Мрънкат ли ви мъжете, че ви издържат в период на майчинство?

• 14 073
  • 502
  •   1
Отговори
# 435
Личното ми мнение е, че Елен дава най-доброто от себе си на тоя етап. Готви, масажи, секс и иска да получи добро отношение и признателност. Млада, чувствителна е, всички сме били така.
Но животът е най-добрия учител, взима скъпо, но обяснява разбираемо.
Детето ще порасне, ще си стъпи на краката и тази тема ще е история.
Аз лично в нейното положение, щях да постъпвам по същия начин. То просто няма друг на този етап.
Мъже, като нейният, не си намират любовници. За да имаш любовница, трябва да си ларш.
Виж обаче, Елен в един момент ще намери любовник, за съжаление, ще осъзнае, че и той не става.
Ама нека първо да минат 15-тина години. Сега е рано за такива неща.

# 436
Криси, по никът на Елен съдя, че е на 30. Казва че са заедно от както е на 20. Детенцето е на под 2 годинки. 7 години малко време ли са, за да прецени какъв човек е мъжа до нея и да реши дали да роди от него дете и дали иска да прекара живота си с него?

# 437
Криси, по никът на Елен съдя, че е на 30. Казва че са заедно от както е на 20. Детенцето е на под 2 годинки. 7 години малко време ли са, за да прецени какъв човек е мъжа до нея и да реши дали да роди от него дете и дали иска да прекара живота си с него?

Не съм изследвала подробно казуса. Авторката ако иска да се включи и да обясни подробно. Нали темата била пързалка!
Аз имам много лични наблюдения над подобни истории и пиша хипотетично, като врачка как ги виждам нещата. Ако авторката иска, да споделя. Аз на нейно място не бих. Не би ми било приятно така да ме мачкат по чувствителни за мен теми.

# 438
... Нали темата била пързалка!

Е и? Хубаво е дори пързалките да се развиват. Авторката получава отговори, каквито си търси.

Като се научи да се държи уважително към останалите, които не споделят нейното мнение, може и някой да се намери да ѝ помогне (твърдя, че темата е пързалка).

# 439
  • Сф
Може и да не е пързалка, може жената да не е много уравновесена, на мен така ми звучи- хаотично.
Щом и Уиш се включи с наблюдения, не е читава работата.
Нерде масажи, нерде корпорации.
Странно ми е че се дърлят някои за " бегала " работа и търсене на внимание чрез фантасмагории( глей ся кво става). .
П.п.Папа , котаракът ти гълта 400 щото нямаш жена( доколкото разбрах) Simple Smile))

# 440
Christina 1980, прави си, много се унизих с тези обяснения! Само човек, който е минал през нещо подобно може да ме разбере донякъде. Останалите само си плямпат и дават предположения...

# 441
  • Варна
Млада, всеотдайна и депресирана....
Детето като порасне в лишения ще цепи стотинката и тормози някоя изстрадала студентка. Чудна идилия и бъдеще.
В клуба на анонимните алкохолици се успокояват по същия начин и другите пият.
И двете с  Christina не можете да живеете самостоятелно. Ако ви изостави мъжа, на следващия спонсор ли ще разчитате?
Осъзнавате ли егоизма си, неглижирайки децата ? Те дали биха приели вашия модел?

# 442
Christina 1980, прави си, много се унизих с тези обяснения! Само човек, който е минал през нещо подобно може да ме разбере донякъде. Останалите само си плямпат и дават предположения...

Поне като си тука, кажи колко забодохте в неговите инвестиции? Да не губи редовно там?

