопат, а майка ми беше в началото на обучението си и много неща не й бяха ясни.

Последна редакция: пт, 11 авг 2006, 16:05 от Assinka

# 73
Здравейте, знам че сте много заети покрай дечицата си, но имам огромна молба. Обръщам се към вас, защото ви се е случило съвсем скоро. Може ли някоя мама да ми разкаже за това как протича секцио в Шейново. Днес ми казаха че във вторник ще съм мама. А толкова много ме е страх. Мисля че като знам ще ми е по-лесно. Благодаря ви предварително Hug

Няма нищо страшно! Мисли само за срещата с беб!
Накратко: Влизаш поне един де по-рано, през който ти правят необходимите изследвания (дори и да си ги носиш пресни-пресни, пак ги повтарят, включително и кръвна група държат те да си тестват), правят ти също антибиограма, консулт с анестезиолог, тонове, УЗИ, тоалет (и да си си направила, повтарят, защото при секцио почистват и част от коремчето - има-няма - за всеки случай). На следващия ден преди операцията - клизма, после отиваш в предоперационна (която е и следоперационна т.е. реанимация), където започват да ти правят вливанията, слагат ти и катетър (гадно Sick, ако е преди упойката, но не се плаши, всеки го понася различно). След това отиваш в операционна, упояват те и се почва, ама след като си упоен почти нищо не се усеща т.е. усеща се, но не болка (ако си със спинална). Ако изпиташ дискомфорт, държат да кажеш, не очакват да си майка-героиня. Взимат се мерки той да изчезне (при мен се наложи кислородна маска и наклон на операционната маса на 30-40 градуса, както и освобождаване на ръцете, защото упойката схваща един раменен нерв в 30% от случаите и аз влязох в тия 30%). След срещата с бебчо вече хич не ти пука какво ти правят (аз лично добре си поплаках от умиление)... докато те пусне упойката, когато идва болката. Първите часове в реанимация - това е цената, че си станала мама (при нормалното цената се предплаща, а при секциото плащаш, като си получиш бебето Simple Smile ), но и тази болка се забравя (не мога да се сетя точно да обясня какво, как и колко ме болеше, само помня, че тогава си казвах, че друго бебе няма да имам...вече размислих, значи бързо се забравя  Peace). Трябва да се раздвижиш възможно най-рано, за да си спестиш куп главоболия после. На 6тия час започни да опитваш да се обръщаш на лявата страна, после на дясната и така възможно най-често. Дано Доцева се случи на смяна. Тя ще те раздвижи и ще ти даде ценни за възстановяването ти указания. Слушай я. Лично аз благодарение на нея  10 ч. след операцията тегелирах балкона пред реанимация, а 12 ч. по-късно се качвах и слизах по стълбите (въпреки че има асансьор). Когато ме изписаха (на 4тия ден) бях като чисто нова, честно...
Стискам ти палци всичко да мине добре (не се и съмнявам), а ти не се плаши, очаква те най-якото събитие в живота ти - ще станеш мама!!!  Hug

# 74
Здравейте

На няколко пъти се случва по време на кърмене струята да етолкова голяма, че Ема се задавя, дърпа се, плаче и буквално се ядосва. Някъде в темата Асинка беше казала да се постави бебето на корема и да сучепо този начин. Пробвах го, но с триста зора я поставих така и през цялото време се притеснявах да не вземе да и стане нещо, въпреки че тя си сучеше спокойно. Ако някой е пробвал този начин, моля да ми обясни как точно да я взема и да я поставя така.
Силната струя се получава само, ако гърдата ми е малко по-напрегната преди храненето. Може ли да се избегне по някакъв начин?

Благодаря ви предварително. Hug

Общи условия

Активация на акаунт