Мрънкат ли ви мъжете, че ви издържат в период на майчинство?

• 14 171
  • 502
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Чужд мъж, който не е биологичен баща на детето, не вярвам да го гледа и обича, по начина, по който авторката иска. Много ясно, че биологичния баща ще си гледа и ще си обича детето.

Тези неща защо се приемат за категорично верни?

# 346
  • Най-красивата страна
Моят съпруг е изключително доволен,че се съгласих да остана вкъщи и да гледам детето.
Защото работата ми беше свързана с пътуване в чужбина всяка седмица.Ако бях се върнала на работа трябваше или той да гледа бебето или да дойде майка ми да живее с нас,защото неговата е инвалид или да наемем  детегледачка поне за през деня,а вечерта да се оправя сам.

# 347
Чужд мъж, който не е биологичен баща на детето, не вярвам да го гледа и обича, по начина, по който авторката иска. Много ясно, че биологичния баща ще си гледа и ще си обича детето.

Тези неща защо се приемат за категорично верни?

Такива са ми наблюденията, на бг мамите с втори мъж, дето се хвалят, категорично не вярвам.

# 348
  • Най-красивата страна
Аз съм с впечатление,че мъжете са по-склонни да приемат чужди деца.Когато един мъж обича жената,той приема и детето и.То е част от нея.
Както и обратното-случва се мъжът като се разведе с майката на детето си,да забрави,че има дете и даже издръжка да не иска да плаща.
Имаме един приятел вдовец,който сам гледа детето си и се оплаква,че не може да си намери жена.
Първоначално жените го харесват,но щом разберат,че има дете и го гледа той-зарязват го.А пък човека е свестен и е жилищно и финансово осигурен.
Явно жените по-трудно приемат чужди  деца.

# 349
Е стига де, мъжа ми гледа дъщеря ми откакто беше почти бебе. Разбира се, че аз повече й треперя, а той за общото ни друго дете, но все пак детето расте в спокойна, нормална, обичлива среда, никога нищо не й е липсвало, нито материално, нито емоционално. Но...жената трябва много да си заслужава, за да се приеме и обикне детето. Ако тя е там само за помощен персонал, не се очаква и по-различно отношение към детето й.

# 350
Тоя мъж обича да мачка, да не говорим, че с тия отслабени нерви, за които съдя от истериите му, не знам изобщо как прави рискови инвестиции - за тях трябват освен знания и яко д$пе. Не вярвам в добрите му гени. Детето ще расте с креслив татко и от личен опит казвам, ще бъде побъркано.

# 351
Наскоро излезнах с мъж и на втора-трета среща се заговорихме за бивши връзки и каза, че е приключил отношения с жена , която има дете, защото той  не е бил приоритет във връзката. Та той използва израза “взех я с дете” , сякаш невероятвн компромис е направил, доста неприятно усещане ми остави. Приемал детето, но все пак го каза. Те са си имали някакви проблвми извън детето , но бях потресена, че изобщо употреби тази фраза.

# 352
Наскоро излезнах с мъж и на втора-трета среща се заговорихме за бивши връзки и каза, че е приключил отношения с жена , която има дете, защото той  не е бил приоритет във връзката. Та той използва израза “взех я с дете” , сякаш невероятвн компромис е направил, доста неприятно усещане ми остави. Приемал детето, но все пак го каза. Те са си имали някакви проблвми извън детето , но бях потресена, че изобщо употреби тази фраза.

Едно дете изисква много внимание и компромиси, определено е тежест и пренареждане на приоритетите във връзката. Неприятно усещане ти е оставило това, че истината боли.

# 353
  • Най-красивата страна
И негово дете да беше,пак то щеше да е приоритет за майката.
Защото детето изисква много повече грижи и внимание.

# 354
Ние не съветваме авторката да се метне на следващия, а да остави сегашния. Сакън, без мъж не може. Ако има пари да гледа себе си и детето, да имат жилище, платени сметки и храна, да си намери един там за аху иху и толкоз.

# 355
  • София
Има една порода жени, които не могат без мъж да. Те в повечето случаи все на смотаняци попадат.

# 356
Пак двойния стандарт, мъжа прави голям компромис като „взима” жена с дете, а жената като „вземе” мъж с дете трябва да го играе майка на годината...

# 357
Аз не ща никой да ме взема с дете. Ако се разделя със сегашния ми мъж, ще си ходя на работа, ще си гледам детето. Като го вземе баща му, ще си излизам с някой да се забавляваме, ама с мъж няма да живея повече. За какво ми е пак да влизам в коловоза на битовизми, гащите, чорапите, сметки, па детето ти, па няма ли да ми родиш и на мен, аааа. За мен е непонятна тази емоционална зависимост от мъж.

# 358
Аз не ща никой да ме взема с дете. Ако се разделя със сегашния ми мъж, ще си ходя на работа, ще си гледам детето. Като го вземе баща му, ще си излизам с някой да се забавляваме, ама с мъж няма да живея повече. За какво ми е пак да влизам в коловоза на битовизми, гащите, чорапите, сметки, па детето ти, па няма ли да ми родиш и на мен, аааа. За мен е непонятна тази емоционална зависимост от мъж.

По принцип и аз мисля така, ама самотата убива, повече от цигарите.
След някои случки, вече не се заричам, че няма да търся друг мъж. И как едно младо момиче, цял живот да е само? Сигурно има хора, на които им е добре така, не споря, но за себе си май бих търсила. Не съм сигурна.
Все пак категорично друг мъж до детето си не бих допуснала.

# 359
Ами аз съм си голям тапир и най-добре ми е сама. Просто няма да искам да се занимавам с битовизмите, свързани с новия мъж, да му търпя неговите кривотии и да се съобразявам. Един вид, от това бягам и пак на това да се нахендря. Каква самота, имам дете, а като порасне, ще имам цялото време за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт