Мрънкат ли ви мъжете, че ви издържат в период на майчинство?

• 14 188
  • 502
  •   1
Отговори
# 255
Аз съм в шок. До снощи съчувствах на авторката, но днес не мога.

# 256
  • Най-красивата страна
Днес Мунчо троши предмети,утре ще и строши главата.
Крясъци,скандали,унижение са вид домашно насилие.

# 257
  • София
Ще ми счупи лаптопчето и ще му счупя ръчичките.

# 258
  • На топло в неговото сърце.
Не буйствайте!То короната само вилнее!

# 259
В живота има всичко, но ми прилича на пързалка. Да видим докъде ще отиде авторката.

# 260
  • София
Сега ще съобщи, че взаимно си чупят неща, тя не му се дава, само понякога е мека Мара..

# 261
Вие на майтап го ударихте. Не съм търсила това. Но никога не критикувайте, ако не може да влезете в обувките на другия, както се казва. Не може да си представите, че от 19- годишна съм тръгнала срещу контрите на живота. Защото вие със сигурност имате дори и минимален гръб, я мама, я тате, баби, братя и сестри, при мен всичко започна от кръгла НУЛА, дори те разчитаха на мен финансово в трудни моменти. Затова не си го представяте и ме нападате!!!! Има една приказка : "Отиди при бедния да се наядеш....". И идея си нямате през какви опасности мина 20-годишното ми аз...ако започна да ви разказвам...ще кажете, че пак фантазирам...Има притискащи детайли и обстоятелства, за които не знаете... Че съм си вкарала автогол може би ДА, а може би не. На всички нас умът е обусловен, мислим шаблонно в повечето случаи. Аз просто исках да разбера как са финансовите взаимоотношения при другите семейства, но много задълбах.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 12:14 от elen1990

# 262
  • Варна
Аз ще бъда директна. Ако приема, че казуса ти е реален. Мисля, че ти толерираш проблемите си. Или имаш ниски критерии, или грешни преценки и психолог. проблеми. Живяла си бедно. Търсиш спасение в "принц" с доходи. Ти си зависима от него и той е наясно. На някои им допада садо- мазо секса. Но ти одобряваш подобни отношения. Чувстваш се длъжник на баща, който те е лишавал. Отделно как шизофреник ще борави с пари разумно? Свекърва ти те мрази, а ти раждаш дете депресирана... Деца се създават с любов, не на случаен принцип и личен каприз. Твоите желания и проекции се различават от тези на мъжа. Затова възникват конфликти. Твърдиш, че майка ти има много кредити и дългове. Може би съпруга ти се притеснява да не последваш модела и. Сериозни доходи от канал и блогърство няма да имаш. Не осъзнаваш и какво причиняваш на детето си. Прекрасен баща и лош съпруг няма. Има хора с качества и без. При теб има страх или неспособност да поемеш лична отговорност.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 12:59 от Viviana91

# 263
  • Най-красивата страна
Elen,не те напада никой.
Дадоха ти полезни съвети.
Надявам се да намериш сили да се справиш.
Самият факт,че  споделяш и искаш да чуеш и други мнения показва,че ти осъзнаваш,че това което ти се случва не е нормално.

Между другото голяма част от жените жертви на домашно насилие са в положение подобно на твоето-нямат подкрепа от роднини,не са достатъчно стабилни финансово,нямат собствено жилище.
И насилника се възползва .

# 264
  • Варна
На всичко отгоре тя започва и да го оправдава. Сексът ставал все по-добър, а на детето казвал, че го обича. Ало, а на майка му казва ли, че я обича, показва ли, че я обича? То от там се почва. И не на думи, а на действия. Обаче явно думите тук са по-важни. А че троши техника, че й прави таблици за парите и вкарва гнусни изречения, това се споменава помежду другото.

Абе, какво да пишем повече. Ако не е пързалка, ясна е работата.

# 265
Вие на майтап го ударихте. Не съм търсила това. Но никога не критикувайте, ако не може да влезете в обувките на другия, както се казва. Не може да си представите, че от 19- годишна съм тръгнала срещу контрите на живота. Защото вие със сигурност имате дори и минимален гръб, я мама, я тате, баби, братя и сестри, при мен всичко започна от кръгла НУЛА, дори те разчитаха на мен финансово в трудни моменти. Затова не си го представяте и ме нападате!!!! Има една приказка : "Отиди при бедния да се наядеш....". И идея си нямате през какви опасности мина 20-годишното ми аз...ако започна да ви разказвам...ще кажете, че пак фантазирам...Има притискащи детайли и обстоятелства, за които не знаете... Че съм си вкарала автогол може би ДА, а може би не. На всички нас умът е обусловен, мислим шаблонно в повечето случаи. Аз просто исках да разбера как са финансовите взаимоотношения при другите семейства, но много задълбах.

Елен, всяка тема в бг мама завършва така.
Спри да се обясняваш. Търси работа. Каквото било било. Гледай напред. Според мен не си направила нищо грешно, просто разбери, че България е най-бедната страна от ЕС и нямаш полезен ход, освен да работиш много и да даваш всичко от себе си за детето. Мъжът ти кучета го яли, колкото по-рано го осъзнаеш, толкова по-добре за теб. Просто трябва да си финансово стабилна и независима, нямаш друг избор. Ако ти харесва си живееш с него, ако не се развеждаш.
Как е в другите семейства - тези които са ми близки, ми споделят доста неприятни неща, тези които не са, както и повечето в бг мама, всичко е идеално - и как е възможно ти да си толкова проста, та да го вземеш тоя. Ето така е.

# 266
Елен, според мен, на теб ти харесва да си жертва. И в другите теми, които си пускала все някой е болен.

Да напуснеш домът си на 19 години не е голямото WOW, не го считай за постижение. Безброй сираци и деца подложени на домашно насилие напускат домовете, в които живеят, още на 11-12 годишна възраст, защото не издържат на тормоза.

След това, обаче, не позволяват на някой да ги тормози, заради 400лв на месец.

Ти сама си се продала за 400 кинта месечно, които явно му се струват много и за това все за тях говори.

По твои думи го гледаш като цар - ядене, секс, масажи, слугинаж - че и дете си му родила.

Свекървата може да я намираш за токсична, но с твоето мислене АЗ те намирам за токсична за твоето дете.

# 267
  • София
Аз също излязох от нас на 19.
Отношенията ми с нашите са ту така, ту иначе. Не мога да се пренеса с децата при тях.
Преди 2 г 8 м мъжът ми хвърли една тенджера с шкембе на пода. Преди това имаше поредица от скандали. В един момент просто млъкнах и гледах да се засичам минимално с него. През почивните дни извеждах децата по цял ден. Бързо се усети! И оттогава е спокойно.
Само да спомена шкембето и свива ушите.

# 268
  • Най-красивата страна
Вярно е,че всеки човек си има някакви недостатъци.
Безгрешни хора няма.Нормално е да се правят компромиси.
Но от двете страни .
Обаче определен вид поведение е недопустимо.
Както в този случай например.
Жената трябва да има някакво самоуважение и достойнство .
И в един момент,когато границата е премината да може да каже НЕ!

Аз не бих посъветвала авторката да търпи.
А точно обратното.Да му покаже ясно,че няма да позволява повече  да се отнася той така с нея.

# 269
Christina1980, много точен коментар. Аз отдавна съм се зарекла, ще сега по-важно ми е да си стъпя на краката.

Общи условия

Активация на акаунт