Westworld - Free Will Is Not Free - Тема III

• 13 052
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Защо да е смърт - те не се рестартират, а си спомнят всичко и просто продължават да живеят в новата реалност. Освен това, могат да се свалят отново на перла (Долорес/Сато се опита да изкуши Мейв, като предложи да доведат дъщеря й).
Просто губят физическото си тяло.

За кръвта - доколкото знам преливането на кръв, дори малко количество, може да бъде смъртоносно при неправилно съчетание на кръвните групи. И аз се изненадах, като го направиха толкова набързо, без да проверят дали човекът (Майкъл?) е съвместим с Кейлъб.
Не бях обърнала внимание, но видях в едно видео, че кръвта на Долорес не е човешка - уж всичко им е като на истински хора. Парамедиците не успяха да установят кръвната й група.

# 256
Просто губят физическото си тяло.
Да, като еквивалент на смъртта при хората.

На Долорес кръвта нямаше еритроцити май.

Апропо бялата течност в складовете на Якудза. Долорес явно ще принтира тела.

Но какви съзнания ще им сложи?

Да не би да смята да даунлоудне онези в Дигиталния рай? Тя нищо не прави ей така безцелно явно. Сложи ги в дигиталния рай, за да може по-късно да ги ползва.

Ако е така, супер много ми пада в очите.

# 257
Не се ли втрещихте от начина, по който Долорес преля кръв на Кейлъб?

Тия хора за кръвни групи и резус фактор не са ли чували? Stuck Out Tongue Closed Eyes

Количеството беше незначително за хемолитичен шок. Това все пак не беше пълна трансфузия.
Най-много да направи алергична реакция. Изпотяването му освен от нерви, може би беше симптом, така че явно са били несъвместими.

# 258
Може би ще продължи да копира себе си, щом е възможно. Като агент Смит от Матрицата Simple Smile

# 259
  • София
Количеството бе твърде малко за нещо повече от алергия някаква, но може да го зарази с някоя болест. Блях, така лесно ли си дава човек да му преливат чужда кръв? Явно Кейлъб е доста отчаян и не му пука особено...

# 260
Засега, обаче, в 3-ти сезон няма нищо кой-знае-оригинално, или?

Имаме си еквивален на истинския DeepMind (Ровоам и системата за наблюдение и оценка в Китай), на Neuralink на Мъск, идентификация с биометрични данни, по всяка вероятност тероратаките в Париж ...

Преди няколко години, един Germanwings самолет падна във Франция, като версията бе, че пилотът се е самоубил, забивайки самолета, пълен с пътници, в склона на една планина.

Това бе официалната версия. Имаше конспиративна теория, че самолетът е бил хайджакнат и насочен към ядрена електроцентрала във Франция, но свален навреме, т.е. преди да се разбие в АЕЦ-а.

Това, което ме учуди в 1-ви епизод, бе АТМ-ът. Не съм и предполагала, че в едно такова бъдеще ще има АТМ-и.

# 261
Идеите сами по себе си не са нещо невиждано, но и в предишните сезони беше така - гледали сме други филми и сериали за ИИ. Просто са представени красиво и оригинално. Всеки сезон съдържа мистерия, има много въздействаща атмосфера и всичко е предварително планирано - това е изключителна рядкост (вече дори и при книгите) и всъщност това е едно от нещата, които най-много ми харесват.
За мен една добра завършена творба трябва да е предварително планирана. Дори да има отклонения от първоначалния план, общата рамка трябва да е замислена от началото. Импровизациите само развалят нещата.
Знам, че има хора, които харесват точно импровизациите и fan service-а.

# 262
О, да. Сериалът си остава абсолютно възхитителен.

Никога няма да забравя, как 1-вата минута на 1-ва серия на 1-ви сезон ме залепи за екрана.

Почти не ми се беше случвало (БГЗ, който гледах след това, е изключение). На сериалите им давам 20 мин да ме зарибят, на филмите - 5. След това ги спирам.

За това, разбира се, допринася и самият каст. А кастът е просто супер. Евън Рейчъл Уд е много красива и приятна за гледане на екрана. Танди също ми е супер красива и талантлива.

Бившата на Мъск също много ми харесва. Джеймс Марсдън е абсолютен красавец. Както и Родриго Санторо. Анджела Сарафян също е страхотно попадение. Както и Саймън Куартърман.

