СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 15

• 25 705
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Няма такова нещо при нас като домашни по никое време. Седмокласникът почти не го поглеждам, той си се оправя сам. Петокласникът обаче го държа под око и понеже работят в една и съща платформа и са в едно училище съм наясно в детайли със ситуацията.
Всеки влиза в Moodle, със своя си акаунт. В съответния курс по предмет си пише какво ще се прави в часа на съответната дата. Информацията е достъпна предварително. Съответно пише кой урок ще се взема, налични са файловете, които евентуално ще се ползват за работа - планове, презентации, електронни учебници, външни линкове, тестове, списък с нови думи, това по английски и т.н. Има вход към класна стая за часа. Записано е какво е домашното и докога е срока за предаване и съответно си има поле за предаване на заданието. Може да се предаде като файл или директно да се пише онлайн текст. Системата отчита кога си го предал, получаваш пак там обратна информация дали е оценено и какви коментари има към него.
В табло си виждаш ангажиментите за следващите дни - домашни и други.
Впечатлена съм! Чудесно е, че има и такива училища. Понеже не влизам често не съм в течение, но кое е училището? Благодаря!

# 721
  • София
Моите деца пък много обичат такива задачи, но винаги ги оставяме за правене през уикенда, защото през седмицата няма достатъчно време. Наборът и баща му сега правиха батерия с лимони. Направиха клипче и го пратиха на учителката по физика - ей, така за кефа. Жената много го похвали.
Подобни задания като това с интериора са част от така нареченото проектно-базирано обучение и може да бъде едновременно домашно по няколко предмета ако самите учители се стиковат
помежду си. И другото важно е да дадат нормален срок за предаване, а не от днес за вчера.

# 722
  • близо до планината,почти в гората
Здравейте ! Предизвиквам ви чрез упражненията , които отговарят на
буквите от името ви , да си напишете първото име. След една седмица
ежедневни занимания си напишете и презимето , а след още 2 седмици – и
фамилията.

А- 30 лицеви опори
Б- 15 клека
В- 10 скок дъга
Г- 25 коремни преси
Д- 10 бърпита
Е- 25 скока с махове на ръцете
Ж- 50 катерач
З- 30 секунди планк
И- 20 подскока
Й- 30 лицеви опори
К- 20 клека
Л- 1 минута планк
М- 25 повдигане на краката от лег
Н- 30 напада
О- 15 бърпита
П- 25 коремни преси
Р- 30 скока от полуклек
С- 15 скок дъга
Т- 25 катерач
У- 50 коремни преси
Ф- страничен планк /по 20 секунди на страна/
Х- 2 минути скачане на въже
Ц- 30 клека
Ш- 25 подскока
Щ- 1 минута планк
Ъ- 1 минута почивка
Ь- 50 коремни преси
Ю- 50 лицеви
Я- 50 коремни преси

!!! За тези които имат затруднения, правете всичко 50% от написаното !!!
И запомнете..... ако лъжете, лъжете себе си.
Поздрави

Добро утро,
Това е домашното по ФВС:smirk:
Вчера беше зор, но накрая прати клип на госпожата, обработен с музика и надписи, няма да я лъжем:smiley:

Аз пък цяла нощ се чудих... къде е Ч:smiley:

# 723
  • София
Харесва ми това домашно Simple Smile Не за мен де, за детето. Ще му го предложа

# 724
Със силова подготовка тормозя малкия всяка вечер, защото два месеца без тренировки и после ще е парцал. Поне някаква форма да се опитва да поддържа.
Наборът е на приливи и отливи. По едно време го беше хванала музата и всяка вечер тренираше вкъщи, сега пак е в мързелив период.

# 725
  • Велико Търново
AIR, в "Бачо Киро" учи щерката...
Днес ще поема инициативата в мои ръце и ще почвам да следя разказвателните.

# 726
Това домашно по ФВС ми харесва много.А нашето по ИИ за мен би било интересно, за децата изобщо, но все пак ще го направят ако е едно...задачите са ми доста и доста трудни, определено сам няма да се справи. Реших да помогна, ама по първата тема информация не намерих и в крайна сметка приех, че е едното или другото и така имаме проект за видове дизайн.

# 727
  • София
По какво е пробния изпит? Аз нямам мейл за пробен, а само за занятието от 16 ч при Михайлова.
По БЕЛ е. Той само на това ходи. Може да са разделили децата на групи, знам ли. Пращам ти на лично съобщение за всеки случай мейла. Другото е, ако вие сте първа смяна, да има и следобеден час някакъв.

Благодаря, Зазу, като прочетох по-задълбочено мейла наистина пише, че са на групи. Малко в последния момент пишат, но .... това е положението.

В момента в едната стая петокласника има ФВС и подскача нещо, в другата стая седмокласничката има немски. Joy

По трудово трябва да изпратят до Великден издухано яйце украсено с декупаж.

# 728
Имате НЕ? Ех, ще доживея ли аа имаме и ние, нещо различно то домашна работа....

# 729
Здравейте може ли да ми кажете Нво чужд език - английски за кой училища е. Не можах да намеря нищо 🤗

# 730
renni79,  това яйце как точно ще го изпратите, с куриер ??? Simple Smile
Синковецът вчера сподели, че около 1/3 от класа не влизат в класните стаи и в meet. По-интересно ми стана, че класната алармира родителите, а  те оправдават децата. И не, не става въпрос за липса на устройства и Интернет, или болни деца

# 731
  • София
Здравейте може ли да ми кажете Нво чужд език - английски за кой училища е. Не можах да намеря нищо 🤗
Всяко училище трябва да проведе НВО по чужд език, доколкото знам. Класните ръководители се обаждат на всяко дете от 7-ми клас, за да го попитат има ли желание да се яви на НВО по чужд език. Като съберат бройката на желаещите, организират изпита. Сигурно някъде е регламентирано съвсем точно кое как става. Ето линк за миналата година: http://www.danybon.com/obrazovanie/matura-po-chujd-ezik-7-class-2019/

# 732
Не разбрах въпроса. Как така за кой училища?
Във всички училища, в които деца са заявили желание да се явят ще се проведе? А ако въпросът е в кои училища ще се вземе в балообразуването, то тогава трябва да си видите план приема на РУО. За София такива училища няма в проекта. За другите руо-та не зная.

Модел на НВО за нашите деца има в сайта на МОН: https://www.mon.bg/bg/100149

# 733
  • София
Не разбрах въпроса. Как така за кой училища?
Във всички училища, в които деца са заявили желание да се явят ще се проведе? А ако въпросът е в кои училища ще се вземе в балообразуването, то тогава трябва да си видите план приема на РУО. За София такива училища няма в проекта. За другите руо-та не зная.

Модел на НВО за нашите деца има в сайта на МОН: https://www.mon.bg/bg/100149

Мария, например за 31 СУЧЕМ Иван Вазов като балообразуващи са посочени БЕЛ и IЧЕ. Това матурата за чужд език ли е?

# 734
Не, това е оценката по чужд език. Графи 21 и 22 в таблицата за ДПП в София-град, които са за други НВО, са празни за всички паралелки.

Общи условия

Активация на акаунт