Westworld - Free Will Is Not Free - Тема III

• 13 067
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Дали ли са я, че принтира тялото на Шарлот? Вече се обърках и започнах да забравям))
Не са, поне аз не помня.

Дават го ... принтирането на тялото на Шарлът. В началото на 3-ти епизод е.

# 271
В българската Уикипедия са го писали Робоам, Ровоам, Раваам - предполагам, че има официално название, което е прието от нашата църква (за да се използва в превода на Библията): https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B0%D0%BC

Това на таблета (снимката от втори сезон), не е ли някаква програма на Парка? Вече не помня...
Форд и аз не го видях на тази снимка - сигурно имат предвид бялата глава, но изобщо не ми прилича на него.

Предполагам, че името на машината е свързано с това, че при този цар е имало размирици и царството се е разпаднало. Вероятно и в сериала ще стане нещо такова.

# 272
Някой моля да каже, къде ония у реддита видЕха Форд на ей тая картинка:

Скрит текст:
То верно, че и аз го чакам Форд да се появи отнякъде, но това вече ... е шизофрения hahahahahahahahaha
Хора, заклевам се, че и аз го видях Форд ScreamScreamScream

3-та серия, накрая на минута 22 ... Някой свири на пиано в бара ... Вижда се в отражението на стъклото Scream

Но май трябва да забавен кадър да се гледа...

Това на таблета (снимката от втори сезон), не е ли някаква програма на Парка? Вече не помня...
Това май беше свързано с ключа ... Ще го прегледам след малко и ще пиша.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 11:06 от Elena Pau 663353

# 273
Петя,Рехав’ам идва от древен иврит,Ровоам идва в превод от руската православна църква, а аз съм го учила и като Рохабоам,а на латински е Робоам.Едно име вероятно няма значение.
Интерсното при  цар Ровоам (или както там реално се е казвал) е,че той не се вслушал в съветите на по-възрасните,а се е до питал до своите приятели,младежи (нали,поуката е слушай тези с повече опит),имало е война с Египет и обядняването на народа по времето на Соломон,се вдига въстание и Израел се разделя на различни градове държави.
И на мен на това ми сочи,че ще се разпадне,обаче все пак той остава владетел на своето царство със столица Йерусалим (на иврит Йерушалаим.)

# 274
Някои от вас има ли възможност да провери 2-ри сезон, 4-та серия, минута 19, какво точно е ей това:

Сигурно се сещате, защо ви питам?

# 275
Това е раждането на червената перла Simple Smile ; няма как сега да отворя епизода - трябва тепърва да го тегля, или да търся онлайн...
Показано ли е, чия е или остава загадка?

# 276
Апропо Ровоам ... Ей това е скрийшот от 2-ри сезон:

Това не е ли разположението на всички хостове в парка? Информацията, която беше в Питър Абърнати?

# 277
Това е раждането на червената перла Simple Smile ; няма как сега да отворя епизода - трябва тепърва да го тегля, или да търся онлайн...
Показано ли е, чия е или остава загадка?
Не мога да разбера, чия е. Но я направи Бернард. Той натисна един бутон на таблета "Initiating New Bild" ...
Скрит текст:

Постнах снимка с червената перла в реддит, за да видя, дали ще кажат нещо, което ние не сме забелязали.

Май май, ще се окаже, че има много червени перли, ..., и те не са за хостове, а са на хора ...

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 14:02 от Elena Pau 663353

# 278
Петя,Рехав’ам идва от древен иврит,Ровоам идва в превод от руската православна църква, а аз съм го учила и като Рохабоам,а на латински е Робоам.Едно име вероятно няма значение.
Интерсното при  цар Ровоам (или както там реално се е казвал) е,че той не се вслушал в съветите на по-възрасните,а се е до питал до своите приятели,младежи (нали,поуката е слушай тези с повече опит),имало е война с Египет и обядняването на народа по времето на Соломон,се вдига въстание и Израел се разделя на различни градове държави.
И на мен на това ми сочи,че ще се разпадне,обаче все пак той остава владетел на своето царство със столица Йерусалим (на иврит Йерушалаим.)
Определено на мен най ми звучи Рохабоам, но понеже тук си пишете Ровоам, та и аз така. Мисля, че и като го гледах превода беше Рохабоам. /даже се почудих на смяната на името тук; но като не съм в час с библейските работи, та ... не споря Grinning/
Но определено ще загледам сцената  - за Форд. Grinning

Хм, ако червените перли са на хора, то на кой човек е взела перлата Долорес? Форд?

