Част от моето сърце, ЮЛИ ще е в моите ръце - Тема № 5

• 36 752
  • 713
  •   1
Отговори
# 615
Аз утре влизам в 29 г.с. и съм +8кг. И на мен ми се струват доста, но ако през последните месеци, не качим много, горе долу е приемливо. Вашите бебоци обърнаха ли се вече? Аз в петък съм на консултация и след това ще пиша.

# 616
За кърменето и на мен не ми е фикс идея, но този път ще опитам пак. Преди 5 години нито съм чела нещо, нито нищо. Общо взето мислех, че слагаш бебето и всичко тръгва. Да, ама не. Сега поне ще попрочета, ще направя някои и други неща, ако стане- чудесно. Ако ли не- здраве да е. Минава на АМ и приключваме. Не ми е драма.

За килограмите в 29+3 г.с съм и вече съм +12 кг. Гледам да се ограничавам, но това седене вкъщи без кой знае какви движения, явно си казва думата. Ще ги сваля после, но и сега гледам да съобразявам, защото на мен ще си създадат проблем килограмите.Само да сме здравички, после ще ги сваля.

За позицията на бебето от 6-ия месец е обърнатас главичката надолу и дано така си остане, поне това да не мисля.

Вчера си запазих час за другата седмица за третата ФМ и нямам търпение вече да си я видя, че АГ много рядко ми я пуска.

# 617
От днес съм 26г.с., +8 кг.
Липсата на активност от последния месец и половина ми се отразява.
Радва ме това, че идват по-топли дни, през които консумирам основно леки храни и салати Simple Smile
Но... Каквото-такова. Важно е бебчето на финала да е здраво, после ще ги смъкваме тия кг.

# 618
За килограмите 🤫🤫🤫 27гс и съм +12кг. Забременях 49кг и сега се чувствам като слон...
А за зърната мисля нищо да не правя,четох много по темата и повечето мами мислят че това с третирането на зърната преди раждане е отживелица,има мами които нищо не са правили и са си кърмили успешно доста дълго време. Смятам ако не се справям с кърменето да правя консултации с консултант по кърмене,защото бих искала да кърмя.

# 619
Аз вчера слушах една лекция на Училище за бременни и зададоха точно такъв въпрос за търкане и третиране на зърната. Отговориха, че търкането не помага и няма смисъл,  единствено може да се мажем с крем съдържащ ланолин

# 620
С предишната бременност не съм подготвяла зърната никак, не съм имала разраняване, само болка в самото начало, докато се напаснем с малката. Памперси поръчвам от олх мамия от Англия, много съм доволна. Първия пакет, който купих за болницата беше от лидлските, но вече не и понасят. Сега пак ще направя същото, първо от Лидл, понеже развасовките са удобни за в болницата,после от олх големи пакети мамия Wink днес ми предстои преглед, ще видя колко съм качила, и колко е качила бебката Simple Smile

# 621
Здравейте и от мен мами.
За кърменето си говорите...при нас нещата се случиха някак от самосебе си.  В болницата дойде една акушерка да ми покаже, каза, че зърната ми са перфектни за кърмене. В болницата мисля, че нямах нищо, моето момиче имаше жълтеница и беше много вяла. Кърмата ми дойде след първата нощ вкъщи. Та добре ни се получаваха нещата, почти не съм имала моменти на дискомфорт. Ползвах крема Лансинох, но вече като се кърмехме, и за малко. После нямах нужда от него. И така 1 година и 2 месеца.
За килограмите 28 седмица  + около 5 кг. Но аз в началото на бременността свалих 3 кг, та общо взето над обичайните ми 62,5 кг съм +2 кг, но имаме и доста време пред нас.
Аз съм пред дилема при кого в София да запиша 3 ФМ, имам няколко набелязани - Стратиева, Марков, Чучумишев,  Чавеева?

