Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

• 36 147
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз още чакам мениджъра да ми се обади, да каже какво ще правим. Получихме и-мейли всички служители, които сме вкъщи, че все пак компанията ще приложи схемата с 80%. Така ще има напълно освободени, такива на схема и такива, които ще са на работа (то и сега има колеги, които са на работа) та чакам да чуя аз от кои ще съм.
В Асда имаше 2 обяви за работа - 1 за шофьор и 1 за мениджър.
Абе квото е такова, писна ми от това чакане и чудене... ай да им се ненавиди, да се обаждат вече и да се свършва, баси напрежението от 10 дни. Да се свършва вече, кво толкова има да му мислят... Аааа ма ха!

За Бо Джо аз съм със смесени чувства, но тя цялата ни Мара втасала сега само политическа криза ни трябва, да се оправя по-бързо и да действа там по задачи!

Яко съм яхнала метлата, затворила съм се в стаята, като тигър в клетка обикалям с телефон в ръка, до тоалетната не смея да ида. И се опитвам да съм спокойна, превъртам в главата си какво ще кажа, как ще го кажа, да съм спокойна, усмихната, поне рефъренс летър да ми изпратят да ги вземат дяволите.

Как ще си сипя после едно... ГОЛЯМО

# 121
  • на малък остров в океана
Сипвай смело, алкохолът го мори😜
Стискам палци да си от оставащите.

# 122
  • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
Аз съм от тези,които са на мнение , че локдаунът закъсня. Гледам днешната статистика, 2885 нови случая , а те дори не са толкова и не знаем с колко са повече , т.к знаете , че тестват единствено хоспитализираните. Отчитам като груба грешка това , че не тестват и не издирват контактни , за да ги поставят под карантина. По този начин кривата на заболеваемостта ще расте с главоломна скорост. Последните седмици преди локдаун беше допуснато провеждането на редица социални събития , които позволиха струпване на хора и разпространение на инфекцията. В болниците масово се работи без РРЕ , едва от тази седмица в отделенията определени за инфекциозни персоналът носи маски и ръкавици. Ще се разболеят множество лекари и мед. сестри Sad Не мога да кажа , че навсякъде е така , имам погледа върху нашата болница. NHS има 40 000 незаети сестрински позиции и над 12 000 лекарски ( незаети докторски позиции , инфо юни 2019, възможно е сега да са повече). Някъде четох , че NHS тръстовете са обявили общо 100 000 staff shortages. Цифрите са обезпокоителни , като се има предвид какво ни очаква в близките седмици.

Аз мисля , че ще навлезем в пика в следващите 10-14 дни. Ще видим как ще се справи системата,аз не съм опимист. Струва ми се , че положението много ще наподобява това в Италия и Испания. дано греша. Знам , че множество доброволци се записаха , искрено се възхищавам на тези хора , но те нямат умения да окажат специализирана помощ. Пенсионираните медици , които се съгласиха да се върнат са най-рисковата група, хората които трябваше 12 седмици да не излизат от дома.

Вирусът е нов, не добре проучен. Специфично лечение няма. Дори няма еднозначен отговор относно имунитета след преболедуване. Нужно е време. Дори да бъде създадена ваксина сега са нужни мин 18 мес клинични изпитания , нямаме толкова. Надявам се опитите с комбинации от противовирусни да имат успех. Практиката показва , че се разболяват предимно възрастни хора с придружаващи заболявания , но не само.

Ковид-19 е РНК вирус. По принцип РНК вирусите са по-склонни да мутират. Затова тази теория със стадния имунитет беше мн рискова стратегия. Като добавим и това , че не е ясно дали се изгражда имунитет и до колко траен е той ...

Вирусните заболявания по принцип сриват имунитета  и често на фона на вирусната инфекция пациентът добавя тежко протичаща бактериална. Добре е често и от близо да се следи състоянието от лекар , което не виждам как ще стане при тази натовареност на NHS:

Дълги станаха моите размишления , извинявам се. Здрави бъдете всички и се пазете!

# 123
В Бирмингам подготвят летището и залите на NEC за полеви болници, мм сега получи писмо, че ще ги викат за сет ъп..после ще направят рота и за работа...

# 124
Идвам да се похваля, че съм в схемата до края на юни. Йеей!

# 125
TDI, защо до края на юни? Все си мислех позитивно за теб. Стискам палци на всички.

# 126
  • ENGLAND
Не мога да ги разбера тукашните политици. Китай нагледно показа как трябва да се действа, но нито Италия, нито Испания, взеха навременни мерки. Да не говорим пък за тукашните, като се почне от министъра на здравеопазването дето изпозарази цялото си министерство и се стигне до оня заекваш рошльо. Но явно си мислят, да се позаразим, който оцелее, оцелее, то и пенсионери ще са повечето жертви, така ще спестят и от пенсиите. А, и четох някъде, че Джонсън искал и пари от ЕС за борба с вируса, нали все още важали някакви правила. Освен за пари тук никой не мисли за хората.

# 127
  • Bristol
Супер, а при мъжът ти има ли новини?

# 128
Хората започнаха последните дни да гледат сериозно на вируса, преди седмица се подценяваше много. Една моя колежка ми обясняваше как ЮК е рискова страна, като нямало толкова много болни, в другите страни били много повече. Да ама не се тества всеки. Събираха се масово, особено по пъбовете последната вечер за последно напиване.