# 279
Много време мина от гледането на 1-ви и после на 2-ри сезон.

Струва ми се, че трябва да се гледат пак.

Аз само 4-та серия на 2-ри сезон погледнах и установих колко много неща съм забравила и колко много връзка има м/у сезоните.

Бернард взема червената перла ... и я прибира в джоба си.

Кадри, свързани с Уилиам:

Бернард взема червената перла, но тя накрая се оказва в Долорес? Как става така?

Тази червената перла не бе в чантата на Шолорес. В тоя ред на мисли, възможно ли е червената перла да е била в главата на Шолорес?

Но пък ...,  от друга страна, защо по дяволите, тоя, чието съзнание е записано на червената перла, ще изнася 5 перли, копие на Долорес?

Има нещо гнило ...

# 280
В чантата няма червена перла, на предните страници сложих снимка. Но може да е отдолу и това да е подвеждащо?

Името на машината наистина звучи различно на английски, но след като знаем със сигурност, че е кръстена на този цар (защото първата версия е кръстена на баща му - Соломон - това се споменава в първи епизод от сезона), мисля, че е правилно да го пишем както е на български, независимо, че има разлика в произношението.
То и американската столица е Уошингтън, но ние я наричаме Вашингтон, защото това е утвърденото име на български.

Тази червена вода я имаше в някои сцени, но после, когато дадоха самото самоубийство, май нямаше кръв? А и изрично казаха, че се е отровила. Има ли сцена, в която са казали, че си е прерязала вените?

# 281
Тази червена вода я имаше в някои сцени, но после, когато дадоха самото самоубийство, май нямаше кръв? А и изрично казаха, че се е отровила. Има ли сцена, в която са казали, че си е прерязала вените?
Не намерих експлицитно казано, но има и една сцена с вана, където дават ръка ... , изглеждаща така, сякаш някой си е прерязал вените.

Едното е симулация. Точно преди сцената с кървавата вода, има сцена с дъждовна вода и една капка образува кръгче, което прилича на представянето на отклоненията в 3-ти сезон.

Скрит текст:
Апропо Ровоам ... Ей това е скрийшот от 2-ри сезон:

Това не е ли разположението на всички хостове в парка? Информацията, която беше в Питър Абърнати?
Не е. Операционната система прилича на тази на онова в главата на Питър Абернати. Но това е нещо друго Weary

Това нещо май трябва да отговаря за принта на червените перли ...

# 282
В чантата няма червена перла, на предните страници сложих снимка. Но може да е отдолу и това да е подвеждащо?

Името на машината наистина звучи различно на английски, но след като знаем със сигурност, че е кръстена на този цар (защото първата версия е кръстена на баща му - Соломон - това се споменава в първи епизод от сезона), мисля, че е правилно да го пишем както е на български, независимо, че има разлика в произношението.
То и американската столица е Уошингтън, но ние я наричаме Вашингтон, защото това е утвърденото име на български.

Мисля, че тогава доста спорихме и съм запомнила, че нямаше кръв, т.е. до този извод сме стигнали.

Не в чантата на Долорес, а за сегашния сезон - когато говореше с Шарлот първоначално - тогава не беше ли едната перла червена? Аз поне помня нещо червеникаво към зеленото, не съвсем червена. Но трябва да е изглеждала различно, иначе как Шарлот ще я разпознае, че е на някой точно определен? То пък всъщност и да се различава визуално, как пък разбра, че е точно на някой си /който е искал да ги спре/, преди да я сложат в устройството и да ни се покаже от там Бърнард?

# 283
А, да - сега едната перла е червена (по-скоро черно-червена, но не знам дали не е от светлината) - също има снимка на предните страници.
Точно това се чудим - от къде се е взела. Ако перлата на Бърнард е черна и той принтира червената, мистерията е пълна...

# 284
А, да - сега едната перла е червена (по-скоро черно-червена, но не знам дали не е от светлината) - също има снимка на предните страници.
Точно това се чудим - от къде се е взела. Ако перлата на Бърнард е черна и той принтира червената, мистерията е пълна...
Аз мисля, че тогава Бърнард принтира Форд. Но естествено може и да греша. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт