Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

• 36 148
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Блу, по този повод с осъзнаването:
https://www.thelondoneconomic.com/politics/recap-to-the-moment-t … for-nurses/23/03/

Видеото, на което се вижда ясно как 100% от Тори-те аплодират отхвътрлянето на решението за увеличение на заплатите на мед. сестри. 100% гласували против.
Не вярвам, че политиката е въпрос на осъзнаване и грижа, всичко е интереси, избори, резултати, облагодетелстване.

# 136
За който си търси работа, търсели и NHS за чистене. Щели да дават предпазно облекло, за който не го е страх от вируса по 11 паунда на час щели да плащат.
Сега в Китай имало бум на разводите след карантината. Руски специалисти коментират, че са живяли с някой който не познават, защото работят по 15 часа на ден.
За мен вируса няма как да не е изкуствен, след като е описан подробно в книга преди 40 години. Друга теория е че сега с топенето на ледниците ще излязат много древни вируси, които са били замразени. Макар Ухан да е далече от ледниците.

# 137
Опитвам се да бъда оптимист и да вярвам, че ще излезе някаква комбинация от познати лекарства, която да е успешна срещу вируса.

И аз много се надявам на това.

# 138
  • Оптимист по принуда
Ох, Grime Gran гледате ли Joy https://mobile.twitter.com/Channel4/status/1242190632682020864

# 139
  • Истински се вижда само със сърцето.

Хахах много ми хареса, имаше едно готино видео и с една италианска баба, но не мога да го намеря сега.

# 140
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Момичета, някой преди беше споделил разликата между масово ползваните маски и другите за многократна употреба. В момента гледам да купя такива за многократна употреба. Имате ли отзиви, можете ли да препоръчате? До колкото разбирам тези за еднократна употреба тип "докторски" не са най-ефективните? Вие какви ползвате? Отделно искам да взема малко повече като бройка и да раздам и на съквартирантите. Единият кара Убър и е всеки ден в Лондон, шофир пътници от летище и т.н. Каза, че не пипа нищо и като цяло пътниците са на задната седалка, но и маска не носи. Другата ми съквартирантка пък още работи в детски център за деца със специални потребности. Третото хахо, за което искам да взема пък обикаля по цял ден улиците като хамав и пазари от всички магазини. Малко е трудно да се пазим когато живеем в споделена къща, но те сами маски не носят и няма да сложат, може би ако им подаря....

# 141
  • ENGLAND
О, супер е гранито.
Имам чувството, че не гледам, а участвам в някакъв филм за бъдещето. Преди харесвах такива филми, а сега са ми зловещи.
Преди малко по скай даваха как подготвят някаква огромна зала за хиляди пациенти, като че ли имам дежаву, имаше го същото в един филм, но не си спомням заглавието.

# 142
Докторските са за еднократна употреба и не се носят за повече от 2 часа. По удачно е шити от плат, които се перат, или има разни с филтри, които също може да се дезинфекцират.

# 143
  • Bristol
N95 са най масовите, но трябвало да се мине фит тест. В болниците всички вече трябва да са го минали. Иначе има едни с филтри, приличат на противогази, но само долната част на лицето покриват. Те са за многократна употреба и по принцип би трябвало с тях да са обзавели парамедиците, но за съжаление не всички ги имали.
Според специалисти, дали ще носят специална маска или ще спазват 2 метра дистанция е еднакво безопасно. За съжаление медицинският персонал няма как да поддържа тази дистанция и затова носят маски, които периодично сменят и се изхвърлят като биологично заразен боклук. Нещо което е трудно приложимо за обикновените граждани.

# 144
  • Bristol
Не знам дали сте пробвали да клеймвате universal credit, линийте им били супер заети, с часове се чакало. Не само, че се е увеличила заетостта, но много служители са останали в къщи, защото са в рискова група. Днес приятелка ми написа, jobcentre търсели да наемат над 1500 човека в различни части от страната. Пускам линкове, където може да се търси работа в района ви в различни сфери:
https://findajob.dwp.gov.uk/
https://www.jobcentreguide.co.uk/job-search

# 145
Преди малко по BBC казаха, че 32 годишна майка на 3 годишно дете, раково болна, са и казали че и спират химиотерапията, защото трябвало да се правят избори. Българка в бъбречна криза от днес, звъни в спешното, препрати ли я към 111, там звъняла 40 минути без отговор. Момче в Пловдив се е самоубило, защото не издържал на стреса. Това само началото, още докато имат пари хората, като дойде да не могат да си платят тока и да си купят хляб, колко само запалили се имаше само в бг. Идва ми да крещя

# 146
  • Bristol
За 111 в Лондон споделят, че се чакало почти 2 часа. В нашия район миналата седмица, час и половина... Който звъни, да се подготви психически за чакането.

# 147
  • Bristol
Merry, как си върна картата? Аз имам месечна, от която има още три седмици, но няма как да я ползвам.
Monii, успя ли да си върнеш картата? На мен Great Western вече са ми върнали дори парите в картата. Не очаквах толкова бързо да стане!
Iberia също са ми върнали парите за отменените самолетни билети.

# 148
  • UK
Браво Мери, ние имаме една почивка май месец и една август, още не сме клеймвали. Може пък да се размине и да отидем.
Трябва да напомня на ММ.

# 149
  • Bristol
Браво Мери, ние имаме една почивка май месец и една август, още не сме клеймвали. Може пък да се размине и да отидем.
Трябва да напомня на ММ.
То може да се клеймва чак след като ти отменят полета. Аз също имам края на май и август. Ще чакаме, друг избор няма. Дано нещата се успокоят до тогава, въпреки че за май месец постепенно започвам да губя надежда...

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:34 от Merry

Общи условия

Активация на акаунт