# 129
  • Leeds, UK
Ох, права си Рони! Загазихме я тук! Дано като ни пипне поне по-леко да го изкараме, без усложнения.

# 130
Мои англичани колеги пък точно коментираха, че нарочно не затвориха всичко по-рано и се правиха на недоразбрали именно защото трябва да обезщетяват бизнеса и хората. Няма страшно, в България кризисен щаб на 2 починали направиха и блокираха страната, ама обезщетение за бизнеса и хората йок. Иначе на 6 март нямаше заразени, на 7 Евро съюза каза, че ще дава пари на 8- кокона вируса цъфна. Нито тук нито там им пука за хората. Тука повече прах в очите хвърлят. Харесва ви или не ще е който оцелее, едни физически, други икономически, трети и двете. Това е положението. Аз в комунизъм съм живяла, ни ме го хвалете китайския ред и дисциплина. И вируса е " естествен", само дето сценария още преди 40 години е написан. Само че действието не се развива в Холивуд този път.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 12:20 от adelinda

# 131
TDI, защо до края на юни? Все си мислех позитивно за теб. Стискам палци на всички.

Благодаря! По това, което разбрах от разговора с мениджъра за сега схемата е за 3 месеца и на мен ми дават пълните 3. На други колеги са казали, че ще има асесмънт в края на април, аз такова нещо не чух, но може и да съм пропуснала в еуфорията. В началото на др седмица ще имам официално писмо и ще видя какво точно пише.
Ох, честно ви казвам не мога да ви опиша какво облекчение и каква радост беше това за мен. Аз си обожавам работата и бих работила всичко друго, за да оцелея, но наистина много, много си обичам работата и бях не на 7-мото, на 8-мото небе като разбрах, че ще си я запазя.

Супер, а при мъжът ти има ли новини?

Ох, там е малко сложно от Лойдс искат потвърждение, че няма кредити в БГ, а той няма и аз нямам. Ние дори кредитни карти нямаме. Преди години като се оженихме колко му виках дай да си купим телевизор на изплащане, той не та не, ще спестим. Ей 2 години без телевизор живях, спестихме, купихме. 1 стотинка на никой не дължим, но трябва да му дойде чека от БГ и до тогава му отлагат назначаването за 14-ти април, дано дойде до тогава. Иначе притеснения за самия чек нямам.

Аз разбирам Аделинда какво има предвид, при положение, че няма ваксина и няма лекарство да убиеш и икономиката е леко туу мъч, дет се казва от трън та на глог. От сега има изказвания колко самоубийства ще има в света в следствие не на корона вирусът, а на икономическата криза. В САЩ ще е по-зле от голямата депресия. Последствията ще са потресаващи за целия свят.

Днес в парка полиция не е имало. Явно всичко е било много шум за нЕщо. Аз за себе си не се притеснявам, искам близките ми да са добре, затова и не се прибрах в БГ. Не мога да си представя как ще се прибера и майка ми няма да дойде да ме види ... да бе да... и затова предпочетох да остана и да предпазя и тях. Не ми се мисли, ако се разрази с пълна сила тоя вирус. Не искам да живея в такива времена, искам всичко да си пак по старому. Sad

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 02:55 от TDI

# 132
  • След завоя в дясно
Ейййй, кой се изкиха на Борис, бре, ей!!! Срам, срам! Айде, наздраве и на неговите кихавици и да оздравява, че току виж зад гърба му върнат Брекзит назад. Simple Smile)))
Не знам за Brexit, но нещо започва усилено да се говори за разпад на ЕС. Опитали са да вземат решение какви действия да предприемат за вируса и както се очаква всяка държава си гледа нейната черга и не стигат до консенсус , но решават пак да се съберат след 2 седмици Simple Smile  (съответно Испания и Италия са бесни). Голямо изпитание ще е за бюрократична Европа това и не виждам желание за промяна (а трябваше още като ОК гласува излизане да им светне лампичката, че нещата не са ОК ).
Ако се разпадне България много ще загуби.
ПС Сега забелязах, че ОК (Обединено Кралство) и ОК се пишат еднакво, значи всичко ще е ОК в ОК Simple Smile

# 133
Какво значение има дали вируса е естествен или изкуствен за ограничаването му и лечението на болните? Дори ако е изкуствен, вероятността в лабораторията, където е създаден, да има специфичен начин за обезвреждане му, е по-голяма, отколкото ако е естествен. Иначе е ясно, че много информация ни се спестява.
Опитвам се да бъда оптимист и да вярвам, че ще излезе някаква комбинация от познати лекарства, която да е успешна срещу вируса.
Надявам се и най-накрая да се разбере, че не може здравните системи в богати държави да работят в толкова голям недостиг на персонал и средства.

# 134
  • Bristol
Точно и аз това четох снощи, редом с една друга много разтърсваща статия за Италия Sad
"when it comes to economics, when wealthier countries like the Netherlands and Germany hear the words "debt-sharing" or "solidarity", what they worry that their voters will understand by that is - "richer EU countries in northern Europe have to foot the bill for poorer ones in the south".
https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-52058742

Общи условия

Активация на акаунт