Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 42

• 44 799
  • 876
  •   1
Отговори
# 720
Изобщо не казвам, че след като са ги уверили, всичко е 6.

Коментирах, че черно на бяло той няма общо. Не съм се интересувала, нямам идея какво е финансирането.

# 721
И до нас строят ежедневно. Дори и днес, а сигурно и утре. Всичко е 6, криза няма и имотния пазар върви с пълна сила. В една обява за имот даже видях отдолу агенцията да пише, че търсят нови колеги.

# 722
Аз пък видях табела "Не се продава!" върху една запусната къща, явно на човека му е писнало да го търсят купувачи.

# 723
Засега всичко е замряло(по обективни причини),още месец и два дена е извънредно положение...всичко е на stand by режим...
освен голям брой low cost "софиянци",които си напуснаха квартирките и се прибраха в селцата си....

# 724
Е вие искате криза веднага ,моментално.Бум имотите 70% надолу.Не  не може.Трябва да се понатрупа малко критична маса лоши кредити,на безработни с гръмнали ипотеки и тогава лавината ще се отприщи.Един кредит може да се счита за лош когато по него няма плащате 90 дни.Чакайте малко за къде сте се разбързали.

# 725
Със строежите на Божков се занимавал синът му. Плащал (поне преди истерията покрай ареста му) всяка седмица абсолютно редовно на всички подизпълнители. Но и синът му е обвиняем, така че сигурно и върху неговите фирми и имущества ще сложат запор, ако не са го направили вече. Прокуратурата, НАП, КПКОНПИ. Дори и да не са негови по документи, май могат и на свързани лица да запорират. След 2-3 години, като се промени ситуацията, ще вдигнат запорите, но какво от това.
То в момента съдът и не работи, само мерки за неотклонение се гледат.
Не се радвам ама хич, но си мисля, че строежите му са рискови, поради гореизброените неща.

# 726
Нове хоумс няма нищо общо по документи с никой с фамилия Божков.

# 727
Не се знае как ще се тълкува термина свързани лица от прокуратурата.А ти ходи да обясняваш ,че нямаш сестра.

# 728
Обикновенно в договорът пише каквото напишат страните. Имахме договор с еднин от големите и известни строители през 2008, имахме и банкова гаранция. Това не попречи, те да се откажат и да платят неустойка.
Това показва, че истината е различна от това, което твърдят няколко съфорумки. Ако реалната продажна цена на имотите е 350-500 евро/м2 каквото е тяхното мнение строителят ти нямаше да се откаже. Щеше да построи кооперацията продавайки на примерно по 500 е/м2 и да реализира печалба 😀😀😂. За по 500 евро/м2 винаги ще има търсене. Явно обаче това е нереална цена и строителите предпочитат да платят неустойка вместо да строят на загуба.

# 729
И да не е негов по документи, ако ти си човек със стабилни бизнеси и изведнъж целия държавен апарат се обърне срещу теб и ти вземат доста от това, което си имал (да не кажем почти всичко), дали ще ти е до някакъв строеж? Хммм?

В дадената обстановка това не е "някакъв строеж", а възможност все пак да останеш с нещо на бизнес картата на България. Да направиш и малко имидж, ако завършиш строежа. После това може да се отплати, още повече хич не съм уверена, че накрая ще бъде осъден. Поне по повечето обвинения.

# 730
Обикновенно в договорът пише каквото напишат страните. Имахме договор с еднин от големите и известни строители през 2008, имахме и банкова гаранция. Това не попречи, те да се откажат и да платят неустойка.
Това показва, че истината е различна от това, което твърдят няколко съфорумки. Ако реалната продажна цена на имотите е 350-500 евро/м2 каквото е тяхното мнение строителят ти нямаше да се откаже. Щеше да построи кооперацията продавайки на примерно по 500 е/м2 и да реализира печалба 😀😀😂. За по 500 евро/м2 винаги ще има търсене. Явно обаче това е нереална цена и строителите предпочитат да платят неустойка вместо да строят на загуба.
Не знам на каква база са твърденията на няколко съфорумки. Моето е на база собствен опит.
Миналата година проиграхте вариантите за съвсместно строителство (инвестиране), което на мен ми звучеше много реалистично откъм цени (На база на предишни строежи на строителя). В крайна сметка продадохме къщата, което смятам, че беше удачният лично за нас вариант

# 731
И до нас строят ежедневно. Дори и днес, а сигурно и утре. Всичко е 6, криза няма и имотния пазар върви с пълна сила. В една обява за имот даже видях отдолу агенцията да пише, че търсят нови колеги.
Очаквах да завършиш с думите, че цените вървят нагоре..

# 732
И аз направо се замислих дали да не го напиша, че на пръв поглед изглежда точно така. Не четете праволинейно. Беше ирония 🤣 Макар че всичко е истина. Даже така са се разработили тези до нас, че ни идеше да почна да им мятам тигани и тенджери да се спрат, че главата ми бръмна от тропането им.

Eто и обявата дето търсят колеги: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j15865160242340 … k=5e5bva&f1=2
А пък като им гледам и обявената цена, направо са си ги вдигнали. Ентусиасти. Желая им успех....Joy

# 733
В момента по българия он еър някакъв човек от тобо груп оптимистично обяснява за имотите - винаги ще има нужда от жилища за хората, когато КВ отмине, цените ще тръгнат от където са спряли и т.н. А негова колежка предвижда появата на застраховка за довършване на обектите на зелено. Ако някой се интересува, да си го превърти.

# 734
Не съм сигурен кой пише с ирония и кой не. Днес минах покрай десетина строежа, на почти всички се строеше, на Нове не видях хора, но беше отдалече. Дали ще довършатне знам, но някакви теории как масово са спрели строежите не са верни, поне към този момент.

Общи условия

Активация на акаунт