Мрънкат ли ви мъжете, че ви издържат в период на майчинство?

• 14 132
  • 502
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Боже, болен родител, на хапчета, без други доходи и на тоя гъз му се свидят 120 лв на месец...

# 166
Елен, това, че тук ще получиш подкрепа не ти решава въпроса с татко ти.
Трябва да го поставиш под запрещение , щом е с параноидна шизофрения.
И тогава и ТЕЛК, и всичко ще получиш.
Тежка е ситуацията за близките на такива болни, но трябва да се вземеш в ръце и да решиш този въпрос.
Нито образование имаш, нито нищо. 120 лева не оправят положението, дори с калкулация.
Защо се омъжи толкова млада, какво очакваше от този мъж.
Разбери, най- малкият проблем са ти сметките и калкулациите на мъжа ти.

# 167
VickyTaylor, живея на 500 км от баща си ,а лесно щеше да му готвя и нося...:/ В пълен шах и мат съм и имам чувството, че изкупувам греховете си. Няма решение на проблема на този етап. Абсурд е в момента да изляза на квартира, няма да се справя. Трябва да взимам минимум 1500 лева за да се случи. С мъжът ми, както го наричам, нямаме брак. Заедно сме от 9 години. Хубавото е, че майка ми стана детегледачка на малкия по една програма от Бюрото по труда. Ще взима минимата заплата, но нея не я търся за пари, защото има 30 000 лева натрупан заем. Просто много проблеми ни се струпаха от 2008 насам, а бяхме голямо семейство с работещи хора, без лишения....

# 168
Защо татко ти не иска да отиде на ТЕЛК.
Ако страда от паранодидна шизофрения ще му дадат.

# 169
Tays, успях да завърша нормално висшето си образование, защото взимах две стипендии, една за успех и една евростипендия за отличен успех отново, но и работех. След това инвестирах в много добър курс по английски, но нивото ми е по-високо заради ютуб, стартирах блога си докато бях в майчинство и започнах малък бизнес, но със слаб успех, поради липса на капитал. Засега съм го замразила, само планирам. Искам да кажа, че не съм загубена, но разбира се, може много повече. Просто първични обстоятелства ме спъват и тормозят много. Развих и паническо разстройство и стомашни проблеми, защото съм много чувствителна. Наясно съм, ще си вкарах автогол, изпуснах и страхотен човек, за който не съм спряла да мисля с години, но може би това са някакви илюзии на ума ми...

# 170
  • Варна
От ТЕЛК ще му отпуснат пенсия. Обяснете му. Предполагам има и др.начин за освидетелстване. Той може ли да работи почасово или лека работа?
Животът ни изненадва с непредвидени проблеми. Трябва да се търсят варианти и адаптация. Била съм свидетел на зависими, задоволени  жени. След раздяла със "спонсора" рухнаха.

# 171
Що се отнася до детето то е мой личен избор, за който мечтаех.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 23:14 от elen1990

# 172
Tays, успях да завърша нормално висшето си образование, защото взимах две стипендии, една за успех и една евростипендия за отличен успех отново, но и работех. След това инвестирах в много добър курс по английски, но нивото ми е по-високо заради ютуб, стартирах блога си докато бях в майчинство и започнах малък бизнес, но със слаб успех, поради липса на капитал. Засега съм го замразила, само планирам. Искам да кажа, че не съм загубена, но разбира се, може много повече. Просто първични обстоятелства ме спъват и тормозят много. Развих и паническо разстройство и стомашни проблеми, защото съм много чувствителна. Наясно съм, ще си вкарах автогол, изпуснах и страхотен човек, за който не съм спряла да мисля с години, но може би това са някакви илюзии на ума ми...
Мисли рационално, а не емоционално.
Разбирам, че правиш каквото можеш.
Но твоето семейство , майка и баща, не могат да са негатив за вас с мъжа ти. Освен, ако не са направили всичко по силите им.
Ти ще се моблизираш.
Но темата ти е въпросителна дали ТМ дължи нещо на вашите. Ами не.

# 173
Малко в повече ми идват упреците към авторката!

Очевидно е в незавидно положение. Аз ти правя евала, каква силна жена си, щом дотук си добутала. Не се ли гордееш със себе си, за твоя силен дух и борбеност? Щом досега си изкарала, ще можеш и занапред, но без човек, който трови психиката ти...
Имала си бизнес, пожелавам ти да го доразвиеш, хора като теб заслужават, а не родените със сребърна лъжичка в устата.

Поздравявам те.
Стискам ти палци, и много кураж.

# 174
Viviana91, той като чуе за ТЕЛК започва да ми се кара, да ми казва, че съм луда, че е здрав като бик и че скоро ще стане най-влиятелния човек в света , много богат, че ще се движи с кортеж, че сега го подслушват по радиото и че има СРС-та и агенти навсякъде, които го следят. Говори с радиото. Той е със високо его, не вярва на думите ми, че трябва да мине на ТЕЛК. Опитах и по заобиколен начин да му кажа,говорих с личната, но той няма и здравни осигуровки...задънена улица. Физически е здрав наистина, много спортна натура, но е изтрещял....

# 175
  • Варна
Авторке, говори с баща си за тоя ТЕЛК наистина. Дори той да се опъва, че не му трябват пари, кажи му, че ти ще се чувстваш спокойна и облекчена, нещо от тоя род. Заради теб да го направи. И не е въпросът да не даваш тия прословути 120 лв, които бъркат на мъжа ти няма да кажа къде, а защото някаква твърда сума на месец, дори и не много голяма, дава сигурност.

Съжалявам, но мъжът ти не е много читав. Ти си знаеш дали ще стоиш още с него, но на мен не ми изглеждат добре нещата. Действай в посока да имаш доходи, заделяй си нещо, да не си посмяла всичко да вкарваш в семейния бюджет и да следваш максимата, че сте семейство и всичко ви е общо. В едно нормално семейство е така и не бих дала съвет да се крият пари, но при вас това не важи. Имай си настрани, че може да ти потрябват.

# 176
akoiskash-vqrvai,
Целта на темата е да се издокара дребнавостта на мъжа, който не искал да помага на майката на детето им в трудна ситуация.
Този мъж е създал семейство - мама, татко и дете, там не се включват роднините. Които, разбирам, не искат да си помогнат сами.
Аз оставам с впечатление, че авторката иска да получи подкрепа как мъжът и е длъжен да и помага и на родителите и.
А положението не е в неговия обхват, но в негово задължение. Защо ?

Допълвам се и се повтарям, след като прочетох последния пост на Елен. Запрещение !

# 177
Хора...
Болните от шизофрения не мислят, че са болни. Какво значи да говори с него за ТЕЛК - чувате ли се?

По-скоро може да помисли за принудително лечение по някакъв начин. Колкото и да е гадно. Много от болните, когато ги вкарат за принудително лечение и им дадат необходимите лекарства, си се държат нормално след това (стига да продължат да ги пият), и даже осъзнават, че не са били на себе си.

Тайс, а ти не би ли помогнала изобщо и никак, на роднина на твоя мъж? И защо, ако не?
Хора сме. И като се жениш за някого , и за семейството му се жениш все пак!

# 178
  • София
Авторке, освен блога какво друго правиш? Тоест, готова продукция можеш ли да предложиш?

# 179
Защото е човешко, защото е дядо на детето му, защото в баща на жената , с която живее, защото ако обича тази жена ще иска тя да е спокойна,  защото 120 не са голяма сума .

Общи условия

Активация на акаунт