Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 март 2020, 15:53 ч.

СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 15

 • 16 466
 • 612
 •   4
Отговори
# 45
 • Мнения: 3 089
Обмислям отмъщение към учител. В момента, в който всичко отмине и има РС, ММ ще научи хореографията на този танц, ще му намеря гащи чарлстон и го пращам на пърформанс :

https://youtu.be/HfGehxeh8pE

# 46
 • Мнения: 723
А учителят по мат. за НВО на моето магаре му хванал цаката: ако предната седмица на пробния има 90+т ще му дава 20 задачи за упражнение + ново пробно НВО, ако точките са по-малко ще увеличава пропорционално задачите за упражнение Simple Smile След като преди три седмици от лигавлък едва докарал 70т и решава 60 задачи, последните две седмици е топ.
На пробен реален не знам дали ще успее да иде въобще, така че всеки петък е на домашен пробен по БЕЛ и всяка събота по математика Simple Smile. Прибирам му всичко и на часа влизам да прибера и теста.

# 47
 • Мнения: 93
Здравейте,
И аз да се отчета. Аз съм на работа и нямам никаква представа как вървят нещата с ДО. Опитвам се да получа информация от младежа, но нищо не казва или е едносрично. Дали ще е ползотворно това обучение може би ще разбера доста по-късно. Опитвам се да му втълпя, че няма нужда от шикалкавене, защото така лъже само себе си и после трудно ще навакса. Това, което не ми е много ОК, е че по цял ден е на компа и  като приключат уроците започва да играе. На школата също вече са на ДО. От няколко дни съм разпечатала ПИ по МАТ, но никой не го и отчита. Като цяло не му липса това, че вече втора седмица не е излизал, те са постоянно във връзка.

# 48
 • софия
 • Мнения: 10 088
Според двамата ползватели на зоом- "може да направиш запис (има си бутон) само докато тече урока и да си го запазиш на компа".
Какво се записва? Всичко от всички или само на определен потребител?

# 49
 • София
 • Мнения: 2 075
Да се запиша и аз.
Благодаря!

# 50
 • Мнения: 286
Учителката ни по физика продължава да забравя, какво е дала за домашно( при положение, че е писала в Школо страница и задачи) и не е трудно да си го погледна. Връща отговори на всички:" Не е това домашното!"😃
Пък го има черно на бяло, че това е домашното.
А, добре дошла в отбора. Нашата по БЕЛ е така от 5 клас. Пълна амнезия.
А, утре ако се сетя ще ви пратя указания за домашно, пуснати във вайбър. Звучат нещо от сорта: "От уч.стр 87,88,план,др.упр.2 и 4" 😊, което ще рече урока е на стр. 87 И 88.
Да се напише план на урока и за домашна работа упр.2 и 4. Трима души зяпахме в къщи докато го разшифроваме.
След 5 минути в школо вече пише нещо съвсем друго. Децата пишат каквото им падне. Ако уцелят, уцелят, ако не здраве да е.😁

# 51
 • София
 • Мнения: 3 337
Аз съм ужасно разочарована от ДО. Синът ми не може да се регистрира в Microsoft Teams, тъй като не са му изпратили данните от училище. Утре сутрин ще звъня на класната в 8:00, че от 9 имат уроци.
Трябва да успеем да направим 2 акаунта на един компютър и дано да стане.

# 52
 • софия
 • Мнения: 10 088
И нашата по бел е майка плаче. Минава, дава домашно и това е. Вчера беше "Днешното домашно е...." нито за кога, нито нищо друго. Много е добра като учител, но с ДО не е добре. Изрично й писах и помолих да посочва за кога трябва да се предават домашните. Ни вопъл, ни стон. Детето всеки ден пише до изнемога домашни по БЕЛ, цял океан.

# 53
 • София
 • Мнения: 405
Аз не мога да се включвам често в темата, защото откакто съм хоум офис, имам много повече работа - и служебна, и домашна Kissing Smiling Eyes То не е готвене, сервиране, то не е чистене, пазаруване, че свършват продуктите, служебни колове и т.н.
Едва смогваме и кученцето да извеждаме. Но ви чета редовно, най-често рано сутрин, когато всички още спят.
Иначе учениците и те си има доста работа, всеки се е разпределил в отделна стая и със слушалки, за да не пречи на другите.
И двамата си продължават подготовката си за изпитите, учат и по другите предмети.
Изобщо това време на ДО не е загубено.
Хареса ми подхода на учителят по МАТ, за който пише Mama TAZ. Точно това е начинът да се научат - като решават допълнително, ако е нужно. А ако покажат добър резултат, тогава за награда получават по-малко домашно, което не им е и необходимо в случая на висок резултат. А от друга страна и не неглижират. Браво на учителя! Flowers Hibiscus
От вчера има добри новини от Италия - забелязва се спад на заразените. Hands Pray

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 06:44 от BFF_

# 54
 • София
 • Мнения: 188
Записвам се да ви следя, но нямам какво полезно да споделя. Детето си къса нервите в онлайн обучението с деца от класа, които го използват, за да си правят майтапи като изключват от разговора този, който е взел думата, мютват безразборно участниците и т.н. веселия.

# 55
 • Мнения: 3 089
Mumble, това  в коя платформа се случва? Трябва да има начин учителят да стопира подобни действия. Е.ти веселията/ простотията( пардон)!

# 56
 • Мнения: 7 524
Не минаха ли тези номерца вече. Първите дни се наиграха и после вече им омръзна.

Аз имам съобщения и от двете училища, че от началото на тази седмица ще проверяват присъствията и ще се води отчетност. Децата, които не са се включили в ДО ще ходят на лятно училище.
Което не знам как ще се случи за седмокласници, но за другите класове е напълно вероятно.
При наборката няма оценки за сега, но голямата вече има и оценки, и отзиви.

# 57
 • София
 • Мнения: 188
В MS Teams са им всичките часове. Ми, явно при нас не са се наиграли. Може да са нарочили моята и селективно да я изключват, защото много взима думата. Учителите повечето не знаят как се борави с тази платформа и са напълно безпомощни. Този учител, който им организира цялото ДО е много зает да помага на всички, и такива лични оплаквания са му много на заден план. Сигурно ще вземе мерки като стигне до там.
В момента имат час по физическо, тя си е седнала и не мърда и само се смее на учителката как се криви на екрана. Трябва нещо да измисля за активност, че много се заседяхме всички вкъщи.

# 58
 • Мнения: 20 858
Аз продължавам да смятам, че онлайн обучението за нас е по-удобно.  Че и по-полезно и качествено. Главно защото се разчита на самоподготовка, а материали си има достатъчно, стига човек да иска и да търси. Сам си разпределяш времето.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 11:23 от Judy

# 59
 • Мнения: 4 321
На нашите им отчитат присъствието в часовете в Moodle още от самото начало. Съобщиха, че за тези, които имат отсъствия, ще има допълнителни реални часове през лятото. По ФВС, музика и ИИ официално им е разрешено да не са онлайн за часове, но трябва да си преглеждат заданията, да ги изпълняват и качват в платформата.
Моят си иска училището, реалното. Не му харесвало да стои цял ден пред лаптопа. Искал си истинските часове, с междучасията, часовете по физическо.

Общи условия

Активация на акаунт