Westworld - Free Will Is Not Free - Тема III

• 13 023
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Бялото нещо във фабриката на мафиотите не беше ли материалът, от който се правят хостовете? Може да е нещо друго, примерно наркотик, обаче приличаше на това.

# 211
Със сигурност е това,
Долорес използва каналите на якудза, за да си осигури материал за хостове.
После само перлички ще и трябват.

# 212
Бялото нещо във фабриката на мафиотите не беше ли материалът, от който се правят хостовете? Може да е нещо друго, примерно наркотик, обаче приличаше на това.

Абсолютно е материал за тела.

Значи, Долорес има план да прави тела, т.е. армия.

Само не знам, чии точно съзнания ще им сложи на телата.

Нейното?

Хиляди Долорес?

Долорес-Мусаши какво точно се опита да направи Мейв със сабята на края на серията?

Да й вземе перлата ли?

# 213
Скрит текст:
Не намирам нищо за прословутото убождане ...

Или ѝ трябва ДНК-то му за нещо, или по-вероятно му вкара нещо свързано с Шарлот така че само той да я вижда и да си говори с нея, предавател примерно.

Аз утре ще ги гледам наново , за да се включа адекватно в разговора Grinning

Долорес изпринтира и Бърнард.
Опитай пак, след като гледаш
Не ти излиза сметката, имаме изпринтени две мъжки тела - Мусаши и Мартин.
Няма откъде да го е нарисувала Бернард.
Остава той изцяло да е в симулациите и тя затова да си пази внимателно перлата му,
защото само той би могъл да я спре.

Скрит текст:
Мисля, че там е и цялата информация за гостите - "книгите", които Долорес разглеждаше. Серак иска тях, а не съзнанията на хостовете.
Точно така, на Серак/Робоам им трябват копията на съзнанията на хората "свалени" в парка

Гледам, че пак ги бъркате перлите. От 5-те черни има евентуално 2 мъже и 3 жени. Шестата, червената перла е друга (евентуално Бърнард). Така че, Бърнард си е изпринтен като стой, че гледай.

Скрит текст:

Абсолютно е материал за тела.

Значи, Долорес има план да прави тела, т.е. армия.

Само не знам, чии точно съзнания ще им сложи на телата.

Нейното?

Хиляди Долорес?

Долорес-Мусаши какво точно се опита да направи Мейв със сабята на края на серията?

Да й вземе перлата ли?

Точно.

# 214
Според вас, Ровоам откога, от гледна точка на сериала, съществува?

Още от 1-ви сезон ли?

Или пък идеята на създателите е дошла по-късно?

Нещо не мога да се оправя с времевите линии.

Добре де, нали 5-те перли са сложени в тела на 2-ма мъже и 3 жени?

Бернард явно не е изпринтен. Поне според концепцията за 2-ма мъже и 3 жени.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 13:55 от Elena Pau 663353

# 215
Остава той изцяло да е в симулациите ...

Да, много по-вероятно е Бернард да е изцяло в симулациите. И на моменти изглежда така, сякаш знае, че е ... симулация.
Както и Серак, според мен.

Да й вземе перлата ли?
Да

Аз утре ще ги гледам наново , за да се включа адекватно в разговора Grinning

Долорес изпринтира и Бърнард.
Опитай пак, след като гледаш
Не ти излиза сметката, имаме изпринтени две мъжки тела - Мусаши и Мартин.
Остава той изцяло да е в симулациите и тя затова да си пази внимателно перлата му,
защото само той би могъл да я спре.

Скрит текст:
Мисля, че там е и цялата информация за гостите - "книгите", които Долорес разглеждаше. Серак иска тях, а не съзнанията на хостовете.
Точно така, на Серак/Робоам им трябват копията на съзнанията на хората "свалени" в парка

Гледам, че пак ги бъркате перлите. От 5-те черни има евентуално 2 мъже и 3 жени. Шестата, червената перла е друга (евентуално Бърнард). Така че, Бърнард си е изпринтен като стой, че гледай.

Говоря за телата.
Две мъжки тела изпринтени - Мусаши и Мартин
Бърнард откъде е???

Още от 1-ви сезон ли?

Добре де, нали 5-те перли са сложени в тема на 2-ма мъже и 3 жени?

Създаването на Робоам е почнало доста след Делос.
Синчето каза, че баща му го е нарисувал за уикенд и после го е строил 15 години.
Делос беше от 35 години.

Интересно Робоам/Серак как е успял да копира съзнанието на Арнолд, Бернард, дали той не е бил в първата партида изпратена от Шарлот? Очевидно идеята за ключето което изключва Мейв идва от ключа който направи Бернард

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 13:44 от Sinn.Sage

# 216

Да й вземе перлата ли?
Да
Долорес е абсолютен поробител и еквивалент на Серак в света на хостовете.

Никакъв освободител не е. Абсолютна диктаторка и измамница.

