Мрънкат ли ви мъжете, че ви издържат в период на майчинство?

• 14 138
  • 502
  •   1
Отговори
# 180
Akoiskash-vqrvai, благодаря за хубавите думи! Напомни ми, че се гордея със себе си, но когато се" похваля " с част от тези неща на приятеля ми, не ме разбира или леко се подиграват.  Аз съм започнала от кръглата нула, без доходи от никъде, няма мама и татко, а той не. Но пък ударът, който е направил на 21 години със един софтуерен продукт, много му е вирнал носа и когато му спряха продажбите и доходът му стана нерегулярен, се изнерви. Като студентка за да не му тежа мачках черни иранци и евреи на плажа, бях масажистка дори....

# 181
  • Варна
Оставам с впечатление, че авторката е в близки отношения с баща си, затова да пробва да го удари по емоционалната страна. Струва си да опита.

Таис, ти пропускаш обаче, че и без тия пари за баща й, нейния мъж няма читаво държание и към нея самата. Да не му ядяла парите, wtf?!

# 182
Наясно съм, ще си вкарах автогол, изпуснах и страхотен човек, за който не съм спряла да мисля с години, но може би това са някакви илюзии на ума ми...

Ухааа. Разкажи, разкажи.

# 183
Скрит текст:
Хора...
Болните от шизофрения не мислят, че са болни. Какво значи да говори с него за ТЕЛК - чувате ли се?

По-скоро може да помисли за принудително лечение по някакъв начин. Колкото и да е гадно. Много от болните, когато ги вкарат за принудително лечение и им дадат необходимите лекарства, си се държат нормално след това (стига да продължат да ги пият), и даже осъзнават, че не са били на себе си.

Тайс, а ти не би ли помогнала изобщо и никак, на роднина на твоя мъж? И защо, ако не?
Хора сме. И като се жениш за някого , и за семейството му се жениш все пак!
За съжаление професионално се сблъсквам . Само дела оправят нещата. Но съм наясно, да. И авторката - също. Съжалявам я, че има болен баща, но не я съжалявам, че не избира правилните стъпки, а очаква мъжа и да решава толкова тежки проблеми със 120 лева. Не е това начинът. Елен знае. Прочетох, че е наясно.
Затова смятам, че когато тя лично направи необходимото, тогава мъжът и не би бил основният злодей в нейната ситуация.
Хайче, прочетох. Ми не бих я посъветвала да бяга с двеста точно сега. А и насърчаването да го прави хич не и решшава проблема.

# 184
Тези 120 лв не стигат за нищо. Най-гадното е, че мъжът ти има възможност да помогне, но не го прави. Разбирам едвам да свързвате двата края, че да ти държи сметка за тези пари. Стана ми мъчно за теб и за баща ти, но мъжът ти не е читав, първо в отношението към теб, после и към баща ти. Разбира се, че не е длъжен да го издържа или помага, но има нещо, което се нарича съпричастност, подкрепа, емпатия, които твоя мъж не притежава. Това е твой родител, не е някой непознат от улицата. Съжалявам, но си сбъркала с избора на мъж и баща на детето ти. Пожелавам ти късмет.

# 185
Tays, както казах, много е сложно. Той е прав, че не трябва да издържа роднините ми. Това са едни керливи 100 лв, заради които съм назад и заради 100 лв разваляме отношения с него. Е, така ли е и при други млади хора, които трябва поради някакви обстоятелства да помагат на родител. Майка ми всичко дава за мен, но аз не иска , защото закъсва и се поддава на емоцията. Покрай мъжа ми съм станала по-разумна, малко по-студена и повече си правя сметката...но не се получава. Ако нямах заеми и баща ми....Правя всичко възможно да не го товаря и затова чакам да започна работа, но, Бога ми, изкарах си майчинството с притеснения за пари, вместо да ми осигури спокойствие...

# 186
Не се карате заради тези пари , а защото в кофти човек , ти си на тръни заради него , вместо да си гледаш детето и да се радваш на майчинството си.

# 187
Елен, не може ли баща ти да получава помощи за социално слаби, да взима храна от някоя църква (ако не бъркам има такива кухни, за хора, които изнемогват), някак да му уредите пенсия.

Ще се справиш, просто трябва да си стъпиш на краката. Остави мъжа ти да си мърмори, а като си намериш работа просто не му казвай колко пари взимаш. Ако пък е толкова наложително да знае, намисли си някаква сума...с 500лв по-ниска от реалната. Така и така ще мрънка. Заделяй възможно най-много и като се почувстваш готова го напусни.

Ще си намериш по-подходящ човек, който да обича и цени и теб, и детето! Млада си, звучиш свестна, работлива (от това, което си писала). Не е като да си се проснала на дивана да се оплакваш колко е труден животът.