За Ед Харис и Антъни Хопкинс няма какво да говорим. Те са ясни и са виртуозни.

На външен вид не ми харесват само Теса и Джефри Райт, но пък са страхотни актьори значи. В този сезон, Теса показа какво може. Страхотна игра прави.

Единствена забележка имам към немеца Гералд от 1-ви епизод. Томас Кречман не можа да се справи с ролята. Супер дървен.

В 4-ти епизод не ми хареса изпълнението на екшън сцените.

Но като цяло, естетиката е абсолютен топ сред сериалите.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 20:57 от Elena Pau 663353

# 263
  • Вестерос
Дали ли са я, че принтира тялото на Шарлот? Вече се обърках и започнах да забравям))
Не са, поне аз не помня.

# 264
Привет.
Надявам се да приемате нови фенове.
Изгледах 4-те епизода и съм леко раздвоена.Харесва ми,че е по-мащабен,с повече ефекти и футурестичен.Обаче е доста по-различен от това,което очаквах.
Леко се дразня и на еврейската връзка,която се прави.Като се почне от Кейлъб,на иврит- Калеб в превод  куче и означава - верен и смел.Той е един от 12-те души,които Мойсей изпраща в Израел и който се връща  с призива -израелския народ да се довери на божиите думи.
С името Калеб има и етиопски владетел на царство Аксум,а там според етипските вярвания е скрит кивота.
Звездата на Давид,която се появи от един абажур.
Името на супер ПСи-то - Рохабоам
Направо очаквах някой да запее Хава Нагила

# 265
Интересно мнение в реддит относно Мейв и Долорес, с което съм изключително съгласна:

Скрит текст:
Цитат
Maeve is the only character which I believe has displayed genuine free will.

She was reprogrammed to escape but chose to go back for her daughter.

She was attempting to save her daughter and chose to died for all the hosts.

She no longer cares to get back with her daughter.

She can recognize and break simulations.

She has no easily discernible motivation unlike every single other person/host in the show.

Dolores on the other hand is so obviously being pushed along by the events (causes) of her past.

Леко се дразня и на еврейската връзка,която се прави.
Според мен, е чисто и просто Библейска връзка. Те си го правят още от предишните сезони.

Забележи, че в сериала имаме:
- Потоп / Наводнение
- Обещаната / Обетованата земя, която Форд е подготвил за хостове
- ИЗХОД ... през пустинята
- Паркът като Едемската градина ...

Закачки с християнството Joy:

Името на супер ПСи-то - Рохабоам
Направо очаквах някой да запее Хава Нагила
hahaha

В Израел дразнят ли се на тези препратки?

Между другото, רְחַבְעָם как точно се чете. В българския превод на Стария завет е Ровоам.

Цитат
43 And Solomon slept with his fathers, and was buried in the city of David his father: and Rehoboam his son reigned in his stead.
Цитат
43 Така Соломон заспа с баща си, и беше погребан в града на баща си Давида; а вместо него се възцари син му Ровоам.
Цитат
43 И заспа Соломон с отците си, и погребе се в града на отца си Давида; и въцари се вместо него Ровоам син му.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 09:13 от Elena Pau 663353

# 266
Заради този Ровоам, разбрах на кого се е кръстила Хаджи Ровоама от Под игото...

# 267
Апропо Ровоам ... Ей това е скрийшот от 2-ри сезон:

Някой моля да каже, къде ония у реддита видЕха Форд на ей тая картинка:

То верно, че и аз го чакам Форд да се появи отнякъде, но това вече ... е шизофрения hahahahahahahahaha

# 268
Някой моля да каже, къде ония у реддита видЕха Форд на ей тая картинка:

Скрит текст:

То верно, че и аз го чакам Форд да се появи отнякъде, но това вече ... е шизофрения hahahahahahahahaha

Аз го видях ... вчера ... ама беше ведин друг филм - Meet Joe Black JoyJoyJoy

# 269
Цитат
Между другото, רְחַבְעָם как точно се чете. В българския превод на Стария завет е Ровоам.
Чете се Рехав’ам,но проверих и значението му -  умножаващия се народ или този при който народа ще просперира.

Незнам дали някой се дразни,че има препратки.В крайна сметка Стария завет е основа на няколко религии,включително и юдеизма.Ама имам признание от няколко човека,че са проверявали дали Нолан има еврейска нишка.

Общи условия

Активация на акаунт