# 622
Аз съм в 26гс +6кг и ми е тежко, от началото на изолацията съм качила 4кг, избил ми е целулит по краката, направо имам чувството че целите бедра са ми в целулит. Вчера ми пристигнаха лосион и олио на палмерс, имаше намаление и безплатна доставка, някой ако се интересува, може да погледне... За зърната, не мисля да подготвям нищо, при голямото ми дете кърмих до 1г и 4м, но в началото много ме болеше, имах и разранявания, и цедих се и какво ли още не, но в крайна сметка се напаснахме и кърменето ми се получи. Дано сега пак да ми се получат нещата.

# 623
Здравейте и от мен.  За килограмите -  28 г.с +7 кг... Ама покрай празниците не се спрях - козунаци,  баници,  хляб... само тесто.  Поне си ги правя аз,  с домашни продукти и малко се успокоявам Grinning

За кърменето - кърмех сина си 2 години,  не съм подготвяла гърдите по никакъв начин,  родих естествено и кърмата ми слезе на 4тия ден.  От тогава не съм давала абсолютно нищо друго до 6-тия месец (нито АМ,  нито вода,  въпреки настояването на педиатъра,  който смених в последствие).  Бях си купила Лансинох Ланолин и силиконови зърна,  които така и не отворих.  Ако имате истинско желание за кърмене,  нещата се получават - при трудности и проблеми връзка с консултант и готово Simple Smile

Иначе в събота бях на преглед за удължаване на болничния - бебето е 1 кг,  с главичката надолу,  отговаря си на седмиците и се развива добре Simple Smile Доста е активно и го усещам предимно долу,  явно няма да е футболист,  а волейболист Grinning

# 624
Привет, да наистина е хубаво да се кърми, но и на мене не ми е фикс идея.
Чета разни книжки, блогове и видеа гледам. Както и за раждането незнам дали ще мога да родя естествено, има много момичета, които си вменяват вина, ако не се получи така...
Много ми се иска и в нашите, провинциални, родилни домове да има условия и подходящи специалисти по естествено и активно раждане.
На този етап от време, макар и да е грешка, няма как да инвестирам толкова много пари и да пътувам до София, където има тези условия.
Благодаря за всички съвети, които ми дадохте относно приятеля ми хемороида.
За сега съм + 10  - 11 килограма. Не ги усещам толкова, преди около година и половина бях с още 10 отгоре без да съм бременна. Просто напоследък се чувствам изморена от малки неща, нервната ми система е нестабилна.
От малко паля, а преди това бях доста спокойна. Явно бошуват хормони.
За бебко нищо още не сме купували изчаквам да мина и 3 ФМ и тогава ще почна. Все още разместваме и подреждаме, залежали неща.
Слънчев ден момичета.

# 625
  • Paradisе City
Мами,
дайте ми акъл за сърбежи, че моя взе да се изчерпва. Мажа се по два пъти на ден с Био Ойл- по бедрата, корема и гърдите. Отделно посред нощ като започне да ме сърби ужасно и ставам да се мажа. Ако не е това ставане, спя като пън.
Смених си праха за пране с Тео Бебе, но не е от това. Вече мисля че имам краста, непоносимо е.

# 626
Изследвала ли си скоро чернодробни показатели?

# 627
И аз имам сърбежи, ужасно е. Май е от бременността. Четох в интернет, че може да е и холестаза и май трябва да се изследвам...
Мами,
дайте ми акъл за сърбежи, че моя взе да се изчерпва. Мажа се по два пъти на ден с Био Ойл- по бедрата, корема и гърдите. Отделно посред нощ като започне да ме сърби ужасно и ставам да се мажа. Ако не е това ставане, спя като пън.
Смених си праха за пране с Тео Бебе, но не е от това. Вече мисля че имам краста, непоносимо е.

# 628
Ако някой има предложения за новата анкета за заглавие на темата, да ги дава.

# 629
  • Paradisе City
Изследвала ли си скоро чернодробни показатели?
Не съм изследвала, все си мислех, че е от бремеността и аз нещо не правя както трябва.
В петък като ходя на преглед ще повдигна въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт