Плаче ЮЛСКОто човече, колики го мъчат вече

• 13 395
  • 310
  •   1
Отговори
# 75
Включвам се съвсем набързо. Виждам, че много се говори за колики. Моят бебок се успокоява много бързо като го сложа да легне по корем върху моя корем (аз легнала по гръб). Аз по принцип избягвам да давам каквито и да е лекарства на децата си и ползвам или хомеопатия или нищо (в случая търся удобна поза за бебо, при която той се успокоява). Но ако искате да ползвате хомеопатия е нужно да се обърнете към опитен хомеопат. Във форума има координати и препоръки за такива.

Иначе исках да уточня също за мамите, които са на АМ, че нещата с даването на вода и със захранването стоят по същия начин като при кърменето.

Аз си опропастих кърменето, но не успях да се справя с температурите и бучките и в крайна сметка кърмата ми доста чувствително намаля и вече се дохранваме активно. В момента хем кърмя, хем се изцеждам и давам от биберон, хем давам и АМ!!! Много ми се улесни живота, няма що! Но взех решение да оставя нещата така, да дам колкото кърма имам и да не настоявам повече, тъй като честно казано не ми остават вече сили и време с двете деца. Ей сега тъкмо бебето е заспало и дъщеря ми се вихри и надава разни бойни викове и когато тя заспи, бебето пак ще ревне. Просто край няма...На моменти е много весело (например като се цедя и помпата издава едни ритмични звуци и дъщеря ми намира това за много забавно и почва да танцува в такт с помпата Grinning), но има и моменти в които се чудя дали въобще ще успея да се организирам, за да мога един ден отново да намеря време поне да закуся...Не знам откога това не ми се е случвало, а аз обичах да закусвам навремето ooooh!
Хайде, оставям ви. Ще отида да пия една вода, може бебо да реши да посуче малко от мен, гледам да си удължа колкото може удоволствието от кърменето...Между другото позата по корем върху мен също донякъде компенсира тази близост между мама и бебо, която се създава по време на кърмене. Тези които хранят с шише могат да си полягват от време на време с бебето така, чувството е много приятно. Heart Eyes

# 76
Лала, ти си герой Hug Нали знаеш, че един ден повече кърмене е по-добре от нито един ден кърмене. Колкото - толкова. Ако искаш, щом пиеш хомеопатични, пробвай с един Рицинус Комунис 5 СН Пиеш по пет гранулки сутрин и вечер и ако до три дни не ти се увеличи кърмата го спираш. Ако се увеличи започваш с помпата яко да достимулираш и пак го спираш. една от нашите мами цеди и дава вече година и два месеца, а друга цедеше и даваше 9 месеца. Разбира се доста по-трудоемко е, но и това е възможност. Ти знаеш най-добре как се чувстваш и с какво можеш да се справиш Hug
Валче, щом само ако е твърда гърдата пуска силно, тогава няма нужда да слага бебето върху теб. Просто изцеждай 20-30 мл. преди да сложиш детето. Така хем по-бързо ще стигне до задното, калорично мляко Wink , хем няма да се дави Simple Smile Но гледай да не е повече от 30 мл. количеството (то и 30 е много, но пък ако е много силна струята се налага)

# 77
Здравейте, ние също сме на изключително кърмене без вода и свекърва ми все ми казва, че ще обезводня детето аз и обяснявам,а тя се прави, че не ме чува и аз вече не и обръщам внимание.
По време на хранене бебка се уригва и връща храна,след което започва да нервничи за още мляко, аз и давам докато сама не реши,че се е нахранила. Уригва се и започва пак да повръща(според мен значително количество). Понякога и час по - късно след хранене още повръща. Предполагам,че е по-лакома, педито каза да не се притеснявам щом качва килограми.Когато я сложа по коремче си вдига главата и издава звуци:)
Лека и спокойна вечер на всички

# 78
Здравейте и от нас с Ема в новата ни тема  Hug
Това моето не е човешко с тази кърма  #Cussing out някои хора нямат,а аз направо съм млекоцентрала.Уж започнаха да се регулират нещата,и ето появи се нова бучка,и така болии и е зачервена гърдата и то точно около зърното,и на Ема й е невъзможно да захапе и суче.И сега давам самп от едната гърда,а другата цедя и правя компреси,за да се махне бучката,но няма да се откажа от кърменето  Naughty
Ставам,че наду гайдата,утре пак ще се включа.

