Мрънкат ли ви мъжете, че ви издържат в период на майчинство?

• 14 127
  • 502
  •   1
Отговори
# 150
  • Terra incognita
Равенство в чисто човешките права и свободи. Не в половите. Жената не може да стане мъж, колкото и да се опитва да изземе социалните му функции, същото важи и за мъжа.

# 151
  • София
Нещо май въобще последните 3-4 поколения не са на ясно що е то феминизъм и за какво равенство се борят жените.
А, кажи им!
Феминизмът, уважаеми съфорумки ни даде повече права, не повече задължения!

# 152
Добре, как ще се реализира равенството между съпрузи, без да сме сметкаджии, т.е. без точни сметки?
Кой рупа за фифти-фифти?

И питаш. Във всяка тема относно семеен бюджет. Жените се бутат даже и кафето да си плащат, а на мъжете дюшеш им идва от нашата самостоятелност.

ПП Папа ти е отговорил всъщност.

# 153
Не го разбирам това, като си платиш сама кафето какво-много си независима и еманципирана ли? Очаква се мъжът да се впечатли от това ?

# 154
  • София
Тайничка, нека се бутат, нека пишат после в СО.

# 155
Да, Candy. Чужденките даже и екскурзиите си плащали, а някои мъже се впечатляват. Smirk

# 156
Така, ще отговоря на всеки в един коментар. Баща ми яко държи на глад. Има параноидна шизофрения, но не вярва и не мога по никакъв начин да го накарам да иде на лекар и на ТЕЛК. Оставих го един месец без пари, но ми се късаше сърцето, защото знам какво е глад. Чудя се как издържа с толкова малко пари. Знам, че ходи да бере коприва, орехи, лапад, през лятото плодове, има 5 лева ток и през зимата, представяте ли си!!?? Пращам му колкото мога и да си взима бетаблокерите. Заради него сега имам заеми в две банки. От тази гледна точка мъжът ми е прав, че трудно мога да купя нещо за вкъщи, но как да зарежда родител? Трябва да ми тежи на съвестта,а няма кой да го издържа. Сега чакам да започна работа, защото ще съм на нова позиция с по-висока заплата. Мъжът ми е на мнение, че като не можеш да оправиш себе си,не тръгвай да оправяш другите. Но това е родител!!!! Все някога на почти всеки ще му се наложи да се грижи за родителите си. Това какво означава, че трябва да се изпокараме ли.... ? Аз имах лошия късмет това да ми се случи много рано, още на 19 години, което значително ми пречеше да инвестирам по-добре в себе си, а все трябваше да мисля имам ли пари за ядене и сметки....

# 157
  • Terra incognita
Вечната тема за мъжете, кафетата, цветята и чужденките. Братане, къде си?

# 158
  • София
Да, Candy. Чужденките даже и екскурзиите си плащали, а някои мъже се впечатляват. Smirk
Някои.....един.
Ако трябва да си плащам и пиш.. ще се самоубия.
Не казвам да виснеш на нечий врат като воденичен камък, ама ей така - да се почувстваш спокойна, обржижена и да се прояви ОТНОШЕНИЕ и внимание. И да, може много, много повече да върнем!

Аз на стиснат мъж не съм попадала.

# 159
Елен, какво му хареса на твоя? Rage той не е човек!

# 160
Елен, мъжът ти не заслужава да бъде родител! Не искам да пожелавам на никого зло, но вярвам че всичко в този живот се връща рано или късно, та и него няма да го подмине.

Помагай на баща си, заделяй и за себе си! Искай му пари за детето. Оставяй го той да плаща нуждите му. Като събереш пари и си стъпиш на краката му тегли една хубава..

# 161
Мъжът ми е на мнение, че като не можеш да оправиш себе си,не тръгвай да оправяш другите. Но това е родител!!!!

Психопат!

# 162
Елен, адски мъчно ми стана за теб! Дано един ден да не каже така за теб или детето Ви! Този е абсолютен инвалид като човек и душевност! Рядко чета този раздел, но това ме хвана за гърлото ! Пожелавам ти много здраве и сили , дано скоро си вземеш живота в ръце и се отъърввш от този тормоз.

# 163
  • Terra incognita
Естествено, че няма да оставиш баща си, изобщо даже не си го и помисляй! Що за коравосърдечно същество си си избрала за мъж?! Трябва да намериш начин да го накараш да си пие хапчетата. Вие в един град ли живеете? Ако да, готви храна и му носи всеки ден, или през ден. Ако не, няма ли опция да го запишеш към социалния патронаж за храна?

# 164
  • София
Моята приятелка има брат с ДЦП, глухота и нулево КПД. Родителите й са живи, но е изговорено със съпруга какво и защо. И всички са окей.
Както и предположих, баща ти има нужда от тези пари /120лв?!/, не е колосална дума.
В скапано положение си, много скапано. Най-скапаното е, че сама си се навряла там.
Как се отнася към детето поне? Мрънка финансово или ескалира и не ти дава? Разбирам, че няма как да откажеш помощ на родител.

Общи условия

Активация на акаунт