СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 15

• 25 692
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
И Моника пее същата песен. В училище, та в училище .
Емнаха учителката по физика, а тя се покри...

# 61
  • София
Има заповед на Министъра на здравеопазването за удължаване на предните заповеди до 12.04. Това включва и заповедта за училищата, университетите и детските градини и ясли РД-01-124/13.03.2020г.:

# 62
  • София
Диян Стаматов излезе с предложение само за тази година да няма външно оценяване в 4 и 10 клас, а темите за изпитите в 7 клас да се изготвят само на материал преподаван първия срок. Възможен проблем е, че от тази година учителите имат правото да преподават без да спазват точна поредност. Не знам доколко някои от тях са се възползвали от тази възможност.

# 63
Според мен какво ще се включи в НВО ще зависи и от това кога ще рестартира училището.
Ако започнат май месец и дръпнат 1 месец назад всичко, т.е. да имат още 2 месеца учене, ще е друга ситуацията.

# 64
Ми малко е странно това предложение да бъде официализирано. Как ще приемат децата от обединените училища във втори гимназиален етап? Онези, на които не им трябва нво 10 спощойно могат да не се явят. За 4ти клас е подобно. Само тези, които ще искат да кандидатстват в МГ, НГДЕК или където има прием с нво в пети клас ще си се явят. А за НВО 7ми клас нали все пак в момента се води ДО, ако приемат писменно само 1 срок, то всички ще спрат да преподават и да затвърждават само стари неща. Отделно това означава да признаят, че с ДО не може да се вземе материал. А и тези, които си взимат материала нямат да могат да преговорят като другите, които само ще преговарят... Става супер объркано. Да си пуснат една анкета по училищата в средата на май (ако ще е юни нво) и да се види кой какво е преподал и доказано упражнил с децата. И тогава стигаме до честността и правилната преценка на учителите.

# 65
Учителите и сега попълват отчетни форми за преподадения и упражнен материал. Вече с няколко учители от различни училища говоря по този въпрос. Това е много важна дейност, т.к. въз основа на нея може да установи докъде са стигнали училищата и какво може да изисква на НВО. Материалът е нередно да приключва с взетото първи срок. Защото не свършва и не трябва да свършва до там. Нищо сложно няма да продължи да се взима нов материал в момента. И елекронна информация имат децата, и учебници. Въпрос само на желание е всичко. Както редовно пиша. По мат. трябва поне неравенства и успоредник да вземат, защото им трябва нагоре. По БЕЛ никой няма да се изгъбри, ако си прочете произведенията до края и разработките към тях, както и останалите езикови правила от учебника по български език.

# 66
  • у дома
Аз си спомням,че в темата пишеше майка,която споделяше,че при тях взимат уроците по мат в различна последователност-по-точно разделите.Обаче не й помня ника.
Онзи ден,още преди да пише Mama TAZ дадох на набора ПИ от Плевен от миналата година с обещанието,че на всяка сгрешена ще му измислям по 5 подобни-реши всичките 23 зад за около 60 мин без нито една грешка-то и самия ПИ не е труден-има какво да се желае от описването на 23та зад-аз я описах на една стр голям формат-той наполовината на моето,ама каквото такова.
Judy за съжаление истината е друга-въз основа на това ще си вземат заплатите на края на месеца.Продължавам да съм на мнение,че в края на месеца тези учители,които не си мръднаха пръста според мен е правилно да не получат заплати,а най-малкото е честно и да ги преведат на Уча се.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 22:19 от svetlaem

# 67
Светле, и Ния не описва както на мен ми се иска да описва. В смисъл, че аз съм много по-подробна. Но досега и на двата ПИ (само в смг се е явявала на мат) не са я санкционирали за описание (модул 2). Та може просто да си излишно много взискателна Simple Smile.

# 68
  • у дома...
При нас по математика са изпратили по вайбър кои уроци да си научат сами и кои задачи да решат! Сами ще се обучават. Нямам думи!

# 69
  • у дома
При нас по математика са изпратили по вайбър кои уроци да си научат сами и кои задачи да решат! Сами ще се обучават. Нямам думи!
Точно за такива ми е  поста-накрая на месеца или да им преведат заплатата ва уча се или да я разделят на броя деца и да им я дадат на тях...

maria77bg ако оставя на него ще си решава само по чертежа и ще пише крайния резултат-това за 1 част е супер,защото започна да ги прави и под 30 мин,но за 2 част ако не опявам да разписва съм сигурна ,че и да успее да я реши ще му махнат ако не поровината,то поне 2-3т,ама според него за тези 2-3 точки няма нужда да се напъва и да се тормози и започваме да се разправяме и нямам нерви вече...

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 13:16 от svetlaem

# 70
...
Judy за съжаление истината е друга-въз основа на това ще си вземат заплатите на края на месеца.Продължавам да съм на мнение,че в края на месеца тези учители,които не си мръднаха пръста според мен е правилно да не получат заплати,а най-малкото е честно и да ги преведат на Уча се.

Заплатите са едно на ръка, но идеята е да се взима материал, поради което той се и отчита. А като се взима, се отчита, че е овладян и може да се изпитва после на него.
Иначе съм съгласна, че тези, които не дават нов материал, не дават задачи и не проверяват, не бива да получават заплата. То си е жива самоотлъчка, неизпълнение на служебните задължения. Все пак си имат планове, по които следва да работят, по седмици и часове и следва поне от началото на официалното въвеждане на ДО да си ги спазват.
"Уча се" заслужават държавна субсидия за това, че поеха ангажиментите на държавното образование на маса училища. Не че и преди това много учители не пускаха уроци на учениците си от там и зачезваха.

# 71
  • у дома
На нас в школо след срива от началото на ДО ни изчезнаха класациите-и при вас ли е така?

# 72
Няма класации. Другото обаче си стои.
Учителката ни по БЕЛ, например, в Школо си пуска материалите и домашните и синът, като напише, праща на пощата й.
Работи платформата, но няма класации, защото няма седмично вписване на оценки, а класациите са седмични. Когато поставиш маркера на "място в паралелката", например, пише, че "Липсва класация за настоящата седмица".

# 73
Моят е от тези, които не описват подробно вкъщи, и аз не го правя. От опит обаче знам, че като е на изпит пише дори повече от подробно.
Това ми стига. Аз едва успявам да го накарам да прави тестове вкъщи, за подробно разписване няма как да се преборя.
За моите деца няма как ДО да е толкова ефективно колкото училищното. Особено наборът. Той обича да си контактува с учителите (с добрите такива), да слуша какво обясняват, да взема участие. Сега за 30 минути час с микрофони това няма как да се получи в същата степен. Просто не е неговото.

# 74
  • София
От сравнението с вас разбирам че по литература сме доста напред.Почват Неразделни!А не е като да не учат по тоя предмет.супер съм доволнаНяма претупване,даже госпожата дава доста от себе си и е на разположение на децата едва ли не по всяко време.Гъвкава е и спрямо техните търсения.По български явно кара на друга организация на материала.Сега са на пунктуация на сложните изречения...Не знам.Да решават ако има начин по-навреме върху какъв материал ще е НВО ,за да не си пилеем енергията едни с нов материал,а други  с преговор и затвърждаване на стар

Общи условия

Активация на акаунт