Westworld - Free Will Is Not Free - Тема III

• 13 038
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Вече не си спомням как стана, май се рани сам, когато мислеше, че е хост.
Сега погледнах. Стана, когато стреляше в главата на Долорес.

Целта на Долорес от 2-ри сезон:

Ето какво казва Бернард, когато влизат сървърите на Ковачницата:

Т.е. симулация са и двете.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 15:21 от Elena Pau 663353

# 226
Между другото, сега разглеждах малко снимки от епизодите... Нали говорехме за това как машината се меси в живота на отделните хора - ами, от файла на Кейлъб могат да се направят някои заключения:

Не се препоръчва брак. Децата не са одобрени. Ограничени социални контакти.

# 227
  • София
за перлите:

pticasprujina,
гледай епизод 3, от 02:52 до 03:10 грубо казано
мисля, че недвусмислено ни се показва, че червената перла е за Бърнард.

Петя, а ако перлите са 7?
5 черни + 1 червена + тази с която излезе Шарлот/Долорес от парка, просто червената не я показват редом до петте черни?

Значи хронологията:
Бърнард вкарва оригиналния код/перла/чип - все тая в убитата Шарлот, за да се измъкне Долорес.
Долорес/Шарлот се измъква (Стъбс я разпознава, че е хост но я пуска) след което си принтира оригиналното тяло.
Принтира се Бърнард и му се слага червеното топче
следват Мартин и Мусаши

Това е ако приемем, че са 5+1 перли ; но ако са 6+1 (просто не ни показват червената до черните)?

Aма, не, защото Шолорес каза на Долорес, ''три перли и той/него'' и се визираше точно Бърнард/червената перла. ''Защо точно той, той ще се опита да ни спре''
значи от тук погледнато остават точно 3 черни перли, а ние знаем впоследствие, че 2 от тях бяха използвани за Мартин и Сато. Остава една неизвестна.
От онзи кадър, където ни показаха 3 женски и 2 мъжки (типичните за мъж/жена цветове), ами те явно показват само черните перли, а не червената. Тя трябва да е отделно. Обаче ако не е отделно, то тогава Бърнард къде е в цялата картинка? В симулация? Е, да, но имаше кадър с него и Долорес и Кейлъб и те ли са в симулация.

ох, не знам, всичко стана прекалено объркано, типично и за всички филми на Нолан… За нещо уж елементарно така ти го поднасят, че да имаш 5 версии и таман си ги изясниш и следва нов кадър в който и петте версии отиват по дяволите. Grinning

# 228
За letterbox формата, този с черните ленти е (широк екран?)

В последния епизод само част от разговора с Бернард беше така, след това се появи Шарлот и вече са на цял екран.
По същият начин промениха екрана в симулацията на Мейв. Сайзмор започна да заеква, тя осъзна, че е в симулация и промениха екрана.
В миналия сезон, обаче, мисля, че този формат означаваше, че са в люлката и Долорес тества Бернард.

# 229
Петя, а ако перлите са 7?
5 черни + 1 червена + тази с която излезе Шарлот/Долорес от парка, просто червената не я показват редом до петте черни?
Да, 5-те перли в чантата на Шолорес са всичките черни.

Проблемът е, че във 2-ри сезон перлата на Бернард си беше съвсем обикновена, черна.

По същият начин промениха екрана в симулацията на Мейв. Сайзмор започна да заеква, тя осъзна, че е в симулация и промениха екрана.
В миналия сезон, обаче, мисля, че този формат означаваше, че са в люлката и Долорес тества Бернард.
Благодаря, VeryZen. Ще се опитам да ги хвана тия моменти.

# 230
Това и аз го забелязах, определено всички перли си бяха черни в последния епизод на втори сезон. Може и да е гаф, да не са били решили все още  как да действат с Бернард.

# 231
  • Вестерос
Бърнард го принтна в последния епизод на предния сезон, не сега.

# 232
  • София
Не е гаф, просто ни мамят нещо...
В смисъл, това няма значение, част е от общата картина... Тогава просто показаха Долорес, Бърнард и фейк Шарлот, която доколкото си спомням надничаше отнякъде, в смисъл показаха я как гледа Долорес и Бърнард, нещо такова.
Сега просто ни го показаха малко по-подробно.

# 233
Diavolo, като цяло си прав, само че Бърнард не е вкарал перлата на Долорес в трупа на Шарлот, а е създал синтетично тяло, което изглежда като Шарлот и е сложил перлата на Долорес в него.
Не знам за тази червена перла - може ли да е новосъздадена? Дали Долорес разполага и с такава технология?

# 234
  • Вестерос
Има значение, относно тези принтвания. Явно Бърнард не е към тях.

Петя, аз си помислих по едно време дали червената не е прайм Долорес Grinning

# 235
  • София
Така де, да, да, то няма как да стане. Увлякох се в бързината. То не функционира така системата. Синтетично тяло с онази бялата течност дето прилича на гъстичък айрян Wink

# 236
... дето прилича на гъстичък айрян Wink
На мене ми прилича на смес от белтъци за целувки (сладки).

Защо, обаче, Долорес принтва тялото на Шарлът в къщата на Арнолд, при положение че има вече принтнато тяло на Шарлът, с което излезе от парка? Weary

# 237
Дали ли са я, че принтира тялото на Шарлот? Вече се обърках и започнах да забравям))

# 238
  • Пловдив
Ей, ама признавам ви..голяма работа сте Simple Smile
Аз нищичко не подозирам...уж гледам Head Band

# 239
  • София

Защо, обаче, Долорес принтва тялото на Шарлът в къщата на Арнолд, при положение че има вече принтнато тяло на Шарлът, с което излезе от парка? Weary

Аде??? Grinning
Дали защото е искала да си сложи 'прайм чипа' в собственото си тяло?

Всъщност ние не виждаме как се принтва тялото на Шарлот?
това са отделни кадри, които могат да ни мамят...
значи какво имаме:
1) дават едно бяло тяло? логично е да е това на Шарлот, защото в следващия кадър е тя (но няма гаранция, може да е всеки и по всяко време).
2) наистина е Шарлот, но от края на сезон 2, когато Бърнард я е направил, а сега нарочно така наслагват кадрите, че да ни объркат. Simple Smile

Чакай, че стана сложно вече (дано ни разкрият целия този процес, а не да се чудим:)

1. Шолорес, принтира тялото на Долорес, за да вкара там чипа, който Бърнард слага в синтетичното тяло на убитата Шарлот.
2. Прави го. Но как? Тя не може да си отвори главата и да си извади чипа от там, защото ще спре да функционира. Т.е. трябва да създаде друго тяло, което да направи това.
3. Не знам как, но някак си имаме завършена Долорес, която вкарва себе си в другите перли (освен ако не го е направила предварително още в края на сезон 2) и след това слага една от тях в тялото на Шарлот. Но тук липсва връзката/третия в цялата картинка, защото няма как перлата от Шолорес (излязла от парка) да литне сама и да се сложи в главата на оригиналното тяло на Долорес.
Чакай, чакай, ами не може ли робот да го направи? Не осъзнат, просто машина/механични ръце. Ето това може би е отговор.

И накрая дано само не е някакъв гаф и да има смислено обяснение на всичко това. Но по възможност без симулации, че ще те изпушим съвсем...

То според мен ние сме открили истинското обяснение из всичките постове за перлите, но нещо не успяваме да го синтезираме кратко и ясно... Grinning

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 17:08 от Diavolo

Общи условия

Активация на акаунт