# 217

Да й вземе перлата ли?
Да
Долорес е абсолютен поробител и еквивалент на Серак в света на хостовете.

Никакъв освободител не е. Абсолютна диктаторка и измамница.

Ще видим. Отношенията и с Кейлъб показват нещо съвсем различно засега.
Тя, която не се е доверила на други хостове с мисията си, а е копирала себе си, се доверява на абсолютно непознат човек. Съдейки по коментара ѝ, че светът на хората не е нищо по-различно от света в парка, като нищо е глобализирала целите си.

# 218
Паркът съществува от преди Ровоам - Форд и Арнолд започват работа по хостовете през 2021, Париж пада 2025, а по това време Серак още е момче, бащата на Лиам също (дали бащата на Лиам е братът на Серак?). Събитията след излизането от парка се развиват през 2053. https://westworld.fandom.com/wiki/Timeline - много подробно и хубаво обобщено, но не пише кога заработва Робоам.
Engerraund Serac е много тъпо име и прилича на анаграма. Моят английски не е много добър, някой има ли идея какво може да означава?

# 219
Ще видим. Отношенията и с Кейлъб показват нещо съвсем различно засега.
Дано да си права. Може и само да го ползва. Тя на мене ми е зла, нечовечна и праволинейна. Робот!

Извинявам се на феновете й, но така мисля засега.

Във 2-ри сезон Бернард не казва ли, че Ковачницата е нещо като онова навън от парка?

Ще търся и ще пиша.

Engerraund Serac е много тъпо име и прилича на анаграма. Моят английски не е много добър, някой има ли идея какво може да означава?

Копирам от реддит:

Engerraund=Gardener, Reargued, Grandeur, and also Endanger, among others
Serac= Cares, Scare, Races and Sacre which is "to make sacred" or consecrate

Някой казват, че Serac е Cesar, т.е. Цезар.

Ей тука, като кликнеш, излизат много варианти:
https://new.wordsmith.org/anagram/anagram.cgi?anagram=Enguerrand … amp;t=500&a=n

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 14:14 от Elena Pau 663353

# 220

Още от 1-ви сезон ли?

Добре де, нали 5-те перли са сложени в тела на 2-ма мъже и 3 жени?

Охх, ми и аз вече се обърках.  Даже не съм убедена, че са 2 мъже и 3 жени, ама го приемам така. И Бърнард все повече ми се струва, че не е червената перла.

# 221
Охх, ми и аз вече се обърках.  Даже не съм убедена, че са 2 мъже и 3 жени, ама го приемам така. И Бърнард все повече ми се струва, че не е червената перла.
Аз изобщо в нищо не съм убедена.

Сега се чудя, например, защо си мислим, че Серак е създал Ровоам. Той някъде каза ли го това нещо?

И друго ... Кой точно е бащата на Лиам?

Този наистина ли е мъртъв?

Някой да ми припомни ... Разговорите на Бернард и на Долорес във 2-ри сезон ... Това симулация ли е?

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 14:36 от Elena Pau 663353

# 222
Част от разговорите между Бърнард и Долорес са симулация - те се развиват още преди създаването на Бърнард, когато Форд е искал да го създаде, за да почете паметта на Арнолд и е използвал близостта му с Долорес, за да постигне автентичност (понеже Долорес е била по-близка с Арнолд от Форд и го е познавала по-добре). Долорес каза, че двамата все пак не си приличат напълно.

Серак е участвал в създаването на машината, според Лиам. Той го каза в първи епизод, както и че той е бил съдружник на баща му, наричан още "архитектът".

# 223
Част от разговорите между Бърнард и Долорес са симулация - те се развиват още преди създаването на Бърнард, когато Форд е искал да го създаде, за да почете паметта на Арнолд и е използвал близостта му с Долорес, за да постигне автентичност (понеже Долорес е била по-близка с Арнолд от Форд и го е познавала по-добре). Долорес каза, че двамата все пак не си приличат напълно.
Това бяха тестовете, които Долорес провеждаше с Бернард, нали? Тия разговори, всъщност, представляваха поредица от тестове за това, доколко идентичен с Арнолд е Бернард.

Всъщност, Долорес е създателката на Бернард. Форд й бе възложил задачата.

Въпрос: Уилиам в психиатричната клиника носи ръкавица на дясната ръка, защото нещо му стана на ръката на края на 2-ри сезон, нали?

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 14:57 от Elena Pau 663353

# 224
Вече не си спомням как стана, май се рани сам, когато мислеше, че е хост.
Сега преглеждам как другите броят перлите - на няколко места ги броят така: Долорес избяга като Шарлот и носеше 5 перли. Общо 6.
Стават Долорес, Бърнард, Шарлот, Мусаши, Мартин + 1 неидентифициран. На таблета видяхме три жени и двама мъже, но не съм сигурна трябва ли да се брои Бърнард?
Още нещо - нито една от перлите, които тя отнесе, не ми изглежда червена:

Червената определено е различна тук:

Общи условия

Активация на акаунт