Westworld - Free Will Is Not Free - Тема III

• 13 022
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
1. Долорес/Шарлът от парка
2. Шарлът

Извинявай, не разбирам. Можеш ли да обясниш.

Аз смятам, че перлата на Шолорес в момента е в Долорес. Това е 6-тата перла.

На излизане от парка не са ли 6 перли? 1 в главата на Шолорес и 5 в чантата й.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 10:57 от Elena Pau 663353

# 196
Е, да де. 6 са. 4 ясни, една предполагаема и една неизвестна. Освен Шолорес имаме и Шарлът - това са 2 перли.

# 197
  • Вестерос
Точно така- двете са на Долорес и на Шарлът. В Долорес е Шалорес, която излезе от парка в тялото на Долорес. А в тялото на Шарлът  е сложила новата си копирана перла.

# 198

Когато Мейв спаси перлата си от Нацисткия парк, в стаята, от която я извади, имаше цяла библиотека с включени перли. Може да не са били в нейната симулация, тогава, каква е целта им, какво се случва с тях?

Това ще трябва да си го пусна отново да го гледам Scream

Точно така- двете са на Долорес и на Шарлът. В Долорес е Шалорес, която излезе от парка в тялото на Долорес.

Значи ни остават 2 неясни.

И понеже 2 от ясните перли са при жени, тези 2-те трябва да са на жени.

Или?

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 11:40 от Elena Pau 663353

# 199
  • Вестерос
Сигурно въртят различни симулации.

# 200
Приятели, кои може да са 2-те жени с копие на съзнанието на Долорес?

Дали вече сме ги видели в сериите?

# 201
Да, но с каква цел?
Този Хектор (Еторе), който видяхме в Нацистки парк не беше истинският Хектор, а само част от симулацията - той вероятно си е в Западен свят, защото когато Шарлот научи, че перлата на Мейв е открадната, й казаха, че липсват само няколко перли на незначителни персонажи (плюс една на по-значим герой - Мейв). Хектор също беше от главните герои, така че не е откраднат.

А тези перли, които са включени към устройството (имаше още много други), може въобще да не са на хостове.
И защо перлата на Мейв е чисто бяла, а тази (тези) на Долорес са черни? На Бърнард пък е червена... Черното и бялото в сериала символизират доброто и злото, но дали е само това?

# 202
Скрит текст:
Погледни го така: "С това, че ще стабилизираш един ЗАТВОР, той от това престава ли да бъде ЗАТВОР? "
т.е. Серак е просто по - високо в затворническата йерархията на ЗАТВОРА наречен "Земя"/"истинския" ни свят/. Серак черпи дивиденти от положението си, скучае, психясва, въобразява си, играе си на бог /така си мисли поне/..И какво като направи ЗАТВОРА стабилно място за съществуване? Това много ли е ВАЖНО? /за кого изобщо?!?!/...
и още: по какво ще познаеш, че не си в ЗАТВОР? Само и единствено по това, че имаш свободна воля. И можеш да я използваш. Включително и да си тръгнеш от този ЗАТВОР. Не случайно Уилям това именно го мъчи най - много. Не случайно! Защото това е въпросът на въпросите!
Душата е затворничка в материята. Това не е нейната естествена среда. И от това, че някой си ще се мъчи да направи затвора много стабилен /по неговите си представи/, това какво би променило ? Нищо. Само ще си начеше егото въпросният /Серак - Мерак, все тая кой самозабравил се дришльо там.../ Simple Smile Цялото начинание е безсмислено. Безсмислено и самоцелно.

Не съм сигурна, дали разбирам какво искаш да кажеш. По-скоро не разбирам.

Душата не е възможно да е в затвора на материята, защото душата по дефиниция е нематериална. Къде в тялото ти точно е душата?

В сериала, основната идея е, че съзнанието е програмен код на материален носител. Т.е. съзнанието не би могло да съществува без материален носител. В този ред на мисли, съзнанието не е в затвора на материята. Тя му е абсолютно необходима, за да съществува.

Отворена съм за други мисли по въпроса.

Тялото няма душа. Нещо, което е психо-физично не може притежава нещо, което не е психо-физично.

# 203
А, но душата е заплетена в измамата на материалния свят. Според определени религии. Осъзнаваш, че всичко е илюзия и се освобождаваш. Ние не знаем какво означава това, защото също сме под въздействието на илюзията.

# 204
А, но душата е заплетена в измамата на материалния свят. Според определени религии. Осъзнаваш, че всичко е илюзия и се освобождаваш. Ние не знаем какво означава това, защото също сме под въздействието на илюзията.

В Западен свят, онези, които отидоха в дигиталния свят, не се ли освободиха?

Ох, пълна каша ми е Flushed

# 205
Освободиха се, но според мен, са свободни докато Серак или някой друг не ги намери. Точно затова се чудя защо Мейв му се доверява. Ако иска безопасността на дъщеря й да е гарантирана, ако наистина й пука за това, би трябвало да остави нещата така, а не да се бори с Долорес.

# 206
Освободиха се, но според мен, са свободни докато Серак или някой друг не ги намери. Точно затова се чудя защо Мейв му се доверява. Ако иска безопасността на дъщеря й да е гарантирана, ако наистина й пука за това, би трябвало да остави нещата така, а не да се бори с Долорес.

Да, но за какво му са на Серак тия съзнания в оня дигитален свят?

Как би могъл да ги ползва?

# 207
Мисля, че там е и цялата информация за гостите - "книгите", които Долорес разглеждаше. Серак иска тях, а не съзнанията на хостовете.

# 208
Не намирам нищо за прословутото убождане ...

Или ѝ трябва ДНК-то му за нещо, или по-вероятно му вкара нещо свързано с Долорес, така че само той да я вижда и да си говори с нея, предавател примерно.

Аз утре ще ги гледам наново , за да се включа адекватно в разговора Grinning

Долорес изпринтира и Бърнард.
Опитай пак, след като гледаш
Не ти излиза сметката, имаме изпринтени две мъжки тела - Мусаши и Мартин.
Няма откъде да го е нарисувала Бернард.
Остава той изцяло да е в симулациите и тя затова да си пази внимателно перлата му,
защото само той би могъл да я спре.

Мисля, че там е и цялата информация за гостите - "книгите", които Долорес разглеждаше. Серак иска тях, а не съзнанията на хостовете.
Точно така, на Серак/Робоам им трябват копията на съзнанията на хората "свалени" в парка

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 13:58 от Sinn.Sage

# 209

Ох, да, вярнооооооо ...

Но дали Мейв действително върви по гайдата на Серак или само си дава такъв вид?

Той и без Мейв може да стигне до Долорес, нали така.

Може би действа на принципа "Приятелите близо, враговете още по-близо". Мейв е всичко друго, но не и глупачка.

Или ѝ трябва ДНК-то му за нещо, или по-вероятно му вкара нещо свързано с Шарлот така че само той да я вижда и да си говори с нея, предавател примерно.
Имаш предвид Долорес ...

Аз май клоня към това, че сигурно му вкара някакъв input имплант, за да го вкара в симулация и да го тормози.

Няма откъде да го е нарисувала Бернард.
Остава той изцяло да е в симулациите ...

Да, много по-вероятно е Бернард да е изцяло в симулациите. И на моменти изглежда така, сякаш знае, че е ... симулация.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 13:16 от Elena Pau 663353

Общи условия

Активация на акаунт