Част от моето сърце, ЮЛИ ще е в моите ръце - Тема № 5

• 37 062
  • 713
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, ще позволя да се включа и аз на темата за кърмене и мазане на зърната. Ще споделя опитът на моя приятелка, която роди около година.  Тя не беше мазала зърната си с нищо нито по време на бремеността, нито след това. В резултат зърната й така се разраниха, че бебето като се е хранило, много я е боляло. Тя се е опитвала да използва и двете гърди, но детето е смучело повече от по-разранената. За да не я боли се е цедила, но много трудно. И от там може би от по-рядкото сучене и стимулирането на кърма, тя намаляла и... много за кратко е кърмила с две думи. Тя отчита това за грешка, че не е подготвила зърната предварително.
Другото, което искам да споделя е, че аз работех в детски магазин и там съветвахме, жените да подготвят зърната в началото на 9ти месец.
Та.. това е. Не искам да съм досадна, но за мен е важно и аз мисля да си поръчам кремче. 🙂

# 601
А дали разраняването е било в резултат, че не си е търкала хавлия в зърната или по-скоро, че бебето не е засукало както трябва? Мисля, че вече няколко пъти са пускани линкове към youtube на лекции на Ася Демирева и Елена Василева. Потърсете ги, има много полезна информация.

# 602
Тва са отживелици, котките да не си търкат зърната с хавлия или да ги мажат с крем преди да раждат?

Боляло я е, защото бебето не е захапвало правилно, освен това първите засуквания са болезнени, защото човек не е свикнал още. Правилно захапалото бебе не разранява зърната. Да не говорим, че мазането и пипането им могат уж да предизвикат контракции, освен че е загуба на време.

# 603
  • Paradisе City
Аз имам друг проблем. Откакто забременях и на гърдите ми се появиха някакви кафеникави неща, тип бенка. На всяка гърда отдолу имам по 4-5 и ми направи впечатление, че растат. Нещо като някакви образования. На някого появявали ли са му се? Дано да изчезнат след като родя. Почнах сега да се чудя ами бебето как ще кърмя с тези бенки ;Д
Да, и при мен е така. Даже слизат надолу към коремчето. Особено под едната гърда имам като малко гнездо от няколко бенки. Ако не изчезнат след раждането ще ги пратя на козметик Grinning Не мисля че ще ми пречат на кърменето.

# 604
  • София
Абсолютно съм съгласна с Tara542 и BundleOfLove , явно бебчо просто не е захапвал хубаво и това е предизвикало разраняването на зърната. Аз мися, че най-добрата подготовка е това да четем и да сме информирани и евентуално закупуването на ланолин и някой друг компрес, така че когато се наложи мазане да имаш нещо под ръка, което бързо да те облекчи. Simple Smile

# 605
А аз да попитам колко кг сте качили досега? Аз съм 8кг отгоре, струва ми се много, защото на много места чета, че е добре за цялата бременност да качиш макс 12-15кг, а последните три месеца се качват най-много.. Другата седмица съм на ЖК и ще питам Simple Smile

# 606
Момичета, аз исках само да споделя какво ми е казала. Не казвам, че е правилно. Най-малкото аз съм бременна за първи път и нямам никакъв опит, но чета и гледам лекции по темата. 🙂

# 607
Аз съм 5кг отгоре, 30+0

# 608
За зърната не мога да изкажа мнение, тъй като не съм наясно. При мен проблемът е друг-кожата ми е бяла и по гърдите вследствие на Б ми се появиха много вени, някои от тях направо лилави. Някой от вас с подобен проблем? Чудя се дали да не посетя мамолог...
Иначе с кг-те съм зле, в 29 г.с. + 10, 11 кг.

# 609
Нормално е сега да имаш мн видими вени, увеличава се кръвотока, за да се подготвят гърдите за кърмене Simple Smile След кърменето се свиват пак. Нищо общо няма това с мамолозите.

# 610
Чудесно, успокои ме Simple Smile. Че не е най-приятната гледка, за съжаление...
Нормално е сега да имаш мн видими вени, увеличава се кръвотока, за да се подготвят гърдите за кърмене Simple Smile След кърменето се свиват пак. Нищо общо няма това с мамолозите.

# 611
  • au bout du monde
Около 10+ съм в 26с. Преди седмица кантарът показа 70.2 направо се стреснах. За 6 седмици съм качила 5кг. 🙄

# 612
Аз съм в 28+2 и вече съм +11 кг.
Namishi ние стискаме палци, а ти стискай зъби още малко. Ще ти назначат диета и евентуално терапия и всичко ще е наред. И най-важното след раждането всичко ще се оправи.
За зърната не знам какво да кажа, въпреки че ми е второ раждане. Първият път заради продължителното антибиотично лечение така и не кърмих. Бях си купила крем на Lansinoh и силиконови зърна, защото моите са плоски. Още си ми стоят от миналата година. Не съм много сигурна дали ще иска да засуче малката от силиконовите зърна Neutral Face Ще се постарая, но не ми е фикс идея да кърмя. Ако не ни се получат нещата не мисля да се тормозя и ще мине на АМ.

# 613
Около 10+ съм в 26с. Преди седмица кантарът показа 70.2 направо се стреснах. За 6 седмици съм качила 5кг. 🙄
И аз така за месец 5кг, сега се опитвам да огранича сладките неща, не знам дали ще успея Grinning

# 614
Забавно ми става като гледам колко активни сме в късните часове Grinning Явно не само аз лягам късно и ми е трудно да заспя Blush

Общи условия

Активация на акаунт