Иначе аз съм мрънкала на мъжа ми, че даваме пари на сестра му, нооо тя е млада, здрава, с всичкия си и адски мързелива. Едно е да даваш пари на родител, за да може да живее и съвсем друго да даваш пари на някой, за да пие кафенце в мола с приятелки ежедневно и да роди в частна болница....

Не може ли да подлъжете баща ти да влезне в болница уж за нещо... и в това време да го освидетелстваш. Много грозно звучи, знам, но е за негово добро.

# 188
PapaSmurf, веднага ти казвам. Когато трябваше да избера, отблъснах другия човек, защото усещах настоящия ми мъж като въздуха, без който не мога. Не съм човек, който ще се разкъсва и ще изневрява....

# 189
Един мъж, който го оставих за приятел , помага с пари и на майка си, и на сестра си , въпреки ме и двете са здрави и работят, просто се радва да им дава , при положение , че има възможност. Това за мен е абсолютно нормално , мъжко ми е .

# 190
  • София
Заемите не са малки, да почнем от това положение.
Авторке, поговори за своите нужди. Не на детето, не вашите, твоите.
Питай го какво мисли. Много време сте заедно, да разбирам ли, че е 40 годишен профан?

# 191
Мъжът ти не е длъжен да издържа роднините ти,но е длъжен да издържа теб и детето.А ти какво ще си правиш майчинството си е твоя работа.За какво ти е мъж на който му се свиди за собственото му семейство?И ако се разболее на тебе ли ще разчита,като ти не можеш да разчиташ на него?

# 192
Tays, както казах, много е сложно. Той е прав, че не трябва да издържа роднините ми. Това са едни керливи 100 лв, заради които съм назад и заради 100 лв разваляме отношения с него. Е, така ли е и при други млади хора, които трябва поради някакви обстоятелства да помагат на родител. Майка ми всичко дава за мен, но аз не иска , защото закъсва и се поддава на емоцията. Покрай мъжа ми съм станала по-разумна, малко по-студена и повече си правя сметката...но не се получава. Ако нямах заеми и баща ми....Правя всичко възможно да не го товаря и затова чакам да започна работа, но, Бога ми, изкарах си майчинството с притеснения за пари, вместо да ми осигури спокойствие...
Честно казано, не те разбирам.
На 20 години вече с висше и собствен блог, значи не би трябвалоо тези к Ирливи 100 лева да са между вас.
Има повече от това, което споделяш.
Съжалявам, че е болен татко ти. Това е болест, като всяка друга. И е в класификатора за болести. Щом не иска доброволно да получи полагащото му се, има начини, иди при адвокат и ще ти ги каже.
нали разбираш, че ТМ се чувства много зле и той, като си без работа, с тежко наследство, както и кредит, доколкото разбрах, да бъде много съпричастен. Ако не ти е обещал такава подкрепа, малко като измама идва. Съжалявам, Елен, наистина. Но направи, което зависи от теб за баща си. Наистина и 100 , и 300 да дава мъжът ти, не се оправят нещата с татко ти. Специализирана помощ трябва. Оправи баща си, после ще се съвземеш. Ако наистина имаш бизнес, ще се справиш със себе си  идетето и без негоо. Но на този етап наистина не зная защо го нападаш.

А тези постове с калкулациите са доста грозни.
Нали създаване семейства за заедност, а не да броим броя на ризите, които гладим, вместо химическото чистене.
Много грозно е това.

# 193
Всъщност аз избързах с мнението си да го напуснеш...Пробвала ли си да се държиш с него, както той с теб. Бъди и ти така, дели всичко на две. Не помня кой спомена, но много ми допадна как е научила мъжа си, като е започнала да готви само на себе си, да си пазарува някакви неща за нея си, да пере само нейните дрехи..
Той помага ли ти за домакинството, грижи ли се за детето? Обръща ли внимание на малкото човече изобщо? Играе ли си с него, показвал ли е, че го обича?

# 194
Ms. Gorgeous, говорили сме. Принцеси не гледа. Всяка глезотия се заплаща, а аз не съм по глезотиите. Няма марки по мен. Минималист съм. Казал ми е,ако имам пари да си взимам каквото искам, само да не го засегне по някакъв начин в бъдещ период. Инвестирал е в мен много, като една част от парите за шоф. Курс, зъболекар, купи ми таблет за рисуване, защото докато бях бременна ходех на уроци по рисуване с перспектива да уча графичен дизайн с голямо закъснение, много неща купува за общо ползване. Не мога да се оплача,
. Вероятно оттам му е дошло до гуша, защото аз само за храна, сметки и дългове имам възможност,а мечтая да купя нещо съществено за вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт