Отговори
# 330
Аз съм с доста втвърдявания на корема и ме боли срамната кост се едно пикочния ми мехур е възпален , та така съм на страх някакъв

# 331
Момичета, следващата седмица дали ще има ЖК? Нали удължиха извънредното положение до 14-ти април - дали и ЖК ще се отменят за след 14-ти?
Имах презаписан час от 23 март за 31 март, а акушерката не ми е звъняла за отмяна. Аз също не мога да се свържа с тях.

За АМ някой ми беше казал, че каквото АМ му дават в родилно с такова трябвало да се продължи. Не е било хубаво да се смени рязко марката. Аз за първо начало мисля да не вземам или при изписването ще питам какво са му дали и ще купя едно за да се намира, ако потрябва случайно.

Пъпчето днес не ме болеше, но тази вечер пак усетих дискомфорт. Явно вечер ми се подува корема и затова усещам разтягане.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 22:39 от Mardinna

# 332
Мардина,аз като говорих с моята АГ,тя ми каза,че изобщо не знае кога ще мога да отида на ЖК.Затова си записах час за късната ФМ,която е в една клиника,за да мога поне да видя бебето и да съм спокойна ,че всичко е наред.А за изследвания,тонове и т.н. да ни пази Господ кога ще можем да ги направим.Гледам да съм максимално спокойна в това положение,Защото паниката и тревогата с нищо не помага .

# 333
  • Варна
Благодаря за мненията за АМ. Ще си купя със сигурност една кутия да си имам. Сега започнах да чета за кърменето и храненето, защото коментара на Кристияна доста ме замисли.

За киселините и аз съм за Нео Бианацид, билково е, смучещо, доста е гадничко, но ефикасно. Талцида не ми помага на мен изобщо.

Енгрусева, ние във Варна разбрахме за глобите първи 😂 Тука бяха първите глобени смелчаги в морската градина.

МАрдина, аз утре съм на ЖК, но най-добре звънни в АГ и питай там как процедират, защото според мен нявсякъде е различно.

Омче, направих супо-манджата ти. 😋 Много ми хареса. Направих и домашно хлебче със сушени домати, маслини,песто и чесън се съчета супер с манджичката. Пак изядох света за вечеря!
Черпя ви Wink
Скрит текст:
Това не е козунак 😂 Хляб е 😂😂😂

# 334
Иринка добре си ги съчетала преглед + ФМ. А за кръвните изследвания, ако има нещо по-наложително да се следи все може да се пуснат в някоя лаборатория. Аз трябва да видя моето ТСХ на къде е и може би, ако се отменило ЖК, ще отида да ме боцнат в някоя лаборатория.
Аз ФМ си записах чак за 14-ти, когато ще бъда в 31 г.с. (по съвет на АГ).

Лемънс ти на ЖК  с платен пакет ли беше или по ЗК? Хлебчето ти първо ми заприлича на козунак, но си изглежда много вкусно. 😍

# 335
  • Варна
Мардина, по ЗК съм, но не се следя в някоя от големите болници и затова може би при моята лекарката не са отменени. Аз си плащам ехографа всеки път, така че това  може би се брои като частен преглед. Само излседванията при нея реално ми минават по ЗК, а утре съм на изследвания и не са ми казали да не ходя, така че предполагам, че няма проблеми. Просто се свържи утре с твойте хора Wink

# 336
Лимонче, този хляб е просто уауууу!!!!
Благодаря ви за съветите за киселините! Беше ужасно тази вечер. А да си призная до преди седмица не знаех какво значи киселини ... и разпитвах ММ какво е, че се усъмних че нещо имам. Талцидът свърши работа тази вечер. За бъдеще май ще си взема от Необианицид, че гледам по-безвредно май.

# 337
Аз си взех АМ тъй като знам  какво ползват в болницата, 2 вида по принцип имат и каквото се подне.Колебаех се този път дали да пробвам друга марка но аз накои имам не мн добри наблюдения  и затова въпреки всичко реших да заложа на същото както преди. Нз дали от това че цялата тава с макарони свърши от вчера до тази сутрин но корема  и на мен ми е адски върд и даже като  се движа ме и понадолява. Сполед мен и прегледите  по ЗК ще ги отложат. Аз пия само  магне б6  2×1т и мисле че може би е малко   но не съм лекър.

# 338
Аз съм с доста втвърдявания на корема и ме боли срамната кост се едно пикочния ми мехур е възпален , та така съм на страх някакъв
Аз съм същата. Малко се успокоих че явно не е само при мен това усещане за възпаление на пикочния мехур. Даже през нощта се събудих от болката, бях се обърнала по гръб и може и от това да е. Но доста се стреснах. Продължи и през деня лек дискомфорт, но засега премина.

# 339
Здравейте момичета,

От вчера се появи едно зацапване при мен съвсем леко кафеникаво, а тази сутрин леко розово, като не е непрекъснато, а само сутринта. Ходихме до спешното вчера на МД и от прегледа няма нищо притесниснително - шийката е затворена. Предложиха ми да остана там три дни или да почивам у дома, като избрах второто.
Та преди 10 дни слагах Гиназол заради гъбична инфекция. Според вас има ли възможност да е странична реакция от лекарството и да ходя ли пак на АГ днес? (малко се тревожа с вируса да обикалям болниците и затова пиша тук).
Благодаря предварително за отговорите. Simple Smile

# 340
  • София
Pindiflu6ka, не съм лекар, мога да кажа, че съм ползвала Гиназол през бременността, но не съм имала подобен проблем. Също така, това не е описано във възможните нежелани реакции. Според мен е минало доста време след употребата му при теб, за да е от лекарството.
Какво ти казаха друго от болницата, освен да почиваш? Изписаха ли ти нещо?