# 443
Pure love, масажите бяха за да си плащам семестрите. И до беше закратко, не ми хареса и не съм практикувала повече, освен на мъжа ми. И не са с хепи енд. Той е програмист и все го боли някъде. Сервитьорство и масажи съм в работила в студентските ми години. Завърших и веднага ме взеха в офис. След това намерих по-добра работа в офис и така постепенно се прехвърлих към административната сфера. Беше ми мечта! Наивна съм била...Simple Smile Papa Smurf, позна този път за годините ми и тези на детето. Родих след 7 години . Въпросът  ти е добър. Случвало се е да си намеря квартира при първата ни раздяла, мислех си, ще той няма интерес към мен, но ме спря. Така съм го усещала. Хем го мразех в моментите на педантичност, нервни изблици и кавги за битовизми, хем в останалите ни спокойни моменти си казвах, че не мога без него. Наскоро сънувах сън,че той изчезва, събудих се с топка в гърлото и страх, и чувство, че ми липсва. Знаех, че ще бъде стабилен баща. Не е лентяй, комарджия, безотговорен и т.н, но за това ще ме разберат жените. Интроверт и не го бива в свалките. Съмнява ме да ми изневери някога, а и да го направи, той не е женкар. Това също ми харесва. Много пъти съм му казвала, че ще напиша книга за нас. Има много за разказване, ама много и ще се получи цял роман. Има случки , за които не може да се сетите. Просто това нещо с парите скапва много отношенията. А аз не съм мързел, не обичам да ползвам чужди пари и се стремя към това да печеля повече за да не съм в тежест и да допринеса за общите ни мечти, защото има такива. НО, когато се запознахме, аз бях 20 годишна с нула лева в сметката, а той 30 годишен с хиляди левове т.е. това неравенство се е загнездило между нас до ден днешен... Сложно е...Повече да не обяснявам, че ще ме скъсате...

# 444
  • София
Стигнала съм до средата на темата и продължавам да чета - момента с трошенето - ами много нещо е изпотрошил този незаменим, добре печелещ тип. Момиче, при пръв удобен момент се изнасяй, че положението хич не е добре. Тоя ще ти изпили нервите. Агресивен, стиснат..., нищо че е IT. Жена нямала да му яде парите, ами оставете го на воля да си ги харчи. Страшна работа е това!

# 445
Елен, парите не са чужди - нали сте семейство?! Парите са общи.

След като не можеш да живееш без него, трябва да го приемеш какъвто е... За жалост съм на мнение, че хората не можем да ги променим - или ги приемаме такива, каквито са, или... си тръгваме.  Без значение майка, баща, брат, мъж, любовник или приятел...

Заяви му съвсем нормално, че не ти е приятно да ти прави коментари за 400лв, които наистина не са кой знае какви пари и за това се връщаш на старото работно място И понеже няма да имаш време да го глезиш, защото ще трябва да работиш, да търси чистачка, която ще помага в домакинството и ще трябва да готви поне 5 пъти седмично.
За детето той да си избере - детегледачка или да остава вкъщи да го гледа, докато ти бачкаш.

Да изкараш 1000-1500лв е много по-лесно от това, да се грижиш за домакинство, да гледаш детенце и да прислугваш на мъж.

# 446
Contest, със сигурност жервтах спокойния си дух и здрави нерви. Сега се стремя към финансова стабилност и ще видим занапред какво ще стане...

# 447
  • София
По въпроса за кол центровете. Аз на английски минавам веднага интервюто. Но, както всички знаем, смените са кофти и някой трябва да буди и приспива децата. В момента, в който кажа - е писна ми от скандали, отивам да бачкам в колцентър, моят мъж спира.

# 448
PapaSmurf, аз откакто родих го срязвам много. Дори и днес му се изрепчих след като повдигна темата. Замълча си, защото бях права. А относно гледането на дете, наистина е много изморяващо. По-слаба съм отпреди да забременея. Под нормата съм, почти не сядам, защото съм от тези жени, които не могат да търпят безпорядък и мръсно и чистя по няколко пъти на ден. Но да не го приемете като оплакване, гледам от хубавата страна, че поне съм в много добра форма. Не личи да съм раждала. С годините се научих да виждам положителни аспекти в неща, които са ми досадни, неприятни, трудни. И да, реших да приема недостатъците му преди време, но вече усещам как мисля повече за здравето ми, защото започнах постепенно да се бъгвам (да не разказвам). Така или иначе аз съм се докарала до това положение с моите избори....

# 449
Rockstar , хахаха, аз много добре проучих нещата. Представих си ситуацията и се отказах. Освен това сегашната ми работа е точно на 5 минути от вкъщи с хубаво работно време , а колцентърът беше в центъра на града, далече и щях да късам нерви къде да паркирам...

Общи условия

Активация на акаунт