# 79
  • София
От вчера мисля да се скарам заради това индийско орехче, но не можах да намеря книгата на Юлиян Караджов за наркотиците. След ремонта книгите са в един кашон Sad, кога ли ще ми остане време за тях ...? Така че сега само по спомени ще ви кажа някой неща. Индийското орехче се нарича още "Хероина на затворниците" сещате се защо. Той е много токсичен, уврежда черния дроб. Има ужасен вкус, наркотичното действие е удължено, т.е. държи дълго време, част от реакциите са пресъхнала уста, зачервени очи и приспива за дълъг период от време /не успокоява коликите, а упоява бебетата ви/. След като мине действието му, бебето се чувства, грубо казано,  като парцал.  Така че ако има майки, които все още дават индийско орехче, да си помислят отново. Всичко описано по-горе е за прием на половин или 1 орехче, а малките създания се успиват и от една стърготина. Не тровете децата.

# 80
Здравейте, щастливи мами, с хубави, пухкави юлчета!  Hug
Не съм писала от раждането, защото се превърнах направо в таласъм, все едно бях в друго измерение, чак сега започвам вече да влизам в ритъм. Родих със секцио, заради прилежаща плацента, операцията мина добре, но една седмица се влачех като парцал. Имахме огромни проблеми с кърменето, държах я денонощно на гърда, нямах денонощие, през което да спя поне 2-3 часа общо, но бебка неможеше да изсмуче нищо  newsm45 В началото си мислех, че всичко е наред, докато беше коластрата, въпреки че я дохранвах  с АМ още в болницата, защото акушерките ми се караха, че детето ми пищи, защото е гладно и бутаха шишето с 3 огромни дупки.. И така - слагане на гърдата, сучене 1 час, после адски рев - глааадд, изцеждане, хранене, после дохранване с АМ.... Обаче нещата не се оправиха. Сега кърмата ми намаля толкова, че вече едва събирам за едно хранене на ден и сме основно на формула. Чувствам се ужасно гадно и виновно, но това е - не успях да се справя  Embarassed Sad Sad Sad

За коликите - давах първо саб симплекс, сега инфакол. И двете ни помагат еднакво добре, гледам, че и на двете пише "Симетикон", т.е. активната им съставка е еднаква, помагат ни много бързо. Много обича да пие вода, по няколко пъти на ден давам, защото си иска и си пие доста.

# 81
  • при Arctic Monkeys
не знам за орехчето, но аз понеже изпробвах всички възможни капки, установих че тия Бебинос и аз не бих ги пила,имат отвратителен вкус.като и ги дап с пипетка, понеже не иска по друг начин почва едно давене, реване, чак сълзи потичат от очите и се отказах.как може да ги напряват толгова гадни.сега сме пак на еспумизан.

# 82
Здравейте на всички мами!
Такъв съм заплес че съм забравила да напиша името на дъщеря си - Александра!За ужас на цялата рода не е кръстена на никой newsm78
Вчера и ние бяхме на консултация, пораснала е 4см и е наддала 1200гр.Само на кърма е, което много ме радва защото в болницата акушерките бяха сигурни че няма да мога да я кърмя.Била голяма,кърмата ми нямало да стига и още куп такива...
Пие вода от биберон, но май се опитва да се отбива или какво и аз незнам newsm78
Случвало ли се е на някой - време и е за хранене и като я сложа на гърдата започва едно лудо блъскане,мята ръце крака,ту захапва, ту пуска и реве та реве,а е гладна, личи и???Като и дам водата с биберона и веднага започва да гълта #CrazyЩе се отбива или какво?Дали я мързи да суче?

