Мрънкат ли ви мъжете, че ви издържат в период на майчинство?

• 14 085
  • 502
  •   1
Отговори
# 450
  • Сф
Contest, със сигурност жервтах спокойния си дух и здрави нерви. Сега се стремя към финансова стабилност и ще видим занапред какво ще стане...
Дали? Досега не си изградила фин.независимост, сега с малко дете и без помощ от баби и мъж, как точно си го представяш от 9 до 5 с болнични и неангажираност на мъжа(защото той все пак гледа 1во за себе си) Та той сега дели, как го видя да се развиваш около него- абсурд! Много се заблуждаваш.
Точно си на една торба багаж! Нито брак, нито общо имущество, само запис на сметки, може и на заповед Simple Smile и инвестиции в зъболекаря ти ли беше? Дупе да ти е яко моме !

# 451
Той раздяла не иска, само човек за тормозене. Прав е за това, че друга няма да му търпи сладкия характер. А и не трябва. Приказките за вратата са празни заплахи, за да си седне тя на задника и да мирува.

# 452
Елен, нещата не стават с репчене и подхвърляне на коментари като се разминавате.

Трябва да седнете, да изговорите ОТКРОВЕННО кой какво защо и как го дразни и да се изясните - искате ли да сте заедно или двамата да търсите вариант да се разделите - че детето е общо е ясно, заедно или не, той е длъжен (морално) да подпомага детето си и теб, като негова майка, ако си в някакво затруднение.

Не се давай - въпросът не е за 400 или за 10 лева, а принципен.

Още в началото една от съфорумките ти направи бърз списък колко точно струват нещата, които ти ги вършиш, ако наемете друг човек да ги върши, а ти само да си лежиш и да си тананикаш.

Изтривайте ги тези google sheets - от там идва всичката драма.

Ако му е скучно и за това ги прави, да си намери някъде миниджоб - да продава цигари в някоя лафка или да нарежда стока в кауфланд.

# 453
Pure love, Може би си права, а може би не.  Ще видим. Аз съм мечтател. Не увисвам и не губя време да се самосъжалявам. Имам ли друг избор? Със сигурност имам някакъв кариерен напредък и това ми е целта. Отделно той иска да инвестира в бизнеса ми след няколко месеца ( има си причини сега да не може). Преди години забеляза, че рисувам добре, почна да ме надъхва да стана графичен дизайнер. Даде ми пари за частни уроци по рисуване, след това ми купи таблет за рисуване. Аз изкарах с мои пари един курс за начинаещи по графичен дизайн в СофтУни и видях, че няма да стане работата. Нямаше го изгарящото желание. Искам да кажа, че ми е давал пари само за неща, които в бъдеще биха донесли доход. Във всичко той търси бъдеща полза. И след толкова писане с вас започвам по-ясно да осъзнавам, че моят неуспех явно е причина за дразгите ни.

# 454
  • София
Ти гледай детето да изкара таланти, че уроци за езици, спорт и образование няма да има.

# 455
И след толкова писане с вас започвам по-ясно да осъзнавам, че моят неуспех явно е причина за дразгите ни.

Това ли осъзна? Че той няма късмет с инвестициите си?

# 456
  • София
И след толкова писане с вас започвам по-ясно да осъзнавам, че моят неуспех явно е причина за дразгите ни.

Това ли осъзна? Че той няма късмет с инвестициите си?
Сети се с финансовите инструменти какъв е....

# 457
  • Най-красивата страна
Елен,вие не живеете  като семейство,а като съквартиранти.
Не си ти виновната за това.
Семейството е едно цяло в което всичко е общо и партньорите заедно решават проблемите.
Детето е общо,парите са общи,отговорностите са общи,задълженията са общи.
Не пресмяташ колко точно си дал за партньора си ,защото той е твоята половинка и утре,когато ти си без работа знаеш,че той ще даде за теб.
Всеки допринася с нещо за общото благо.
Той носи пари,ти въртиш домакинството в случая.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 17:23 от -veni-

# 458
Толкова си неориентирана, не ти личи, че си 30 годишна. Нямаш ли си житейски план, цели, мечти? Аз само като те чета и ми става едно такова хаотично.

# 459
  • Варна
Забелязала си, че има неравенство между вас. Така и ще остане.
Но не си родила на беден студент нали?
Оставам с убеждението, че си търсила умишлено богат мъж. Просто си искала да спреш с лишенията и трудния живот с родителите. Нерви нямаш, но емоциите са хахо- хихи. Живяла си ощетена и всеки един с пари за теб е мечта. С това ще теглиш цял живот.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 17:25 от Viviana91

# 460
Парите не са всичко,но са много важна и незаменима част от живота.Не може да се дават пари само за нещо,което носи пари.Детето сега е малко и разходите са му малки,но когато порасне ще иска по-скъпи дрехи,джунджурийки от които няма никаква нужда и полза,пари за кръчми и дискотеки,кола и поддръжка на колата и др.,тогава какво ще правиш?А и детето като живее в такава среда и то ще стане стиснат мизерник.Гледай филма "Скъперника" с Луи дьо Финес,комедия е,но е много поучителен.

# 461
... Той иска да инвестира в бизнеса ми след няколко месеца...

След като има реална възможност след няколко месеца да започнеш собствен бизнес, отдели това време до тогава, да се погрижиш както за психическото, така и за физическото ти здраве. Сама споделяш, че си много отслабнала и психично лабилна.

# 462
  • Варна
На мен ми стана много гадно като прочетох как тя искала да си тръгне, а тоя й казал "къде ще ходиш, я виж какво хубаво дете имаме" или нещо такова беше. Оттук ако авторката не вижда какви проблеми имат, значи е напълно сляпа. А ако го нямаше детето? Значи тогава е ок да си тръгне, така ли?

Инвестирал в неща, които да носят печалба. В нея. Направо красота. Ти да не си породист кон, от който очаква печалби на състезанията? Тоя е ега ти елементарния тип. Пари, пари и нищо друго освен пари. Жал ми е за детето ви. Ами ако то се окаже без таланти? Ако е обикновен човек, който няма кой знае какви амбиции? Жална му майка тогава с такъв кретен за баща. Авторката не я мисля. Тя има избор и сама си е избрала да е на това дередже.

# 463
Хай, това за инвестициите в успешни и резултатни инициативи не е  е от лошотия.
Та нали тя още си търси мястото, талантите и влеченията, за да си намери попрището.

Малко да сравним с нашите деца- нали ги записваме на спортове и курсове, които им се отдават. Когато им плащаме образованието, пак е инвестиция. Ако детето ти има талант за музикант, няма да го запишеш на балет, нали. И това,на мъжа в темата , пак  е инвестиция. Не виждам лошо човек да дава пари само за успешни начинания, а не за капризи.

# 464
 И аз мисля като Тайс. Ценя много парите и не мога да хвърлям с лека ръка за простотии. Знам как съм ги изкарала.

Общи условия

Активация на акаунт