Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 42

• 44 799
  • 876
  •   1
Отговори
# 735
В момента по българия он еър някакъв човек от тобо груп оптимистично обяснява за имотите - винаги ще има нужда от жилища за хората, когато КВ отмине, цените ще тръгнат от където са спряли и т.н. А негова колежка предвижда появата на застраховка за довършване на обектите на зелено. Ако някой се интересува, да си го превърти.
Не звучи оптимистично...

# 736
А негова колежка предвижда появата на застраховка за довършване на обектите на зелено.
Това показва, че т.нар.експерти си нямат идея от бизнес. Застраховката за в бъдеще няма да помогне за имотите на зелено сега, защото застраховка се сключва за нещо, което още не се е случило. И как тази застраховка ще работи с някой, които няма история(капитал от 1лв не е история)

# 737
  • sofia
Аз днес минах през студентски град ,що то събота ли ,що то нещо друго ли, всички строежи бяха празни,чисто празни няма кьорав работник.

# 738
  • Бургас
Днес слушах бившия министър на икономиката Николай Василев, по Канал 3 мисля, очаква спад на имотите на нива от 2009. Това за Бургас означава по-ниски с  около от 15 - 30% според квартала... ще видим.  Иначе и тук си се строи с пълна пара. Строежите, които имаха проблеми ги имаха и отпреди извънредното.

# 739
  • гр. Варна
Със строежите на Божков се занимавал синът му. Но и синът му е обвиняем, така че сигурно и върху неговите фирми и имущества ще сложат запор, ако не са го направили вече.
Синът му - Антон Божков е в съвета на директорите. Той не е акционер. Васил Божков е акционерът. Няма към момента никакви запори на Инфра Холдинг АД или на някоя от свързаните фирми. На борсата имат понижение.
Ето в реално време състоянието: http://www.infostock.bg/infostock/control/profile/RA8

# 740
  • sofia
Да не си акционер в Инфра Холдинг.Пазара е оценява със спад от 93%.

# 741
Цитат
Даже така са се разработили тези до нас, че ни идеше да почна да им мятам тигани и тенджери да се спрат, че главата ми бръмна от тропането им.
Защо не се обади на 112?Ще изпратят патрул и ще си говорят.Не бързат да ги глобяват,уж предупреждават.....Подмотват се,защото знаят,че фирмите си плащат в общината,на когото трябва,за да си затворят очите,че се извършва сторителна дейност през почивните дни.Може да подадеш сигнал в общината.От там ще ти отговорят с писмо,че са предупредили ''другарят Х'' шеф на фирмата,повече да не прави така.Smiling Imp
Ако продължават,а те са достатъчно нагли и не се спират,при следващи твои сигнали,властите от немай къде ще трябва да реагират.
Страхотно е да ти тропат на главата две години без почивен ден,да продават умножавайки по две и алчни брокери в сивата икономика да се радват на ''всеобщият икономически растеж''.И изведнъж на десетият ден ИП,всички пропищяха:няма пари,икономиката се срива.Нали беше голям растеж,невиждани доходи,кухи лейки.И без вируса цените на имотите щяха да тръгнат надолу.Тъпотията да се повтаря,че няма да паднат,а ще вървят само нагоре е на продаващите и най-вече на брокерите.Това се случва винаги за 18-24м.После има спад,застой.

# 742
И около нас се строи, като за световно има 5 нови строежа в радиус на 10 мин. пеша !
Дори преди 2 седмици разчистиха терена и в момента са на изкоп с дълбочина около 10метра.
Вчера На Солунска до Витошка , 3- та сграда посока Христо Ботев ,са започнали строителство на хотел! Укрепваха изкопа, така че ...какво е аз не знам. Криза ли е , карантина ли е явно в строителството са безсмъртни .

# 743
И около нас се строи, като за световно има 5 нови строежа в радиус на 10 мин. пеша !
Дори преди 2 седмици разчистиха терена и в момента са на изкоп с дълбочина около 10метра.
Вчера На Солунска до Витошка , 3- та сграда посока Христо Ботев ,са започнали строителство на хотел! Укрепваха изкопа, така че ...какво е аз не знам. Криза ли е , карантина ли е явно в строителството са безсмъртни .

Няма забрана да се ходи на работа...

# 744
Това ,че се строй само ще задълбочи спада.Просто ще излязат още апартаменти за продажба в момент на падащ пазар и всеки ще иска да продава и съответно цената ще пада. Строят защото имат още пари от отпуснатите кредити, и по добре да имаш нещо завършено отколкото непокрита плоча.

# 745
  • София
Да разбирам, че сега е добре (по-скоро) да се продава отколкото да се чака  -  просто има по-малко купувачи и цената ще е 5% макс надолу? За панелен става дума.

# 746
  • София
И около нас в Банишора си се строи на всички строежи. Струва ми се, че са по малко хлра по обектите, но за сега няма замразени и е нормално. По-добре да налеят още пари и да продадат дори на по-малка цена, отколкото да освободят хората и да не работят. Тогава ще са само на минус. Нормално да драпат да завършат обектите си. А за цените, ще видим след колко месеца ще им осезаем спад, защото според мен е само въпрос на време. Ние имаме нагласи да купуваме другата година, така че следим пазара ежедневно.

# 747
Всичко е 6, криза няма и имотния пазар върви с пълна сила. В една обява за имот даже видях отдолу агенцията да пише, че търсят нови колеги.

Минимум СедАм, не Шест е положението и пазара Grin
Готин Виц!
От осем строежа в квартала реално се работи всеки ден по един само и си личи напредъка.  Другите много сериозно изостават. На някои им изтича скоро срока за строителните дейности от датата на започване, но всичко е шест.

Хората продават булчинските рокли на жените си, показваха по ТВ сутринта, за да изкарат още един месец.
Пускали се масово в сайтовете скъпи вещи, с които хората разделяйки се, се надяват да закърпят бюджета в близко бъдеще.
Но всичко е точно, най-вече на пазара на имоти, строят си и продават.

# 748
Това вече го обсъдихме, че беше ироничен пост. Няма нужда да ме линчувате сега 🤣

# 749
  • Пловдив
Това вече го обсъдихме, че беше ироничен пост. Няма нужда да ме линчувате сега 🤣
Ироничен, саркастичен, но като чета темата "спад на цените на недвижимите имоти" са си забранени думи тук. Wink
Сегашните нива на цените се защитават като Матросов на амбразурата. И то от хора, които уж нямат интерес в НИ, а са доста активни в подфорума като наемодатели.
Не е нищо лично към теб, "всичко е точно" Wink

Общи условия

Активация на акаунт