# 83
Вели, спри за няколко дни водата или поне спри да й я даваш преди кърмене. Не я изчаквай да се събуди, за да я сложиш да суче. Толкова малко бебе няма да се отбие, нито ти прави стачка (въпреки, че признаците, които описваш са характерни за стачка) просто това е период. Ако я взимаш сънена няма да прави така. просто като се събуди е много гладна, млякото не потича съвсем веднага и тя се ядосва, освен това сукането на празен ход (два-три пъти преди да тръгне кърмата) пълни коремчето с въздух и моментално се получават болки от колики. Сияна ми го правеше това само на дясната гърда в продължение на два месеца. Не й беше любима, но като стана да я полюлея, попея и нали е хайванче, а и гладно - захапва. И сега преди да заспи прави така - помага ми само ставнето права - просто движението ги унася и захпват инстинктивно.
Хайде дано съм ти помогнала и пиши как е.
Йолк, права си, че не си успяла да се справиш, но изобщо не се чувствай виновна. Ако още имаш сили и желание можеш да си увеличиш кърмата, но не пряко собствените ти сили. Трябва ти да го искаш и да вярваш, че можеш - иначе по-добре се отдай на спокойствие и прекрасни чувства към бебето Heart Eyes
Ако решиш да пробваш с увеличаването прочети какво съм написала на Лала за хомеопатичното лекарство. и как събираш за едно хранене? ако започнеш стимулация с помпа и бебето (ако суче от теб) на всеки час, съчетано с положително мислене нещата ще запчнат да влизат в релси. Но пак ти казвам не трябва да е пряко твоите сили и не трябва да влагаш цялата си мисъл в това. Успокой се и ако стане - стане. Hug

# 84
Асе, пробвах от снощи се храни на крака т.е. аз се разхождам а нея я люлея в ръце-така суче.Но вече минава 5.5кг и ми доста тежка.Категорично съм забранила да се дава вода освен след хранене,дано има резултат.

# 85
Ох пък ние сме се нещо запекли ли какво ли незнам!От вчера на обяд не е акала до сега?!Незнам какво да и дам!Мъжа вика да и дам вода със захар че от това недаване на вода се била запекла а аз му обяснявам че си я кърмя и си пие достатъчно от мен той не та не вода да се разкарала!А днес броено от снощи е яла в 00,3,6,8,9,и сега в 12 много си е добре но още не ака? newsm78
Ще видим до края на дена как ще е?!
Иначе друго няма!  bouquet

# 86
Ели, започни да правиш масажче на кормечето. С длан под пъпа по посока на часовниковата стрелка - десетина-петнайсет пъти. После притискаш крачетата едно след друго към коремчето като свиваш в коленцата, пак толкова пъти, а после двете крачета заедно към коремчето. Не се тревожи и не се подлъгвай да даваш вода, или ако дадеш поне гледай да не е със захар. но нали си наясно, че водата не отива към дебелото черво Wink В смисъл като пием вода не акаме. Акаме като ядем - кажи му това на мъжа ти Laughing

# 87
На отчяните от коликите мами пак горещо препоръчвам хамомилията.Аз изобщо нямам проблеми с коликите му и дори се чудя що е то и има ли почва у нас;)
Каква потенция и даваш и по колко  капки на колко време?

# 88
  • Варна
Здравейте мили ми майчета  bouquet
аз влизам само да почерпя.днес имам рожден ден,остарявам с една година,но съм по-щастлива от всякога Misc Baby Bottle  party023 beer Wine Glass Popcorn cook cook
има за всеки по-нещо Heart Eyes
лек ден на всички,ние отиваме на голяяяяяяяяяяма семейна разходка  bouquet  bouquet  bouquet

# 89
Жоржи, ЧЕСТИТО Hug Здраве и щастие ти желая, въпреки, че щастието го държиш в ръцете си Heart Eyes Нека стане двойно Hug И си пропуснала кърмачетата Wink те папат цица Wink

Общи условия

Активация на акаунт