# 341
Pindiflu6ka, не съм лекар, мога да кажа, че съм ползвала Гиназол през бременността, но не съм имала подобен проблем. Също така, това не е описано във възможните нежелани реакции. Според мен е минало доста време след употребата му при теб, за да е от лекарството.
Какво ти казаха друго от болницата, освен да почиваш? Изписаха ли ти нещо?

Привет, увеличиха ми дозата магнезий, но-шпа, ако имам болки и утрогестан, който още не съм открила в аптеките.

# 342
  • София
Задължително си намери ултрагестан и си слагай/пий. До колкото знам вече няма липса от него. Най-добре е да се обадиш в определена аптека и да питаш, в кой техен най-близък клон имат. Така ще пропуснеш голямото обикаляне.
Гледай да не прекаляваш с Но Шпато, особено щом са ти казали само при нужда. Според мен са ти изписали всичко, което щяха да ти дават и в болницата и щом не са ти открили проблем, няма защо да се притесняваш. Гледай да почиваш/лежиш повече... не се натоварвай... всичко ще е наред. 🥰

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 08:02 от engruseva

# 343
  • София
Добро утро, момичета 🙂

pindiflu6ka, миналата седмица и аз слагах гиназол, съмнявам се да е от него. Почивай повече и всичко ще е наред Flowers Four Leaf Clover

За имената ние сме се спрели на Радостина или Ралица. Райна много ми харесва, но за съжаление мисля, че й е минало времето.

Някоя мама беше споделила сутиени от ХМ , но сега не мога да ги намеря. Може ли линк? Има -20% на всичко дамско.

Омче, от декември съм при дерматолог всеки месец, заради обрива, който бях получила тогава. Кръвните не се бяха променили, но трудно се оправих, получавам и чат чат нови кризи, но аз не мога да спя. Точно под гърдите и ингвиналните гънки, където минават ластиците. Тогава четох и много за праха и стигнах до ДМ-ския. Дано ла Рош те поуспокои Heart, аз се родих с крем от дерматоложката - Synchrobase Omega Базов крем за суха и атопична кожа с омега 3 и мирише страхотно.

Лактаната и аз четох само положителни неща, но на дребния му докара страхотни колики. От Хип бях доволна, поръчвах го от Англия, но сега ще положа повече усилия за кърменето.

За хапването споделям любимите - много вкусни и здравословни бисквитки http://www.vkusnoteka.bg/2014/01/blog-post_23.html?m=1

Иначе при нас нещата си вървят ... Чакаме дограма са новата стая. И ние сме с голяма тераса и половината ще бъде приобщена към апартамента. Всичко е измислено, но си трябва време. Миналата седмица си избрах лекар за раждане, тази седмица съм на трета ФМ, напредваме в седмиците и така... с баткото вкъщи е изпитание... На моменти сме нетърпими, но като цяло добре се справяме. На 6год. е , но телефони, конзоли и т.н. не му се дават още. Добре че са пъзели, занимателни карти (препоръчвам клевър бук) и ролеви игри. Можеше да смята , но се научи и да чете. Занимаваме си се...

Дълго стана, а и доста неща забравих Joy хубав ден и само положителни емоции Heart

# 344
Добро утро момичета. Как сте? Ние завършихме ремонта на спалнията най-накрая. Така както си мислех, че ще е тегаво се оказа, че Практикер в люлин, не само си работят, ами е лудница. Накупи мм и материали и всичко и успяхме. Аз отделна бебешка стая няма да правя сега, ще сложим креватчето в нашата спалня на първо време.
 Звънете там където следят бременността ви. Не могат до безкрай да ни отлагат прегледите, с оглед на това, че извънредното положение продължава до 13, а може би и след това, и аг-тата се преориентират  постоянно. Аз например сега звънях да проверя. Така както не взимаха, сега са вкарали ред и се записват часове с голям интервал между тях. Запазих за тази сряда. Момичета, които сте с втърдявания и някакви болки-не да влизам в роля да ви плаша, но не се успокоявайте, а се свържете с аг по телефона и обяснете по колко, с какъв интервал и т.н. Може да ви предпишат нещо да вземете по телефона или да ви викнат на преглед. Само съветвам, разбирам се, не налагам мнение, аз така бих постъпила. Get_real, възхищавам ти се за силите да се разправяш с майстори и ремонти и покупки в тази ти ситуация бременна. Евала! Аз тука у дома само мрънках и нищо не пипнах почти. Страхотен хляб със сушени домати, Лемънс. Изглежда много апетитно! За тоновете, ако си спомням правилно, от 8 месец през седмица, в 9, всяка седмица. Предвид ситуацията, незнам как ще го направят. Ще питам в сряда, и ще споделя. Пак мисля, че е въпрос на организация на отделните кабинети и болници, незнам.🤔

Общи условия

Активация на акаунт