Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

• 36 159
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Merry, как си върна картата? Аз имам месечна, от която има още три седмици, но няма как да я ползвам.
Monii, успя ли да си върнеш картата? На мен Great Western вече са ми върнали дори парите в картата. Не очаквах толкова бързо да стане!
Iberia също са ми върнали парите за отменените самолетни билети.
Не, отказах се. Но пък ни върнаха парите от мюзикъла, на който трябваше да ходим на 19 април, The lion king. А толкова много ми се ходеше...
Имаме самолетни билети на Изи джет за България юли, дано до тогава всичко да е преминало.

# 151
  • Манчестър
Аз имах билет за Великден за БГ, който отказах. Eurowings канселираха връщането така или иначе. Имаме билети за Май месец за БГ, дано дотогава се оправят нещата и после през Юли една седмица в Австрия, но това е с TUI и ще бъде каквото те кажат.

# 152
Аз отказах лятната почивка, чакам до дни да върнат парите. Още не мога да свикна с мисълта и ми е криво, но и не вярвам скоро всичко да влезе в релси. Дори след локдауна, вярвам, че поне 6 месеца ще се спазват правила на дистанция и ще има затегнати мерки в много направления.

За 111 и за 101 молят да се ползват онлайн, защото са претоварени, макар 111 да е прехвърлена и към частни колцентрове. 🙈 Желая ви от сърце, на никоя да не ѝ се налага да им звъни!

# 153
  • След завоя в дясно
Аз имах билет за Великден за БГ, който отказах. Eurowings канселираха връщането така или иначе. Имаме билети за Май месец за БГ, дано дотогава се оправят нещата и после през Юли една седмица в Австрия, но това е с TUI и ще бъде каквото те кажат.
Ние имахме за БГ за началото на Май, Wizz air го отмениха онзи ден.
Май, Юни и Юли съм ги отписала, дано до  Август се стабилизират нещата.

# 154
  • Нотингам/Пловдив
Здравейте момичета!😊 Не съм се включвала много време, все няма време все нещо изскача. Как се справяте със стоенето у дома цял ден?
 Гледам за отменени отпуски вече говорите, аз отмених само тази за Великден. Имаме планувана почивка август, но все още нищо не съм променяла. Дано карантината свършва по-бързо, останете здравички всички.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 20:16 от cocko

# 155
За първи път прекарвам толкова време вкъщи, без да ходим никъде, без да се срещаме с приятели. Плануваната седмица в Италия през Април я отказах преди седмици. Днес ми е петият ден под карантина. Занимавам се със разни home workouts, днес излизах да бягам за първи път през живота си, правя си ароматизирани свещи, готвя разни неща, правя сладки и разни питки. Упражнявам си Руския, защото не съм го ползвала отдавна.Чистенето на къщата не и се вижда приоритет май, но ще се залавям следващата седмица.
Децата ми са големи и си имат собствени занимания, но през вечер играем дженга.

# 156
Намираме си занимания и ние като разсад за цветя, разчистване на двора, качване на ненужни вещи на тавана и подобни. Гледаме някой филм, играем настолни игри с детето. През седмицата е по-лесно с учебната програма, но уикенда е тегаво. Свикнали сме да сме по цял ден навън и ни липсва.

# 157
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз още се възстановявам от ангината и още не съм усетила много стоенето в къщи. Като цяло обаче, филми, четене, детето обръща къщата буквално наопаки и постоянно разхвърля та някой пък трябва да оправя след това. На двора не сме стояли много, но аз още не смея много на този вятър. Ще се адаптираме, само да сме живи и здрави.

# 158
При нас спряха събирането на градински и на рециклируем отпадък. Остава хранителен всяка седмица и общ - на две. Вдигат малко количеството на общия от 3 на 4 торби. Отделно, имаше център за рециклиране, който затвори. Досега послушно делях, изплаквах и смачквах всичко, което е за рециклиране. Сега се чудя дали да си пълня гаража с такъв отпадък или по малко да слагам към общия, така или иначе в нормални условия общия ми е не повече от 2 торби. Но имах приготвени дрехи и игри за чарити магазините, имам много неща за разкарване от нас. Няма да стане сега. То и ме мързи още, но по някое време ще почне да ме дразни.
Днес тук валя сняг, дъжд, суграшица, напича на няколко пъти и всичко това на силен вятър. Дори и в двора не излязох. Вчера си преместих саксиите с цветя, които бяха пред къщата, отзад. Беше ми приятно да ме посрещат и изпращат пред вратата, но сега почти не минавам оттам.

# 159
  • На острова
Редактирам се, защото никой не е писал след мен:

Това как го разбирате, само за key workers ли ще важи?

https://www.gov.uk/government/news/rules-on-carrying-over-annual … s-during-covid-19

Ние седим доста на двора, даже днеска малката тичаше боса навън, правеше си muddy puddles и скачаше. Знам, че беше студенко, но тя обича боса да ходи.

И аз засилих домашните тренировки, дву-разово, Руми е изкарала една интензивна за 5000 стъпки и скачам с нея. Превъртам си дневните чаленджи на телефона като упражнения и калории, иначе докато ходех на работа - нищо не правх почти.

Готвя много. Играем си с децата, те пък не са толкова големи и са доста изискващи внимание. Оправям, чистя, гледам филми, чета си нещо, говоря си с нашите по телефона, ровя си в нета. Ама ми е напрегнато едно, не е да съм мега релаксаната.

На на ни канселираха полетите до Канарските острови. Навръщане не са ги канселирали, естествено те са най-скъпата част от екскурзията..

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 19:15 от ~Миа~

# 160
  • Bristol
Миа, за key workers било само. И ние днес го коментирахме това с колегите. Още нищо официално не сме получили, но тъй като работим по проекти само за железниците и нас ни водят key workers.
На нас ни намаляват на всички работното време и съответно пропорционално заплащането. Аз поне за сега имам работа, не мога да се оплача. С намалено работно време просто ще ми отнеме повече време да я завърша. Обаче нашите се готвят да преразгледат решението за намалено работно време отново чак след 3 месеца! Което не ми звучи добре. Явно няма добри прогнози за пазара, както се и очакваше 😔

# 161
  • Варна
Как се справяте с пазаруването? От няколко дни се опитвам да хвана слот и не се получава.

# 162
  • Leeds, UK
От колегите разбрах, ме е много трудно със слотовете. Аз ходя по малки магазини и си взимам каквото ми трябва. Те имат всичко. Бях поръчала котешка тоалетна от сайт за животни /не се продава в магазини/ и след 10 дни чакане вчера ми върнаха парите, без да ме уведомят изобщо, че няма да ми изпълнят поръчката. Сега от друго място поръчах максималните 2 пакета и уж до събота трябва да дойде, да видим. Останала ми е за 2-3 пъти само.
И МОТ ми изтече миналата седмица, днес ще звъня да видя кога мога да мина.

# 163

И МОТ ми изтече миналата седмица, днес ще звъня да видя кога мога да мина.

Happy Bella MOT доколкото разбрах се удължава с 6 месеца. Моята кола беше за 26.03.20 и от гаража ми се обадиха да го канселират .

# 164
  • Bristol
Как се справяте с пазаруването? От няколко дни се опитвам да хвана слот и не се получава.
Активирах си абонамента в Густо, което до някъде помага с пазаруването и планирането на менюто и с мъжът се редуване да ходим до магазина. При нас вече почти всичко има по магазините.

Happy Bella, 6 месеца удължение имаш. Повече инфо тук:
https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-mots-for-cars-v … rom-30-march-2020

Общи условия

Активация на акаунт