Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
В коя част на Англия е добре да живеете и какви са цените на наемите там?
Как и кога да кандидатствам за NIN (National Insurance Number) в Англия?
Как мога да отворя банкова сметка в Англия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
В коя част на Англия е добре да живеете и какви са цените на наемите там?
За да намерите подходящо място за живеене в Англия, можете да разгледате уебсайтове като www.rightmove.co.uk и www.zoopla.co.uk, които предлагат обяви за жилища под наем с различни филтри като град, тип жилище, брой спални и цена . Препоръчително е внимателно да прегледате обявите, за да разберете изискванията на агенциите за недвижими имоти и цените на наемите в различните райони.
-
Как и кога да кандидатствам за NIN (National Insurance Number) в Англия?
За да кандидатствате за NIN (National Insurance Number) в Англия, можете да се свържете с бюрата по труда - JobCentre+ на телефон 0345 600 0643, от понеделник до петък от 8 до 18 часа. Те ще ви запишат за интервю и ще ви предоставят уникален номер. На интервюто трябва да носите всички налични документи за идентификация като паспорт и лична карта. От януари 2014 г. не се изисква доказателства, че активно търсите работа или работите, за да получите NIN.
-
Как мога да отворя банкова сметка в Англия?
За да отворите банкова сметка в Англия, повечето банки изискват доказателство за адрес, като например сметка за комунални услуги на ваше име, сметка за данък върху собствеността или шофьорска книжка. Някои банки обаче приемат само паспорт и лична карта като идентификация за откриване на сметка. Като алтернатива, ако живеете с близък човек, можете да проверите дали той може да прехвърли някоя от своите сметки на ваше име за целите на откриването на банкова сметка.
-
Как мога да се запиша при личен лекар в Англия?
-
Къде мога да запиша децата си за детска градина и училище? Има ли безплатни детски градини и в кой клас ще бъде детето ми, когато започне училище?
Да са му живи и здрави всичките.
има ли някой който да го викат вече на работа? На мен ми се обадиха днес, че отваряме на 11 ти май, проблема е, че градината на детето още не се знае дали ще отвори и сега чакам мениджъра да ми се обади отново след като дискутира с човешки ресурси някакви варианти, т.к ММ е на работа също.
Напълно сериозна съм! Работя много, щото запълвам дупки по графика, мъжът ми не ходи на работа, гледа малкия вкъщи. Много се уморявам в последно време, направо се влача. Вярно, че парите ми идват добре сега, като сме с един доход, ама вече не издържам и скоро ще почна да отказвам смени. Ще повярвате ли, че от снощи досега спах 16 часа и сега ако мога пак ще легна.