Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

• 206 414
  • 2 284
  •   1
Отговори
# 2 145
  • София
Урологът възможно да е преценил актуалната ситуация, за да ви даде такъв съвет. Няма защо да бързате, изчакайте да видя детето. На тази възраст по принцип не е нужно да се бърза със забелването.

# 2 146
До каква възраст трябва да може да се забелва?

# 2 147
  • София
Точният въпрос е "от кога", а не "до кога" може да се забелва. По цивилизования свят не пипат кожичката до към 3 година, когато настъпва спонтанното забелване. В Щатите не пипат до пубертета.
Но от неумели опити за забелване в бебешката възраст и запарване от памперсите както и замърсяване, кожичката се променя и възпалява хронично.
Това са теоретични постановки, всеки случай се преценява индивидуално.

# 2 148
Здравейте, дъщеря ми е почти на 15. До сега сме правили две операции на киста на опашката. Последната - през октомври. От днес отново секретира. Оперирали са я двама различни доктори. Тя вече е много притеснена. Хич не ми се иска да я режат пак. Това са пълни упойки, дълго възстановяване и дискомфорт. Дайте съвет как да й облекчим състоянието. Оплаква се от болка. Пак ще я водя на лекар. Знам, че само ножа оправя, но - по два пъти в годината. Поплакахме си и двете, но докато можем ще отлагаме интервенцията.

# 2 149
  • София
Би могло да се правят промивки вътре в кухината с кислородна вода и йодасепт, бани с накисване в смрадлика, епилация на мястото и прочее - поне да се отложи операцията. Но не мога много да кажа без да видя детето.

# 2 150
Би могло да се правят промивки вътре в кухината с кислородна вода и йодасепт, бани с накисване в смрадлика, епилация на мястото и прочее - поне да се отложи операцията. Но не мога много да кажа без да видя детето.
Благодаря Ви! Бани със смрадлика вече правим. Какво ще кажете за фотоепилация? Безболезнена е и стига до корена на косъма.

# 2 151
Точният въпрос е "от кога", а не "до кога" може да се забелва. По цивилизования свят не пипат кожичката до към 3 година, когато настъпва спонтанното забелване. В Щатите не пипат до пубертета.
Но от неумели опити за забелване в бебешката възраст и запарване от памперсите както и замърсяване, кожичката се променя и възпалява хронично.
Това са теоретични постановки, всеки случай се преценява индивидуално.
Благодаря за отговора!
Моето дете е точно на 3г и все още не е забелен. Водили сме го на уролог профилактично и всичко е наред.
Но ми се иска още едно мнение, ако може да препоръчате Ваш колега във Варна?

# 2 152
  • София

Благодаря Ви! Бани със смрадлика вече правим. Какво ще кажете за фотоепилация? Безболезнена е и стига до корена на косъма.

За фотоепилация се консултирайте с изпълнителите. Все пак има отворена рана, лично не мога да преценя.
Ако може да дойдете да ви покажа как се прави промивката на кухината.

# 2 153
  • София
......
Но ми се иска още едно мнение, ако може да препоръчате Ваш колега във Варна?

Единствено мога да ви препоръчам д-р Румен Христов от "Света Анна"

# 2 154
Синът ми беше опериран на 06.03. 2025г от киста на опашната кост. По Ваша препоръка при д-р Рангелов, прекрасен специалист и човек. Благодаря Ви за насоката към него. От днес не правим превръзки, но раната не е затворена напълно. Питането ми е след колко време може да прави лазерна епилация, за да   намалим окосмяването? Благодаря Ви

# 2 155
Здравейте!
Относно забелването, решихме да започнем по малко от 6тия месец, като използваме и кортикостероиден крем за улеснение (по-голяма гъвкавост на перпуциума). Въпросът ми е къде се нанася крема - само на кожичката в близост до главичката ли и с каква честота - един или два пъти дневно? Колко дълго можем да нанасяме крема като продължителност? Благодаря!

# 2 156
  • София
Препоръчвам крем дипрозон 0,05
Нанася се на фин слой върху слепената ципа на кожичката веднаж вечер и после същата се опъва еластично надолу. Добре би било да видя детето.

# 2 157
Здравейте докторе на 18.04.25 чрез Цезар ово сечение родих моята дъщеричка тежаща 2,940 50 см. Оказа се с атрезия на хранопровода с фистула до колкото ми обясниха от стомахчето й всичко е влизала в белите дробове. Оперирана е на 4тия ден след раждането в пирогов до колкото знам операцията е извършил Др Георгиев в момента детето ми е поставено на изкуствено дишане и чистят инфекцията.
Въпроса ми е следния много се притеснявам Детенцето ми ще оцелее ли? Ще може ли за се храни нормално? Ще Има ли проблеми в бъдеще? Вие Има ли ли сте такива пациенти и оправят ли се? Много ви моля отговорете ми Cry(

# 2 158
Здравейте!

През октомври оперираха сина ми и му свалиха левия тестис, като казаха, че е бил доста високо, почти в коремната кухина..
На прегледа 14 дни след операцията казаха, че всичко е наред, че тестисът е малко по-малък от другия, но си е на място в торбичката.

Днес бяхме отново на преглед и се установи, че тестисът е много високо, точно пред ингвиналния канал (така ми обясниха).
Искат отново да го оперират, но честно казано аз не съм съгласна. Какви може да са последствията за детето, ако не се съгласим на тази операция и защо уж всичко е наред на 14-тия ден от операцията, а после се оказва, че тестисът се е качил обратно, как става това нещо?

# 2 159
Здравейте доктор Бранков, дъщеря ми е на 3 години и 5 месеца и от около месец има малко топче точно по средата на шията. След изследвания и ехография поставиха диагноза Срединна шийна киста. В момента е леко зачервена,като бяха изписали течен антибиотик, но тя не иска да го пие или го повръща. От началото на появата не беше зачервена, но явно се е инфектирала от това което казаха. Можете ли ,моля, да ми кажете повече за операцията, опасна ли е, има ли опасност за езика, говора след нея и /или други проблеми тъй като от информацията която имам е че се премахва и малка част от езичната кост, както и покрива ли се операцията от НЗОК, колко време престой е необходим и ако може да запазим час за преглед при Вас.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт