СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 15

• 25 722
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Не, това е оценката по чужд език. Графи 21 и 22 в таблицата за ДПП в София-град, които са за други НВО, са празни за всички паралелки.

Благодаря, Дидева. Още един въпрос в тази връзка - Нали правилно разбирам, че първите 2 математически паралелки в НПМГ са с прием само HBO по БЕЛ и МАТх3  и без участие в олимпиада или тяхно състезание?

# 736
Да, Софтуерни и хардуерни науки - също.

# 737
Да това имах предвид за балообразуването. Дали има училища в София който взимат тази оценка. В София няма такива училища?

# 738
Отново. В София, съгласно проекта за ДПП, който не е все още одобрен, а е проект, няма училища, в които в балообразуването да участва НВО ЧЕ.

# 739
Днес имаше съвпадение на урок от Междучасие и редовен видео урок от училище-аз станах разногледа , а ученикът ми вика "споко , не е толкова страшно"...
Естествено за М. не е проблем( отново) да изпратят съобщението снощи  за тази сутрин... и то след като мин.седмица попитах с имейл -  защо две мат.липсват сравнено с бел.
А , и дом.по ИТ има от днес в 11ч. за днес неизвестно, до колко часа..към него дори има част от заповедта за оценките ...
Към анкетата за ДО имаме и любезно припомняне , че училището прави всичко възможно и да сме коректни с отговорите си...
Скрит текст:

В ляво е урок по химия , а в дясно-математика

# 740
При нас сега дилемата е дали да учат от 13 до 16 април или да им дадат ваканция, допитват се до родителите, повечето са за това да учат /естествено не по програма, а упражнения някакви/, има 2-3 родители против, та утре ще стане ясно дали ще учат или ще почиват!

# 741
Дали поне един път нашето училище ще се допита за нещо до родителите, се питам аз.

# 742
  • Някъде в Европа...
При нас сега дилемата е дали да учат от 13 до 16 април или да им дадат ваканция, допитват се до родителите, повечето са за това да учат /естествено не по програма, а упражнения някакви/, има 2-3 родители против, та утре ще стане ясно дали ще учат или ще почиват!
Вчера и аз отговорих на такъв въпрос ..както писах - против съм...И без това по цял ден са пред пц, хайде пък да не са задължени да гледат точно определени неща поне за 1 седмица....

# 743
  • София
И аз съм против. Но никой не ме пита Stuck Out Tongue Winking Eye .
Препържиха им се мозъците. Да глътнат малко въздух.

# 744
И мен никой не ме пита, но и аз съм против, особенно за задачи по ИИ, ТП и други забавни предмети. Съгласна съм ако им дават упражнения свързани с матурата, но това надали ще стане.
Има една молба за малко насоки, ако има добри по литература. Да ви върна в 6 клас. Малкия има за задача да напише НАУЧЕН текст  в отговор на НАУЧНИЯ въпрос "На какво Серафим учи Еньо с постъпката си?" Сериозно моля за насоки! Шестокласната не е особенно активна и надали някой ще се включи навреме.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 14:55 от MollyBy

# 745
  • София
Дали поне един път нашето училище ще се допита за нещо до родителите, се питам аз.
Aз изпреварих училището и пуснах в групата на класа анкетата на РУО.И класната я е видяла, та днес се е включила   по темата Wink Не очаквах че ще има допитване до нас, но реших да се изкажа

# 746
  • София
Аз пък предлагам по време на ваканцията им, точно по ТП домашно, с елементи на ИИ - за домашно: 1 тава козунак, 1 тава козуначени кифли и по 20 яйца, боядисани в различни шарки. Аааа, ма ха. Само чертежи ще им дават!

# 747
  • sofia
И мен никой не ме пита, но и аз съм против, особенно за задачи по ИИ, ТП и други забавни предмети. Съгласна съм ако им дават упражнения свързани с матурата, но това надали ще стане.
Има една молба за малко насоки, ако има добри по литература. Да ви върна в 6 клас. Малкия има за задача да напише НАУЧЕН текст  в отговор на НАУЧНИЯ въпрос "На какво Серафим учи Еньо с постъпката си?" Сериозно моля за насоки! Шестокласната не е особенно активна и надали някой ще се включи навреме.
   Да не е отговор на литературен въпрос? Просто в  този въпрос няма нищо научно, за да дадеш и научен отговор. Това го пиша без претенция да съм много добра по литература😀

# 748
Искам да питам дали някъде има задачи само от тези с намиране на грешки? Качени, че сега не ми се занимава с поръчка на сборници, но ако трябва и има такъв, ще взвма

# 749
   Да не е отговор на литературен въпрос? Просто в  този въпрос няма нищо научно, за да дадеш и научен отговор. Това го пиша без претенция да съм много добра по литература😀
Не за съжаление. И ние тръгнахме в тази посока и беше добре, но на стр. 110 си е точно Научен въпрос.
Скрит текст:
                Запознайте се с изложения материал. Работили сме по такъв вид текст.
                            Отговор на научен въпрос
1. Същност- текст разсъждение / устен или писмен/, изразява мнение по научен проблем/ история, география, литература и др. / Събира се информация от различни източници.
2. Подготовка.
2.1. анализираме въпроса
2.2. събираме информация по проблема
2.3. определяме ключови думи
2.4. изясняваме значението на термините
2.5. изготвяме план
3. Композиция.
3.1. теза- отговор на въпроса с три- четири изречения
3.2. аргументи – използваме текста/ цитати
3.3. извод – обобщение на казаното
РАЗГЛЕДАЙТЕ ПРИМЕРА НА СТР. 110/УЧЕБНИКА.
ОТГОВОРЕТЕ! На какво Серафим учи Еньо с постъпката си?
Спазете изискванията за този вид текст!

Общи условия

Активация на акаунт