Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 42

• 44 817
  • 876
  •   1
Отговори
# 705
Обикновенно в договорът пише каквото напишат страните. Имахме договор с еднин от големите и известни строители през 2008, имахме и банкова гаранция. Това не попречи, те да се откажат и да платят неустойка.

Именно, когато нещата се скофтят рядко може да минеш без никакви загуби, по-скоро се търси начин да се минимизират загубите. И неустойката (ако все пак се наложи да се плати) според мен е такова тънко излизане от ситуацията.

# 706
  • sofia
Не забравяйте,че има и вариант W за криза.Това е най вероятният сценарий.Затова не бързайте с покупките.

# 707
Обикновенно в договорът пише каквото напишат страните. Имахме договор с еднин от големите и известни строители през 2008, имахме и банкова гаранция. Това не попречи, те да се откажат и да платят неустойка.

Именно, когато нещата се скофтят рядко може да минеш без никакви загуби, по-скоро се търси начин да се минимизират загубите. И неустойката (ако все пак се наложи да се плати) според мен е такова тънко излизане от ситуацията.
Колко тънко да е. Имаме къщата, в която живеем, получихме и неустойка, че не започнаха работите навреме.

# 708
Писах колко - няма неустойки над 10% от стойността на договора. При договор за 30% обезщетение неустойката ще е 3%.

# 709
  • sofia
Да и ще вземеш неустойка  от ООД с капитал 1 лев.Нека юристите във форума да се изкажат как става това.

# 710
Да и ще вземеш неустойка  от ООД с капитал 1 лев.Нека юристите във форума да се изкажат как става това.
Казах един от известните строители, не съм казала ООД с уставен капитал 1 лв. Щом са имали и банкова гаранция, че имат необходимите пари за обезпечаване на строежа, определено не са с капитал 1 лв.Правете разлика.

# 711
Имаше един град на мечтите Анжел ,може ли някой да познае какво има на този терен сега.Това е пример за не сбъднати очаквания и т.н.

# 712
Терена го обсъдихме наскоро. Застроява се усилено.

# 713
  • sofia
Снощи говорих с един познат със склад за строителни материали.Оборотът му е 10% от предишният.Пуснал работниците в неплатена и работи той и още един служител.Това е реалността в бизнеса.

# 714
  • София
А Нове хоумс?

# 715
Какво за Нове хоумс? Сметките на всички фирми на Божков са запорирани от месеци.

# 716
Какво за Нове хоумс? Сметките на всички фирми на Божков са запорирани от месеци.

Но май по документи не се води негов. Колежка има там апартамент, малкото преди извънредното си говорихме и каза, че са ги уверили, че няма да има проблем със строежа. Сега вече не знам какво се случва.

# 717
Mokka, права си. По документи той няма нищо общо с тази фирма. Сега погледнах в търговския регистър, няма вписан запор.

# 718
Нове нали уж беше на сина на Божков.

Иначе близо до нас преди ИП заградиха един терен и почнаха да разрушават постройката в него. Като въведоха ИП го изоставиха, но от вчера почнаха да идват багерчета и камиончета, предполагам, че все пак са решили да не се отказват да строят.

# 719

Но май по документи не се води негов. Колежка има там апартамент, малкото преди извънредното си говорихме и каза, че са ги уверили, че няма да има проблем със строежа. Сега вече не знам какво се случва.
Супер, щом са ги уверили, значи всичко е наред.
хахахахахаха
И да не е негов по документи, ако ти си човек със стабилни бизнеси и изведнъж целия държавен апарат се обърне срещу теб и ти вземат доста от това, което си имал (да не кажем почти всичко), дали ще ти е до някакъв строеж? Хммм?

Общи условия

Активация на акаунт