Westworld - Free Will Is Not Free - Тема III

• 12 771
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Ще се разочароваш, Ноланови казаха в много интервюта преди и през сезона, че това е истинският свят.

Това, че има корупция и поквара, не означава, че трябва да се оставят да се развиват на воля. Иначе нямаше да има нужда от закони - просто щяхме да живеем като първобитни хора и да се избиваме по улиците.

Не говоря за контрол като на Ровоам, а за закони, които да се прилагат еднакво за всички.
Що се отнася до хората в парковете - да, щом тайните желания на тези хора са да убиват и изнасилват, те са покварени, независимо дали нападат хостове или други човешки същества и съответно - заслужават наказание.
Всъщност съм съгласна с Арнолд, че парковете са нещо, което не би трябвало да съществува - нещо като ад (не само за хостовете, хората проявяват демоничните си тенденции) и единственото добро, което Серак направи през сезона, е да ги унищожи. Естествено, неговите подбуди са съвсем различни, но все пак е добро дело Simple Smile

# 706
Профилите от епизод 5:
https://imgur.com/a/iy4NMmZ#MJfcmkK

Някои са с класификация U, а други с класификация I.

# 707
У явно са безнадеждните случаи.

Вчера гледах едно видео за Огледалния свят - авторът му обясни отклоненията с това, че Долорес е хост, Ровоам (а и Соломон) не могат да предвиждат идеално действията на хостовете и начина по който въздействат на света, затова се получават грешки. Като в Нацистки свят - машината беше предположила, че Сайзмор е влюбен в Мейв, което е фактическа грешка.

# 708
Хмм, не съм съвсем съгласна. Соломон е преди Ровоам и е нормално да няма данни за хостовете. Но Ровоам би трябвало да има някаква представа. По-скоро не е разчита, че Долорес е мултиплицирана, но пък и не отчете Шалорес. Или я отчете? Това би обяснило реакцията на Серак, относно думите ѝ, че е предвидила разкриването ѝ.
Кейлъб също беше отбелязан като отклонение без да е хост.

Утре ще разберем Simple Smile

# 709
Ровоам не предсказа и нищо свързано с Мартин. Серак беше искрено изненадан от развоя на събитията в онзи момент.

# 710
Това с Огледалния свят ... ми е като да напръскаш графити в Сикстинската капела.

Признавам, че сравнението го взех от реддит. Ставаше въпрос за сезон 3, сравнен с предишните сезони.

# 711
Вярно, че 3-ти сезон е различен. Ми не е в парк, вече става въпрос повече за хората въобще. Някои замисли/развития са ми тъпи. Дано да греша, надявам се. Успокоява ме и идеята, че ще има и следващи сезони. Че то в този последен епизод няма как всичко да завърши подобаващо.
От 7-мия епизод - след средата е, когато Кейлъб и Долорес виждат холограмата на Серак. Та тогава на записа Серак казва, че този човек, който е бил тогава вече не съществува. И се чудя какво има предвид: физически не съществува или понеже се е променил, та затова казва, че такъв човек вече не съществува.
Друга чуденка ми е - откъде Бърнард и Стъбс познават Кейлъб? Първоначалното питане беше от Стъбс към Бърнард - дали Бърнард го помни. А по-нататък в епизода го споменаха май като наемник /тук не съм на 100% сигурна/.

# 712
Не го ли видяха на маскения бал? Може би след това са го проучили.

# 713
А съобщението на Серак за брат му бе ... на английски.

Нищо не прави смисъл тоя сезон.

# 714
  • Вестерос
Аз нали сега ги гледам накуп, видяха го на маскения бал. Снощи я гледах серията, днес останалите.. еми не ме кефи вече..

# 715
Ама то няма какво да те кефи. Персонажите са пълна скука, диалозите са плоски.

# 716
  • Вестерос
Да, единственото интересно е около Серак като го дават...  все едно друг сериал

# 717
И на мен ми направи впечатление сцената с маските. Викам си, може пък да са го "предвидили", ама нъцки!😁

# 718
Противовирусните маски се виждат в различни епизоди и на различни хора - една жена от Делос носеше, после тийнове, които рисуваха графити, мисля, че и още някъде имаше.
Едва ли е случайно. Аз даже си помислих дали не са ги добавили като ефект, за да си направят шега със сегашната ситуация.

# 719
В Азия постоянно си носят противовирусни маски. Най-малкото заради замърсяването.

Може би Ноланови са го видели като нормално в един футуристичен свят.

В крайна сметка, глобален вирус или пандемия не е въпрос на дали, а на кога.

Общи условия

Активация на акаунт